Gość Napisano 30 Sierpnia 2023 @grolsch3 sam teraz przymierzam się do klonowania ale to dopiero po rewegu. Jedna sztuka bardzo mi się spodobała w boxie i najbardziej przypomina odmianę którą być powinna 😄 ma najlepsze topy i po ścince będę chciał ją rewegowac żeby później pobrać z niej klony Ten jeden klon to już z flo jest 😄 ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 30 Sierpnia 2023 @Mr.Green z połowa tych klonów była już na początkach flo, tak na moje oko 😉 to długi proces, rewag a później dopiero klony. Jesteś już tak daleko że nie chcesz z dwóch najsłabszych odrostów ciachac? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 31 Sierpnia 2023 @grolsch3 jestem w 6 tygodniu ciąży 😄 niedługo poród xD @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 5 Września 2023 Na początku powoli przyjmowane klony, nie wiem jeszcze jakie przeznaczenie. Na razie amnesia puszcza korzeń, ale prawie tydzień szybciej pobierane Całość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 642 Napisano 6 Września 2023 @grolsch3 ale Twoje Opium jest z jakiej firmy, bo nie od Divine Seeds? Ja posiałem jedną pestkę outdor tego opium od Divine Seeds, jest fotorelacja, ma inne liście i nie jest ich dużo, bez defoliacji światło wszędzie dochodzi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 6 Września 2023 @Glut78 od divine seeds:) u Ciebie ma inne liście bo zakładam że masz z domieszką ruderalisa żeby było auto. Na genetyce się nie znam i za bardzo nie mam zamiaru się poznawać. Wystarczy mi że zapylam, a później robię selekcję z najlepiej idących :) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 6 Września 2023 @grolsch3 dzieje się coś 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 642 Napisano 6 Września 2023 @grolsch3 aaaa, myślałem, że Twoje też automat. To teraz już wszystko jasne😂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 6 Września 2023 @Mr.Green no coś tam do przodu idzie 😁 caly czas czekam na Twój kolejny start, ścinaj i sprzątaj namiot i dawaj kolejne relacje 👊 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 642 Napisano 7 Września 2023 @grolsch3 już niedługo 😅 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 7 Września 2023 @Glut78 no na pewno bliżej niż dalej😂 Widzę że i out i jakieś hydro lecisz🖐️ pozdro @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 7 Września 2023 @grolsch3 jedna już poszła. Zostało 7 i dochodzą. Kombinuję jak tu zacząć wcześniej i chyba zamówię jakaś mała lampkę na start zawsze to te 2 tygodnie np. Można przyspieszyć 🙂 tak czy siak za chwil kilka wracam z jakimiś obrazkami 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 642 Napisano 7 Września 2023 @grolsch3 pierwszy raz hydro. Sam zrobiłem, super sprawa. Raz w miesiącu myję pojemniki i wymieniam wodę, a tak tylko co dziennie mierzę ph i ec. Co 2-3 dni uzupełniam czystą wodę co wypiły i wyparowała. Żadnych stresów z przelaniem🤣😂 @Mr.Green jak chcesz przyspieszyć to rób klona z kwitnącego odrostu, jak zreweguje będziesz miał w tydzień roślinkę 20-30 cm jak po fimie Problem jak chcesz coś innego chodować niż poprzednio😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2546 Napisano 7 Września 2023 Ile później z takiego klona się wyciąga? Jak długo to rośnie? I czemu prawie nikt nie robi klonów? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 7 Września 2023 @Glut78 nie mam warunków na klony. Jak kupię drugą lampę i zrobię małego boxa to może coś pokombinuje w tym kierunku. @WBB klon to kopia matki. Możesz klonować swoje rośliny zamiast kupować pestki a jak trafi się fajna genetyka to możesz ją po prostu powielać 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 7 Września 2023 Godzinę temu, WBB napisał: I czemu prawie nikt nie robi klonów? Bo się boją, bo nie mają warunków na więcej niż 1 namiot, bo im powiedzieli że z pestek jest lepiej (chyba dla tych co je produkują bo zarabiają). A tak naprawdę to jak @Mr.Green napisał, warto szukać i jak znajdziesz coś co Cie satysfakcjonuje to powielasz. Możesz nawet zrobić rewersje plci i masz nasiona z takimi genami jakie Cię interesują. Na tym polega selekcja. Ogólnie @Glut78 dobrze prawi, z klonów jest szybciej niż z pestek, mają taki sam wiek jak z pobranej 'matki', szybciej idą z wegiem i indukcja, chociaż tu mozna byłoby się posprzeczać. Ogólnie na pewno taniej i z mniejszym przypałem. Masz niski box, idealny na wegownik na klony. Postaw 3 już z normalnymi wymiarami i jesteś samowystarczalny na długi czas. Zrób living soil i już nic więcej Cię nie interesuje 😁 pozdro Panowie 🖐️ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 7 Września 2023 Warto pod to zapalić wąsa 😉 @grolsch3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 7 Września 2023 3 minuty temu, Mr.Green napisał: Warto pod to zapalić wąsa 😉 @grolsch3 Zdrówko 💨 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 7 Września 2023 @grolsch3 o tak @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2546 Napisano 8 Września 2023 Ja przy moim pierwszym krzaku jak się złamał przy lst i szczyt odpadł to kazali mi do wody i spróbować czy się ukorzeni. Nic się ciekawego nie stało i szczyt do wywalenia był. Teraz 2-3 razy widziałem kogoś te klony i mnie to zaciekawiło. Chciałbym tego spróbować. Najpierw poogarniać co i jak i później to jakoś logistycznie zaplanować.... na razie bez living soli czy tak jakiś rewersji 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach