Arturas 2 Napisano 12 Lipca 2023 Witam, mam 7 roślinek dzisiaj zauważyłem u 2 dziwne plamki leje woda z kranu po odstaniu 2 dni. Nie daje nawozów mają tydzień @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 12 Lipca 2023 @Arturas Mierzysz ph wody przed wlaniem do ziemi? Moga być zablokowane złym ph, kolorystycznie wygladają na za jasne, więc są głodne. Do tego nie masz warunków odpowiednich , wilgotność musi się nie zgadzać w stosunku do temperatury otoczenia. Do tego braki światła, bo rośliny są lekko wyciągnięte. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arturas 2 Napisano 12 Lipca 2023 Jak kiełkowała. To poszedłem spać nie widziałem nic a następnego dnia wieczorem już takie były. Mam lampę wiatrak są w growboxie. 26°C i 50 wilgotności mają @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 12 Lipca 2023 @Arturas Ph ziemi zmierz i zawsze przed wlaniem sprawdzaj ph wody, powinno być około 6,2 ph. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arturas 2 Napisano 12 Lipca 2023 Nie mam ziemi mam 75% kokosa i 25% perlitu. A mogę zmierzyć mniej więcej pH wody urządzeniem do pomiaru ppm ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 12 Lipca 2023 @Arturas To kokos jest jałowy nie ma w nim żadnych nawozów, w kokosie karmi się od początku inaczej roślina nie będzie rosła, ale padnie z głodu. Ph mierzy się albo elektronicznym miernikiem do ph , lub płatki lakmusowe z apteki, a do ziemi krople Heliga. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arturas 2 Napisano 12 Lipca 2023 Możesz podpowiedzieć jakie nawozy do kokosa mam kupić. Wrzucę więcej zdjęć jutro pomożesz ogarnąć tą kuwetę 1 raz to robię 😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wiesiu 80 Napisano 13 Lipca 2023 @Arturas w growshopach masz nawozy do kokosa różnych firm @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arturas 2 Napisano 13 Lipca 2023 Cały zestaw bym chciał od a do z. Teraz w UK jestem więc wolał bym tu kupić bo nie mogę czekać za długo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arturas 2 Napisano 13 Lipca 2023 Wszystko wygląda tak sory z pracy dopiero wróciłem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Proy_18 40 Napisano 13 Lipca 2023 @Arturas Jakie dokładnie wymiary boxa ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arturas 2 Napisano 13 Lipca 2023 60x60x140 już to coś zaczyna atakować firmę liście i tylko 2 to mają reszta jest git @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hawudepiasz 29 Napisano 13 Lipca 2023 Widac, ze nie masz pojecia co robisz. Jako nowicjusz kup po prostu ziemie i przesadz je. Widziales kiedys dorosla rosline konopii? jak wg ciebie one sie pomieszcza w tym boksie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arturas 2 Napisano 13 Lipca 2023 Wyczytałem tu na forum że 4 mogę wsadzić bez problemu i mam 4 automaty i 3 miałem w karaniu to sobie od tak wrzuciłem. Jedni piszą że w kokosie i perlicie drudzy że w ziemi sam już nie wiem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hawudepiasz 29 Napisano 13 Lipca 2023 Zanim cokolwiek zrobisz powinienes poogladac ukonczone fotorelacje zobaczyc jak to wyglada u innych. Co stosuja, jak to wyglada w ogole w praktyce. Z jakimi problemami sie spotykaja. PIS JOL @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 13 Lipca 2023 Bardzo się wyciągają, aj światło trochę bliżej A te plamki to tak jakby niedobór fosforu, ale nie dawaj nawozów dopóki nie sprawdzisz ph. Bo to ph może być przyczyną niedoboru, a nie brak pierwiastka. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 13 Lipca 2023 Ziemi trochę podsypać i wyrobi z czterema.... Tylko ten kokos teraz będziesz musiał odpowiednio nawozić 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arturas 2 Napisano 13 Lipca 2023 Dzięki za tak szybką odpowiedź, już do pH zamówiłem ma być w poniedziałek chyba że tu gdzieś znajdę ale będzie ciężko. Pomoże ktoś z odżywkami @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 13 Lipca 2023 @Arturas Plagron Coco A i B , do tego enzymy np. Cannazym od Canny, Rhizotonic od Canny, jako ukorzeniacz, do tego pk 13/14 , albo stymulator od Plagron green sensation. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arturas 2 Napisano 14 Lipca 2023 Teraz żółte się robią, na nawozy tez będę musiał poczekać gdzieś do wtorku, aktualnie w UK jestem i tu raczej zamawiać trzeba na miejscu ciężko kupić @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach