czanczanek 278 Napisano 6 Marca @Boczelli ok, no 10 tyg mają od wyjścia z doniczki to chyba źle coś policzyłem bo przecież flo jeszcze @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,317 Napisano 6 Marca @czanczanek to ile juz kwitna, ? Kiedy przelaczyles na 12/12? Ja obstawiam ze brakuje im jeszcze z 5-6 tyg 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 6 Marca @Boczelli kurde właśnie nie zapisałem ale swiato przełączyłem już ok miesiąc temu moze troche wiecej, no tez tak stawialem ze z 5 tyg na bide 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 10 Marca (edytowane) @Boczelli siema, one dalej strasznie wiolno ida, może im płukankę jakas zrobić? Czy po prostu czekać 1 raz mam taką sytuację że się zblokowały na kwitnieniu i nie wiem co mam robić a szkoda mi ich bo mają konkretny plon Edytowane 10 Marca przez czanczanek @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,317 Napisano 10 Marca (edytowane) @czanczanek pokaz foty jak to wyglada teraz i podaj mniej wiecej od kiedy sa przelaczone na 12/12 i co to za odmiana i jaki producent bo w tytule masz automaty Edytowane 10 Marca przez Boczelli 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,328 Napisano 10 Marca @Boczelli otóż to 👍 @czanczanek daj zdjęcia i opisz pokrótce 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,328 Napisano 10 Marca @czanczanek duże ilości im ładowałeś. Gdzieś może połowa kwitnienia a już ładujesz coś koło 3x max dawki😐. Co podlanie? Daj im może wody o dobrym pH, ze dwa razy z rzędu 👊 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 10 Marca @Boczelli @WymiataczMega no dobra to już pisze co i jak. Światło przełączyłem mniej więcej 40 dni temu bo teraz sobie przypomniałem właśnie jak ktoś pisał że przelacza już po 30 dniach flo ale stwierdziłem że przełączę po 40 a mają 80 dni Jeżeli chodzi o dawki to robiłem według tabeli biobizz od samego początku, wiem że mogło być za dużo bo ta tabela jest chyba zawyzona trochę ale stwierdziłem, że raz zrobię tak jak w tabeli bo poprzednia uprawę odejmowalem od tabeli połowę czyli jak było 4 ml na litr to dawałem 2 ml. Teraz podlewam co 4 dni 2 litry wody, oczywiście teraz poszło bez growa jak pisaliście, dałem tylko po 10 ml top maxa i bioblooma i to wszystko. Wcześniej dawałem tak jak w tabeli Odmiany: Purpple Queen od Royal Queen --> zobaczcie na zdjęcie w ogóle nie ma żadnych fioletowych liście a miałem kiedyś podobna odmianę i roslina była całą fioletowo różowa wiec nie wiem co jest Druga odmiana to AK420 Od SeedStockers To są sezony bo nie zakładałem nowego tematu. Tylko martwi mnie tak wolne kwitnienie bo nie widać niedoborów tylko z tym azotem ale przystopowałem i nie wiem co jest Ph ziemi w normie 6,5 6,7 wczoraj mierzyłem woda leci też między 6,5 do 6,7 Jedynie ec nie mam jak zmierzyć bo miernik siadł ale to nie tego wina chyba, ogólnie mam wrażenie jak by się zblokowały @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,328 Napisano 10 Marca @czanczanek myślałem że padaka jest 😅 Dobrze idą 👍 Ta ostatnia ma dużo szczytów i może przez to główne topy puchną wolniej🤷 Najlepiej bez lampy zdjęcia 👊 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 10 Marca No bo to trwa i trwa hehe poprzednie uprawy szły jakoś szybciej ale może Gen taki też albo tak jak piszesz bo jest trochę bogata w te szczyty 🙂 . Miałeś tak kiedyś? Że Wolno szły? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,317 Napisano 10 Marca @czanczanek ok czyli wszystko jasne. Mowisz, ze maja 40dni od przelaczenia, czyli mozna od tego odjac ~14dni indukcji, czyli sa w okolo 25dniu kwitnienia. Jak na ten etap to wygladaja dobrze, dopiero zawiozuja kwiaty. Puchanac dopiero zaczna bo do konca jeszcze im zostala kupa czasu, ja obstawiam ze okolo 6 tygodniu. Co do nawozow do podlej ze 2 razy sama woda z odpowiednim pH, potem mozesz dowalic nawozow nawet sporo ponad tabele, tylko juz bez bio grow. Czym im tam swiecisz? Jaka moc? Ile cm od roslin? Ogolnie jest dobrze. Cierpliwość to cecha, ktorej trzeba sie nauczyc zeby byc dobrym growerem. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 10 Marca @Boczelli uff to dobrze bo niechcialbym tego zjebac 🙂 ok zrobię jak radzisz, Świece HydroMarsem TS1000 150W moc ustawiona na 100% 20 cm od szczytów @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,328 Napisano 10 Marca @czanczanek robię też na tej lampie. Potencjometrem inaczej operuje. W mniej więcej fazie takiej jak są twoje panny świece na 80%. Warto mieć w zanadrzu kilka procent na kolejne tygodnie 👊 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 10 Marca @WymiataczMega czytałem właśnie, że nadmiar światła też może zblokowac i nie wiem właśnie czy nie skręcę do 80% właśnie. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 5 Kwietnia Siema, ktoś mi może racjonalnie to wytłumaczyć jak to jest xd. Wysyłałem wam jakiś czas temu zdjęcie schermionej rośliny pisałem, że naszczescie nie przeszło na inne. I przeszło niestety zobaczyłem dopiero przy ścince ale nie ma tego dużo pojedyncze ziarna na topach, i nie rozumiem tylko jednego, mianowicie Palenie wgina w fotel kopie jak petarda mimo tych nasion w topach @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,317 Napisano 5 Kwietnia @czanczanek pestki w topach nie maja wplywu na ich moc, tym bardziej jak zostaly zapylone na poznym flo. 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 5 Kwietnia @Boczelli Acha to by wyjaśniało, dziękuję za odpowiedź 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 7 Kwietnia @Boczelli jak mam mszyce takie mini biale robaczki na pajeczynie, na jedenj roślinie to kosz ? @Boczelli w sumie to nie wiem czy to mszyce malutkie takie, między liściami są jak by pajeczyny i takie małe robaczki zapierdalają Mam takie coś ale czy mogę to do konopi użyć @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,328 Napisano 7 Kwietnia @czanczanek jak pajęczynki są to przędziorek może być. Środek niby na to🤷 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 7 Kwietnia (edytowane) @WymiataczMega tylko właśnie czy na zbiory to niewplynie jakos jak tym popryskam Edytowane 7 Kwietnia przez czanczanek @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach