Zycienamaxa 145 Napisano 23 Lipca 2023 @mirecki i nie zostawi to żadnego syfu na topach? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 23 Lipca 2023 @Zycienamaxa producent pisze że w 100% organiczny więc nie powinno to w jakimś stopniu wpłynąć na jakość rośliny 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zycienamaxa 145 Napisano 23 Lipca 2023 (edytowane) @mirecki dziś poszło pod kosę jakieś 60% panien, wyciąłem jedynie najbardziej narażone na szarą topy😊 wszystkie małe i Dolne partie zostały może coś jeszcze spuchną przez 2 tygodnie😉 Wstępnie trym już zrobiony, zostały jedynie liście cukrowe😋 z których zrobię haszyk. Topy mocno zbite, szarej nie znalazłem wiele bo jedynie na kilku topach. A tak to się prezentuje. W rzeczywistości jest tego sporo na zdjęciu jakoś malo sie wydaje ale po drugiej części trymu zwarze i zobaczymy ile mokrego bedzie 😉 Edytowane 23 Lipca 2023 przez Zycienamaxa 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 23 Lipca 2023 @Zycienamaxa ja też byłem dzisiaj i kose zrobiłem bo plecha jebana. Czekam na sezony 😍 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zycienamaxa 145 Napisano 23 Lipca 2023 @mirecki ja też czekam na sezony😉 trafiły mi się 3 sztuki mają po ok 2-2.5 metra zobaczymy vo z nich będzie😊 za okolo 2-4 tygodnie kolejna kosa😊 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zycienamaxa 145 Napisano 23 Lipca 2023 Wyszło 556g mokrych topów i 190g trymu liści cukrowych pomieszanych z małymi topami co nie chciało mi się ich trymować 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 24 Lipca 2023 @Zycienamaxa jakieś 150-170 suchego będzie więc chwilę kopcenia będzie, dobre robota 💪 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zycienamaxa 145 Napisano 24 Lipca 2023 (edytowane) @mirecki @mirecki to nie wszystko bo kose zrobilem tak ze oskalpowałem tylko najwieksze topy reszta wciąż rośnie A to i tak na własne potrzeby to ile by nie było to i tak jestem zadowolony😉 Edytowane 24 Lipca 2023 przez Zycienamaxa @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zycienamaxa 145 Napisano 24 Lipca 2023 (edytowane) Jako że nie miałem w planach ścinki to i suszenia również😅 siatka do suszenia jest w drodze a tymczasem musiałem rozebrać grill i wiatrak pokojowy🤣 Ps. Te topy w pojemniku są trochę przesuszone (ubiegły sezon) więc dałem je do boxa aby trochę nabrały wilgoci😉 Edytowane 24 Lipca 2023 przez Zycienamaxa 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 24 Lipca 2023 @Zycienamaxa pięknie to wygląda 😃 nawet jeśli jest to improwizorka to i tak cieszy oko ^^ 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zycienamaxa 145 Napisano 24 Lipca 2023 @mirecki na szybko alpejskie kombinacje😁 wygląda może głupio, ważne że działa😎 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zycienamaxa 145 Napisano 26 Lipca 2023 Witajcie Rolnicy👊 Przez pierwsze 3 doby suszenia utrzymywałem temperatury w okolicy 21-23 stopnie teraz już zostawiam ok 17-20 Myślę że max do 10 dni tak zostanie. Wpadłem na pomysł żeby codziennie wrzucać świeże skórki z połowy pomarańczy do boxa. Robił tak już ktoś? i może się wypowiedzieć czy to będzie miało jakiś wpływ smakowy? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 26 Lipca 2023 @Zycienamaxa w kryminale paliliśmy skuriki od pomarańczy żeby z giera nie jebało🤣😂, nie wiem jak ze smakiem🤣😂🫣 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zycienamaxa 145 Napisano 27 Lipca 2023 @Glut78 u nas banany się często paliło🤣 te końcówki co niby kopią coś🤣 a co do tego pomysłu to rezygnuję trochę poczytałem, gra nie warta świeczki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zycienamaxa 145 Napisano 29 Lipca 2023 Jak myślicie ile do zbiorów?🤔 Ja obstawiam 3-4 tygodnie za tydzień leję pk niech puchną panienki😊 Ten pierwszy to jakiś sezon zbiera się do kwitnienia 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 29 Lipca 2023 Oby ta sezonowa dała radę niech moc będzie z tobą 💣💥 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zycienamaxa 145 Napisano 29 Lipca 2023 (edytowane) @Pablo 1988 sezon był nie planowany bo zamówiłem 40 automatow a 3 z nich okazały się sezonami😉 co będzie to będzie Zobaczymy Przedstawiam wam drodzy rolnicy potwora bagiennego pełnego nasion 🤣🤣🤣druga fota jak dwa tyg temu wyglądał Edytowane 29 Lipca 2023 przez Zycienamaxa @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zycienamaxa 145 Napisano 30 Lipca 2023 Po 7 dobach suszenia zostało 170g myślę że jeszcze max 2-3 dni i do słoików😋 160 powinno zostać😊 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zycienamaxa 145 Napisano 4 Sierpnia 2023 Dwa tygodnie do kosy może trzy a tak się prezentuje panny. Dwójka swieżaków dostała dziś hardcore lst😁 sezon też jest😊 Jak się podoba? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zycienamaxa 145 Napisano 4 Sierpnia 2023 Dzisiejszy urobek🫢😋 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach