czanczanek 278 Napisano 5 Sierpnia 2023 @Mr.Green siemano, powiedz mi poprawiac cos z tym LST ? 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 5 Sierpnia 2023 @czanczanek możesz trochę te wyższe szczyty na bok prsesunac na jakims sznurku, ewentualnie juz zostaw bo niedlugo na flo Ci wskocza wiec jeszcze sie wyciagna @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 5 Sierpnia 2023 @vego1989 ok to chyba zostawie bo juz nie chce im stresu robić, a już 30 dzień dzisiaj @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 6 Sierpnia 2023 @czanczanek LST to prawie zerowy stres dla rośliny, chyba że coś się stanie Ja bym jeszcze śmiało obniżył trochę te najwyższe szczyty, dzięki temu będziesz miał bardziej równe rośliny, a nie że jeden szczyt będzie miał 50cm wzrostu, a 4 inne po 25cm, wtedy ciężko dopasować wysokość światła 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 6 Sierpnia 2023 @Bob drzewny to dobra, obnize je na sznurku dzisiaj, dobrze że nie podlaoem wczoraj 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 8 Sierpnia 2023 Po podlaniu 2 godziny później opadły liscie i nie wiem czemu, i tylko w dwóch roślinach z pięciu Dodam że nie były podlewane 6 dni bo chciałem przesuszyć żeby LST poprawic 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 8 Sierpnia 2023 Powinno wszystko wrócić do normy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 8 Sierpnia 2023 @Pablo 1988 no nic pozostaje czekaj chyba, obyś miał rację 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 9 Sierpnia 2023 @czanczanek @czanczanek dlugo je prEsuszyles ale odbija zaraz. Nie podlewaj ich na noc, lepiej z 2h po odpaleniu lampy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 9 Sierpnia 2023 @vego1989lampa sie odpala o 4 rano to musiałbym podlewac o 6 hehe, ale wstały ładnie teraz patrzyłem:) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 10 Sierpnia 2023 @czanczanek podlej za nim zgaśnie, ale czemu one takie smutne? Co te liście im tak wiszą? A Ok nie doczytałem🤣😂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 10 Sierpnia 2023 Panowie, mogę zmienić już wilgoc z 60 na 50 ? Rośliny mają ponad 30 dni @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Growerseed 496 Napisano 10 Sierpnia 2023 @czanczanek nie ma sensu zbijać wilgoci niech będzie miedzy 60-50 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 10 Sierpnia 2023 @czanczanek ja też sobie wilgotnością głowy nie zawracam, w naturze rośliny nie mają stałej wilgotności. O wilgotność i temperaturę trzeba dbać jak szyszki są już duże, żeby pleśń się nie wiebała 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 10 Sierpnia 2023 (edytowane) Nie mam siły do tych roślin tym razem znowu oklapły a podlewane były 2 dni temu litr na doniczka, ale nie podlewane były 6 dni wcześniej może dlatego ? W sumie tylko dwie oklapły Edytowane 10 Sierpnia 2023 przez czanczanek @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 11 Sierpnia 2023 @czanczanek podsyłaj zdjęcia zawsze całej rośliny jak coś się dzieje. Ale musi być cała nie tylko jej kawałek 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 13 Sierpnia 2023 Kurde dalej mam problem z jednym krzakiem, podlalem dzisiaj wszystko i jeden opadl po podlaniu, tzn liscie i nie wiem dlaczego, na 10000% nie ma mowy o przelaniu poniewaz ostatnio podlewałem 5 dni temu i ziemia była teraz wysuszona @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 14 Sierpnia 2023 @czanczanek za rzadko trochę podlewane, musisz pilnować żeby nie przesuszaly się regularnie, bo zhermi któraś 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 16 Sierpnia 2023 Zdeczka się busz zrobił, kombinować coś czy mogę tak zostawić? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 16 Sierpnia 2023 @czanczanek ustaw sobie przypominajkę w telefonie na podlewanie co 3 dni🤣😂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach