Arturas 2 Napisano 5 Sierpnia 2023 Ale dawkowanie Odżywek może być takie jak pisałem ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arturas 2 Napisano 5 Sierpnia 2023 Jak czytam o tym to przenawożenie i niedobrze mają podobne objawy. Wsadziłem łapę i tam nie jest mokro wręcz susza powiedział bym . Wczoraj go podlałem z nawozami tak jak pisałem wyżej i tak jak by już trochę wystrzeliło do góry. Kilka liści ma tak zajechanych wyższe piętra są zdrowsze a 2 rośliny z tyłu maja może coś delikatnie ale tak to zdrowe @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sterydd 23 Napisano 5 Sierpnia 2023 Czerwone łodygi to jest niedobór npk. Piszemy, że niedobór może być spowodowane zakwaszeniem się medium (czyli złe ph) i przez to, nie pobiera odpowiednich minerałów i powstają objawy lub po prostu za mało dajesz a trzeba dawać od początku w dobrych dawkach by nie zakwasić ziemi. Nie wiemy jakie ph ma gleba, ale skoro mówisz ze są w 6,3 ph to TEORTYCZNIE nie powinno się z glebą nic dziać, ale nie wiemy jak szło to od początku dzień w dzień. Masz 30 dzień tak? to powinno za nie długo wchodzić w flo, więc no zapierdol jej porzadnie podlanie wodą z calmagiem (jak masz) jak nie to woda i daj jej papu w odpowiednic proporcjach i podlej 1L wody. Ale musi być suche po tym litrze wody. Tyle. Ja nie uzywam mineralnych nawozow, wiec nie wiem jak tam producent podaje na dany moment. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 5 Sierpnia 2023 @Sterydd czerwonymi łodygami bym się nie przejmował, to od sztucznego światła 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arturas 2 Napisano 5 Sierpnia 2023 @Sterydd czyli na każdą roślinkę po 1 L + wszystkie odżywki ? Kiedy mam podlać bo wczoraj podlałem po 500 ml każdą ? Jak najlepiej pH zmierzyć mam paski i pH metr ale jak w kokosie zmierzyć wilgoć jak on suchy 😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 5 Sierpnia 2023 @Arturas jak suchy to trzeba lać, podlej je z nawozami tak żeby dołem wyciekło, tylko powoli żeby medium dobrze naciągło, @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arturas 2 Napisano 5 Sierpnia 2023 Dobra po litrze z nawozami podleje a co 3-4 dni tak lać ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 5 Sierpnia 2023 @Arturas ja podlewam raz na 4-5 dni, ale podlewam do puki woda nie pojawi się na podstawce @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arturas 2 Napisano 5 Sierpnia 2023 (edytowane) Tylko ja je w takich doniczkach mam. W ziemi masz czy w kokosie? Powiedz mi czy odrzywki mam git czy może coś dokupić ? Edytowane 5 Sierpnia 2023 przez Arturas @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 5 Sierpnia 2023 @Arturas plagron i canna robią dobre odrzywki. Podlewając co 4-5 dni canazym możesz dawać do każdego podlewania. Kokos to jedno z trudniejszych medium. Trzeba roślinie wyliczyć wszystko bo kokos jest jałowy, jest w nim to co w niego wlejesz. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arturas 2 Napisano 6 Sierpnia 2023 @Glut78 czyli mam podlewać co 4 dni wszystkimi odrzywkami tylko po litrze na roślinkę, a teraz przepłukać tylko sama woda po litrze na głowę tak ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 6 Sierpnia 2023 @Arturas @Arturaspodlej teraz z nawozami ( pełna dawka producenta) 1,5-2 l na doniczkę. Wlewaj powoli żeby kokos dobrze nasiąknął za 3-4 dni podlej wodą z dobrym ph. Konopie lubią być podlewane żadko, ale obficie. Tak, że lepiej żadziej, a większą ilością 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arturas 2 Napisano 6 Sierpnia 2023 (edytowane) Ok zrobione, i podlewać tak na przemian co 3-4 dni raz z odrzywkami raz bez ? Mam nadzieję że będzie git, dzięki za pomoc 👍dam znać co i jak Edytowane 6 Sierpnia 2023 przez Arturas @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arturas 2 Napisano 22 Sierpnia 2023 Siema, a więc wszystko jest git liście z plamami zostawiłem niektóre same usychają wolę nie wyrywać. Wszystkie mają kwiaty już oprucz jednej na 1 zdjęciu . Dzięki za pomoc udało się uratować 👊👍 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 22 Sierpnia 2023 @Arturas one nie mają tam za dużo światła? Bo liście w górę nastroszone @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arturas 2 Napisano 23 Sierpnia 2023 @Bob drzewny 24 h na dobe światło mam może muszę wyżej lampę podnieść, tylko że jedne sa wysze a inne niższe. @Bob drzewny i na pierwszym zdjęciu jak widać 0 kwiatów nie wiem czemu, może to męska bo ze sprzeta miałem 2 pestki to wrzuciłem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 23 Sierpnia 2023 @Arturas na tej pierwszej fotce, tam gdzie trzymasz palec na złączeniu są kulki, jak z nich nie wystają włoski, a roślinka nie kwitnie to to jest facet @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arturas 2 Napisano 23 Sierpnia 2023 @Glut78 no bo wszystkie zakwitły z 10 dni temu a ta nic więc jak ja usunąć nie robiąc krzywdy drugiej roślinie bo akurat w tej doniczce mam dwie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 24 Sierpnia 2023 @Arturas ale tam na 1 zdjęciu z wtorku widać włosek biały wychodzący z preflowera + kształt kielicha a nie kulki, więc to będzie żeńska roślina I co do światła lampa do góry na pewno, bo mają pionowe liście i popalone końcówki. Też lepiej by było, żeby roślina miała przynajmniej z 4 godziny ciemno @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arturas 2 Napisano 24 Sierpnia 2023 @Bob drzewny tak tylko wszystkie już kwiaty mają a ta nic jeszcze, podniose światło wyżej ale niektóre są mniejsze i będzie światło z 50 cm od nich albo i lepiej, wyczytałem tu na forum że 24/24 też spoko nie wiem czy chce zmieniać już 2 tygodnie gdzieś zostały. @Bob drzewny nie wiem czy będę trzymał lampę i to wszystko dla 1 rośliny jak 4 już żerne bo jest różnica jakieś 2-3 tygodnie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach