Katastrofedens 398 Napisano 11 Czerwca 2023 @WBB możesz lepiej za wczasu póki jeszcze się trzymają i idzie je wyjąc z boxa bo ja np już nie mogłem ich wyciągać przez 3tyg bo by się wszytko połamało 😂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,120 Napisano 11 Czerwca 2023 Teraz, Katastrofedens napisał: @WBB możesz lepiej za wczasu póki jeszcze się trzymają i idzie je wyjąc z boxa bo ja np już nie mogłem ich wyciągać przez 3tyg bo by się wszytko połamało 😂 O widzisz... o tym nie pomyślałem, że może być problem z wyciągnięciem ich z boxa 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Katastrofedens 398 Napisano 11 Czerwca 2023 @WBB dlatego jak bym robił kolejny raz w tak dużym boxie to siatka 1 lub 2 i masz problem z głowy 😅 a by podnieść donice ny sprawdzić czy sucho mokro to tyle się sięgnie a jak jeszcze kest lejące w koło to otwierasz okna po boku boxa j wgl masz pełno miejsca 😂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,120 Napisano 11 Czerwca 2023 2 minuty temu, Katastrofedens napisał: @WBB dlatego jak bym robił kolejny raz w tak dużym boxie to siatka 1 lub 2 i masz problem z głowy 😅 a by podnieść donice ny sprawdzić czy sucho mokro to tyle się sięgnie a jak jeszcze kest lejące w koło to otwierasz okna po boku boxa j wgl masz pełno miejsca 😂 No ja już 2 uprawa z kolei jak dochodzę do wniosku, że tak jakoś mi to powychodzilo idealnie pod siatkę scrog... ciekawe czy to samo czy ja przy LST coś pomagam 🙂 Są jakieś specjalne tyczki do podpierania? Bo cooltuba jeszcze jest w drodze ale ja już wiem, że będę ją zwracał bo ona mi nic nie pomoże z temperaturą... wezmę se BioHeaven za to i może jakiś tyczki... albo nożyczki 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Katastrofedens 398 Napisano 11 Czerwca 2023 Cool tube bardzo by ci pomogła 😄 jeszcze jak masz odprowadzenie poza dom to już wgl super by było 😁masz te tyczki bambusowe, możesz nawet takie do pomidorów postawić kawałek drewna obojętnie co wszytko zależy co wymyślisz 😅 nawet metalowe mogą być 🤷♂️ kawałek pręta jak będzie stabilnie stał 😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,120 Napisano 11 Czerwca 2023 31 minut temu, Katastrofedens napisał: Cool tube bardzo by ci pomogła 😄 jeszcze jak masz odprowadzenie poza dom to już wgl super by było 😁masz te tyczki bambusowe, możesz nawet takie do pomidorów postawić kawałek drewna obojętnie co wszytko zależy co wymyślisz 😅 nawet metalowe mogą być 🤷♂️ kawałek pręta jak będzie stabilnie stał 😁 Na całym strychu jest piekarnik więc wyrzut poza strych nic nie da. A to zasysane z dworu powietrze nie jest wcale takie chłodne jak myślałem... bo zacząłem je mierzyć termometrem 🙂 Jak bez lampy dochodzi do 28-29 stopni to cooltuba nic nie da... ale test będzie zrobiony. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,120 Napisano 16 Czerwca 2023 Takie pizdeczki dosyć nisko to też wycinać? Podczas nocy lepiej nie kombinować z przenosinami boxa? Nie bardzo wiem gdzie je wtedy schować... a ze 2 godziny to potrwa... Cooltuba przyszła lekko uszkodzona i nie wiem czy się pierdzielic z naprawianiem i testowaniem czy pierdzielic i odesłać tak jak się umawiałem 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 17 Czerwca 2023 (edytowane) @WBB ja bym nie wycinał, możesz je traktować jak przyszłościowego sampla, żeby spróbować jak smakują z tyg przed ścinka np żeby wiedzieć czy czekać na więcej bursztynu Niby dostają z 3 razy mniej światła niż reszta, ale już chyba nie będą rosły w górę za bardzo, więc coś tam spuchną. A przerwanie ciemni na 2h w trakcie kwitnienia trochę ryzykowne według mnie Edytowane 17 Czerwca 2023 przez Bob drzewny 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,120 Napisano 18 Czerwca 2023 (edytowane) 37/14/32 Przeprowadzka boxa wczoraj była. Zyskałem jeszcze 20cm bo mogłem wreszcie boxa na całą wysokość rozłożyć. Zasilacz na 400W SuperLumen przestawiony. Dzisiaj miały o 2 godziny dłuższą noc bo mi zasilanie deszcz zalał i awaria była... chyba nic się nie stanie... Edytowane 18 Czerwca 2023 przez WBB 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,120 Napisano 20 Czerwca 2023 Czemu ja nie czuję na tym etapie mocnego zapachu jarania? Zapach jest ale to z tych 2 automatów co tam są. Te duże Dos Si Dosy pachną jakimś zielskiem z łąki ale nie tak jak powinny.... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolbertus 255 Napisano 22 Czerwca 2023 @WBB czytałem gdzieś, że trawiasty zapach i smak jarania jest wtedy kiedy jest nadmiar azotu, ale na zdj. pod HPS-em ciężko stwierdzić. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,120 Napisano 22 Czerwca 2023 @Kolbertusnie robię fotek bez HPS bo nie ma komu.... a to wystawiać poza namiot muszę żeby sesję robić. Ale one dosyć są blade więc tego bio grow nie żałuję. Ale jak będzie okazja zrobię fotki bez HPSa. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolbertus 255 Napisano 22 Czerwca 2023 3 minuty temu, WBB napisał: @Kolbertusnie robię fotek bez HPS bo nie ma komu.... a to wystawiać poza namiot muszę żeby sesję robić. Ale one dosyć są blade więc tego bio grow nie żałuję. Ale jak będzie okazja zrobię fotki bez HPSa. A czy BioGrow nie ma czasem lecieć na wzrost? Nie znam się zbytnio na organicznych nawozach. Z tym azotem to jest tak, że ja w mineralkach mam azot we wzpomagaczach. W Sugar Royal i CalMagu mam azot. A jakie wspomagacze Ty lejesz u siebie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,120 Napisano 22 Czerwca 2023 Ja leję BioBizza i dlatego Ty masz chyba szybszą reakcję. BioGrow leję się przez cały okres 1ml/litr wg ich rozpiski. W TopMaxie zdaje się jest jeszcze azot a w BioBloom już malutko.... nie nauczyłem się jeszcze składu na pamięć 🙂 BioHeaven się skończył a tak to jeszcze CalMag i Bloombastic PH14/15 idzie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 22 Czerwca 2023 @Kolbertus zakup sobie ziomus cal mag od bio biza, zielony mi polecil ma czysty magnez i wapn bez azotu !!! 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,120 Napisano 22 Czerwca 2023 6 minut temu, dziurawy napisał: @Kolbertus zakup sobie ziomus cal mag od bio biza, zielony mi polecil ma czysty magnez i wapn bez azotu !!! 🙂 Ja mam CalMag od BioBizza 😉 Wszystko jest od BioBizza tylko Bloombastic PK mam od Atami @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 22 Czerwca 2023 @WBB nie pomyslal bym ze w cal magu jeszcze dojebali azot ??!!!! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolbertus 255 Napisano 22 Czerwca 2023 35 minut temu, dziurawy napisał: @Kolbertus zakup sobie ziomus cal mag od bio biza, zielony mi polecil ma czysty magnez i wapn bez azotu !!! 🙂 @dziurawy ale on wspomniał, że ma blade rośliny. To właśnie chyba nieco azotu jeszcze potrzebują. 39 minut temu, WBB napisał: Ja leję BioBizza i dlatego Ty masz chyba szybszą reakcję. BioGrow leję się przez cały okres 1ml/litr wg ich rozpiski. W TopMaxie zdaje się jest jeszcze azot a w BioBloom już malutko.... nie nauczyłem się jeszcze składu na pamięć 🙂 BioHeaven się skończył a tak to jeszcze CalMag i Bloombastic PH14/15 idzie. No tak, tu jest zasadnicza różnica pomiędzy organiką, a mineralkami. Mineralne nawozy działają natychmiast, a na efekt po bio musisz czekać dłuzej. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 22 Czerwca 2023 @Kolbertus ta ostatnia w rogu, mała byla blada, a robi sie ciemnaaa @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolbertus 255 Napisano 22 Czerwca 2023 @dziurawy cieżko stwierdzić przy pomarańczowym światle żarówki. Kolory mogą być zakłamane. @dziurawy, a sorry. Nie doczytałem, że oznaczyłeś mnie, a nie @WBB. No w moim przypadku azot jest jak najbardziej wskazany pomimo kwitnięcia. Bo ja mam niedobory wszystkiego, także akurat w moim przypadku azot wskazany. 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach