Dr.Green 8 Napisano 16 Kwietnia 2023 @Kibic Klapnięte to wiem że od podlania, pytanie tutaj bardziej jest o tym przebarwieniu na liściu, co jej dolega, czy za dużo, czy za mało nawozów i jakich 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dr.Green 8 Napisano 16 Kwietnia 2023 @Zielone krainy @Mr.Green @Udyr @Tester Najsilniejsza ekipa pomoże? 🙄🥺 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sopel 88 Napisano 16 Kwietnia 2023 Popatrz do mnie na foto. Ja myślę że na pewno za duża donica do tego boxa. Miałem ten sam problem🫡 Masz obieg powietrza cały czas? Jakie warunki? Zbyt wiele nie masz do stracenia z tego co widać. Popatrz do mnie na foto. Ja myślę że na pewno za duża donica do tego boxa. Miałem ten sam problem🫡 jeden z moich następnych też będzie kałach 🙉 5 🤣🤣🤣 Mogą gnić korzenie. U mnie tego nie było bo miałem dżdżownice ale gleba była cały czas cała mokra do spodu. A mierniki chuja dają te do gleby przynajmniej. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 16 Kwietnia 2023 Przelana to swoją drogą może być, tam coś się zblokowało. Może za mało Cal-Mag do filtrowanej wody dodajesz, filtr usuwa większość wapnia z wody. Miernik do płynu masz, więc raczej wiesz co lejesz. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubert2020 119 Napisano 16 Kwietnia 2023 @Dr.Green ja polecam najpierw zmierzyć pH ziemi Na pewno brakuje fosforu bo są czerwone łodygi i liście są już odbarwione tak samo azotu ale najpierw sprawdź pH ziemi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 16 Kwietnia 2023 @Dr.Green Sprawdź ph gleby, wygląda na przyblokowaną i złe proporcje pierwiastków jak na kwitnienie, za dużo azotu, a p i k oraz calmagu jest wyraźny brak. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dr.Green 8 Napisano 17 Kwietnia 2023 @Udyr Wode leje odstana z kranu 24h oraz zbijam pH do 6.3 @Zielone krainy Możesz mi powiedzieć z tych nawozów co mam ile czego teraz lać? Bo już zgłupiałem 😕 @sopel Cyrkulacja powietrza tam jest dość dobra @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 17 Kwietnia 2023 Nie lej na razie nawozów. Ogarnij podlewanie. Za duzo podlewasz od samego poczatku i jest zaburzona transpiracja przez co dalej roslina jest poblokowana. To tyle co możesz zrobić. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dr.Green 8 Napisano 17 Kwietnia 2023 @KlausKörner Okej, poczekam aż ziemia będzie trochę przesuszona a potem w jakich proporcja ch podawać im nawóz, zgodnie z tabelą bio bizz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 17 Kwietnia 2023 Ja bym poczekał ze 2 tygodnie i nie podawal na razie nawozów. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sopel 88 Napisano 17 Kwietnia 2023 2 godziny temu, KlausKörner napisał: Ja bym poczekał ze 2 tygodnie i nie podawal na razie nawozów. Ja tak samo, tylko woda i świeża gleba. Ja bym przesadził i wysuszył 🖐️ 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach