mirecki 755 Napisano 8 Maja 2023 Siemka. Bez zbędnego gadania. Będą 2 fr jednocześnie bo są jeszcze automaciki ale chciałem to uporządkować więc tu będą sezony a tam automaty. Na tym spocie będą 4 sezony i 1 automat. Gleba - outdoorowa przekopana chyba 3 razy z obornikiem końskim a później z dolomitem. PH ok 6.3 więc jest dobrze. Nawozy - tu na vegu lecę z start booster, regulator oraz enzyme (aptus), sugar royal, hesi super vit i być może okazyjnie B52. Na flo topbooster i chyba oddzielnie fosfor i potas i być może bliżej końca Green sensation. Oczywiście sugar royal częściowo na flo też będzie. Zabezpieczenie - tu snackol klasycznie na ślimaki a do tego hukinol na zwierzynę i na pleche chyba left coat zastosuje . Obowiazkowo też spray na kleszcze. I to chyba tyle ode mnie bo nie ma się nad czym rozczulać. Niech słońce nam dobrze świeci mordeczko ☀ 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 8 Maja 2023 Od kogo masz Do Si Dosa 33? Będzie można porównać z moim od Barney's Farm indoor 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 8 Maja 2023 @WBB też od Barneysa mam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Imperator 15 Napisano 9 Maja 2023 Już je wysadzasz na spota? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubert2020 119 Napisano 9 Maja 2023 @mirecki na grubo 😊 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 9 Maja 2023 @Imperator jeszcze nie, gdzieś na dniach idą bo nie mam zbytnio czasu więc trzeba działać szybko i sprawnie, ewentualnie dokupić kilka godzin do doby 😅 @hubert2020 czemu uważasz że na grubo? Lepiej mieć nawet i z 10 roślin bo sezon w brew pozorom chwilę trwa a po drodze różne niespodzianki są. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 22 Maja 2023 Sezony poszły na out kilka dni szybciej. Do sierpnia jeszcze na vegu poleca więc myślę że pójdą dobrze. Mimosa Critical Do si do 33 Pineapple Podlewanie takie same jak z automatami + dostały dodatkowy oprysk z canna cure +start booster. Następna aktualizacja gdzieś za 2 tygodnie. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 23 Maja 2023 @mirecki słońca mają full chyba? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pan 79 Napisano 23 Maja 2023 teraz znajdz pineapple 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 23 Maja 2023 @Tester teraz to słońce mają od ok 6.30 do 19/20. @Pan no nie mów że nie widzisz 😂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 31 Maja 2023 Dobre odmiany, będę zaglądał...Ciekaw jestem criticala jak ci pójdzie, bo też go mam mniej więcej takiej wielkość lub może nieco wyższe. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 3 Czerwca 2023 @Jerzy możesz mieć większego bo ja vega zjebałem trochę bo miałem wyjebke ale sezony odbiją jak należy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 12 Czerwca 2023 Panny idą fajnie, częściowe niedobory azotu gdzieniegdzie ale dadzą radę. Dostały papu (start booster, regulator, enzym, royal sugar) +dolomit. Dostały wszystkie FIM na dowidzenia żeby im się lepiej rosło 😃 Mimosa Critical Do si do (trochę przelana ale to już nie moja zasługa). Pineaple 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 15 Czerwca 2023 Criticale rosną specyficznie w porównaniu do innych odmian, u mnie też tak gdzieś wyrosly tylko, że w donicach trzymam. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 25 Czerwca 2023 Byłem, zobaczyłem, nakarmiłem i zostawiłem w spokoju [*]. Dostały pożądną dawkę regulatora, enzym +, royal sugar, start booster, B52 oraz dolomitem zostały potraktowane. Ogólnie idą dobrze, dostały teraz więcej światła bo trochę zarosło i niech im będzie jak najlepiej. Średnio roślinki mają 75-95 cm. Mimosa Critical Do si dos (kaplica) Pineapple Panny rosną elegancko a tak prezentują się na jednym ze spotów (są tu też 2 autosy). Oczywiście hukinol obowiazkowo na spocie oraz snackol, w tym roku już 4kg mi poszło i tak przypuszczam że może jeszcze max 2 kg i na ten sezon wystarczy 😮 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Imperator 15 Napisano 27 Czerwca 2023 @mirecki co tak przeczołgało Do si dos? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 27 Czerwca 2023 No bo ja go chciałem podglądać i porównywać z moim DosSiDoss ale indoor... to go szlag trafił @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 27 Czerwca 2023 @Imperator właśnie nie mam pojęcia co mogło tak położyć, ostatnim razem jak byłem to wyglądała na lekko przelaną ale nie widziałem powodów do niepokoju. Tutaj to ciężko stwierdzić, ani to niedobory ani co. @WBB też wchodziłem na Twoją fr żeby sobie zobaczyć co i jak a tu chuj 😂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 15 Lipca 2023 Jak na 3 tygodnie to panny poszły dobrze w górę ;D jedzonko robi swoje, teraz mają lekko ponad 1,6m więc jak na lipiec to dobry wynik (pomimo trudnego vega). Oscyluję w granicach 2,2m. Jak automaty pójdą pod kose to robię lst w tedy. Mimosa Critical Pineaple Dostało srogi wpierdol od sarny. Hukinol nawet nie pomógł (a był dosłownie 90cm dalej ;p). Straty są i tyle. Jedziemy z tym co jest 💪 Tu wpadła podwójna dawka start boostera oraz cukrów i enzymów. Witamin nie dawałem teraz. Jutro wpadnę raz jeszcze i dostaną znowu taką dawkę. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 23 Lipca 2023 U mnie Criticale rosną w doniczkach i mają po ok metr wysokości czyli już prawie jest wyrośnięty, bo one niskie rosną. Jeszcze z 2 tygodnie i będą kwitnąć. Zapach słaby, niewyczuwalny wręcz, nawet jak się stanie nad drzewkiem. Ciekawe kiedy dojrzeja...na koniec października raczej, dllatego trzymam w doniczkac mam, żeby ostatnie dwa tygodnie na polu nie stały w noce jak zimno i wilgotno będzie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach