Mr.Green 4,309 Napisano 29 Lipca 2023 (edytowane) Jak roślina potrzebuje wody to Ci pokażę. Zaczyna być klapnieta od dolnych węzłów i większych liści. Oznacza to że wyczerpuje rezerwy wody by dalej pracować. Wyczaj ten moment i staraj się reagować przed oklapnieciem tak by nie traciła impetu wzrostu i rozwoju. Jak masz obawy że nie jest do końca sucha to zostaw na jeden dzień i sprawdź jutro. Prosta zasada - lepiej przesuszyć niż przelać. Przesuszona - jak zostanie podlana to po paru godzinach jest już wypełniona wodą i piję. Przelana - dużo problemów. Gnicie korzeni, problemy z rozwojem i ogólnie padaka 🙂 a pprzy auto to i nie raz gownostan.. czyli kaput 🙂 Edytowane 29 Lipca 2023 przez Mr.Green 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 29 Lipca 2023 (edytowane) @czanczanek Spokojnie, te małe jeszcze tak wyskoczą, że będziesz w szoku co może roslina w tydzień czasu 😀 Edytowane 29 Lipca 2023 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 29 Lipca 2023 @Mr.Green o kurde, to wole poczekac do jutra 😁 bo szkoda by było, teraz patrzyłem w środku ziemi i nie jest aż tak strasznie sucho, tylko z wierzchu to podlanie zostawiam do jutra w takim razie, dziękuję za info @vego1989 no widziałem właśnie po LST jak szczyty wyskoczyly w gore po paru godzinach, miazga 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 29 Lipca 2023 @czanczanek musisz wyczuć sprawę. Zobacz jak wyglądają jak mają sucho i jak jest mokro. Ile ważą doniczki.. i staraj się pozostawać w bezpiecznej strefie. Za sucho też źle. Wiadomo. Różne rośliny różnie piją. Najlepiej nie no poddawać rośliny żadnym skrajnością. Dobrze jest uczyć swoję rośliny by piły coraz więcej wraz ze wzrostem by non stop były na dobrym biegu. 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 29 Lipca 2023 @Mr.Green Ok, no staram sie jak moge to moja druga uprawa, chcialbym zeby byla lepsza. Wiadomo, że do profesionalizmu to mi daleko, ale z każdą kolejną chciałbym to robić coraz lepiej 🙂 i tak właśnie chce zrobić żeby zwiększać ilość i jutro podleje Chyba już 650 ml bo są spore jak na swoje dni 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 30 Lipca 2023 @czanczanek tak zrób. Zwiększaj az do litra. Powoli i na spokojnie. Obserwacja i kontrola to najlepsza nauka 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 30 Lipca 2023 @Mr.Green daje 700 ml dzisiaj bez pierdolenia, bo u gory suchy wiór, rosliny maja prawie miesiac juz to mysle ze przyjmia taka ilość wody na spokojnie na 11 litrową doniczke 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 30 Lipca 2023 @czanczanek ja leję już litra w takim razie wzrostu. Daj 700 a jak za 2-3 dni wypiją to daj 850 a potem 1L i będzie gitarka 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 30 Lipca 2023 @Mr.Green dałem jednak 700 właśnie podlalem bo 50 ml w te czy w te stwierdziłem że nie bezie różnicy wielkiej, ale strasznie leza na ziemi i ciezko sie podlewa bo liscie się moczą później i brązowieją. Tak się rozkrzsczyły że dramat @Mr.Green 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 30 Lipca 2023 @czanczanek to nic. Trochę jak chlapnie wody to nie ma tragedii. Odbija zaraz do góry to się przeluzni trochę na dole 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 30 Lipca 2023 @Mr.Greento dobrze bo wlasnie czekam aż się odbija, bo chciałem powiązać tak jak u Ciebie na fotkach na patykach, ale to muszą się wydłużyć właśnie bo jak narazie to te liscie wiatrakowe są bardzo wielkie i kombinuje daje je na boki jakoś żeby nie zasłaniały szczytów 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 30 Lipca 2023 @czanczanek szczyty i tak się przebija same ale warto odsłaniać 😉 ja też odsłaniam to i owo. Wspominam moja pierwszą uprawę 🙂 też automaty. Najpierw takie Potem takie 🙂 widac jak się wyciągały przy kwitnieniu Potem już puchną 😉 A potem aż je rozpierdala 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 30 Lipca 2023 @Mr.Green i to ma sens, widac jak sie fsjnie na boki rozeszly. Tak sie zastanwiam czy mi miejsca w boxie starczy jak one sie tak rozepchaja jak u Ciebie xd Co to za odmiany były? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 30 Lipca 2023 To były dobre automaty :)))) Każda inna. Royall Gorilla Purple Punch Royall Cookies Watermellon Hulk Berry Fat banana Wszystko automaty od RQS 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 30 Lipca 2023 @Mr.Green 🫣😯😯😯 grubo, też Mam nadzieję że takie będą hehe bo te ananasy to na zdjęciach podobnie wyglądają @Mr.Green tak pokazuje że powinien ten ananas wyglądać 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 30 Lipca 2023 Banan 🍌 był w małej doniczce bez treningu. I to wszystko organicznie ziom. Bez nawozów mineralnych. 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 30 Lipca 2023 @Mr.Green banany mam też, nastepnym razem bede dawal też od RQS, ale tamte wcześniejsze zdjęcia to ogień 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 30 Lipca 2023 @czanczanek też byłem w szoku jak na pierwszy strzał 🙂 jak widać jest się o co starać bo palenie pierwszy sort i każde inne. Do tego całe słoiki 🙂 Jednak sezony i tak lepsze wychodzą 🙂 )))))) 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 30 Lipca 2023 @Mr.Green no pewnnie ja po pierwszej u prawie też szok, Palenie pierwsza klasa, teraz chciałem większy plon mieć i doszkolić się trochę 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 30 Lipca 2023 @czanczanek jest trochę nauki bo sposobów upraw oraz gadżetów nie ubywa. Każdy znajdzie coś dla siebie 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach