WBB 2,115 Napisano 26 Maja 2023 @Bob drzewnymało światła to raczej nie..... było 40cm od lampy żeby temperaturę ogarniać ale to chyba dobra odległość. U mnie szczyty leżą nisko prawie, że na glebie. Wczoraj zauważyłem, że zaczęły tam liście usychać przy tych głównych i jakieś takie wątłe się zrobiły. Ale przesuszone 1 dzień bo nie dałem rady wcześniej podlać. Trochę mnie ten usychający szczyt niepokoi. Oby to nie był skutek dolania wody z baniaka po płynie do spryskiwaczy. Ale ten baniak był paręnaście razy już przepłukany... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 26 Maja 2023 @WBB w teorii tylko i wyłącznie natężenie światła decyduje o wyciąganiu się rośliny, bo nawozy nie (nie licząc niedoborów, które mogą zatrzymać roślinę), woda nie, tlen w ziemi nie, co2 w powietrzu nie, mikroby w ziemi nie. Ale może są jakieś niuanse co o tym też decydują, miałeś też często solidnie wysoką temperaturę, może roślina wtedy stara się wyciągać w górę, gdzie w naturze będzie bardziej suche powietrze i będzie mogła "szybciej oddychać", przez co wywali więcej wody do suchego powietrza. Ale to tylko domysły, zazwyczaj mówi się tylko o świetle 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 26 Maja 2023 Heh... wysoka temp to druga rzecz po ścisku jaka mi przez myśl przeszła 🙂 A zanim była wysoka to była strasznie niska.... 10-12 stopni. Szkoda, że niczego nie jesteśmy w stanie potwierdzić i udokumentować 🙂 Przyszły wentylatory, trzeba przeorganizować wszystko zanim znowu słońce zacznie napierdzielać 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 26 Maja 2023 @WBB znam ten ból, mi to się marzy 5 namiotów, 5 tych samych warunków z jedną zmienną i badać jaki ma wpływ, ale znając ten kraj przy wpadce zostałbym podciągnięty pod jakąś industrialną plantację, więc marzenia są ale podcięte skrzydła Ale u Ciebie jeżeli światło nie było za słabe, to rzeczywiście może te temperatury namieszały w hormonach, u człowieka też jak jest nagłe wyziębienie, to jest wystrzał wielu hormonów przetrwania, może u roślin też jest coś takiego, jednak to organizm żywy dość skomplikowany 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 26 Maja 2023 @Bob drzewnykiedyś tu udyr mi pisał, że różnica parunastu stopni (nie pamiętam już ile) może sporo namieszać.... 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 26 Maja 2023 @WBB też spektrum światła ma wpływ na wyciąganie, pod hps właśnie zawsze rośliny są wyższe, bo jednak dominacja czerwonego spektrum jest super na flo, ale na wegu jednak niebieskie światło bardziej cieszy roślinę 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 26 Maja 2023 Kurde, coś się zaczyna dziać chujowego i w szybkim tempie. Wszystkie jakby jaśniejsze się robią i pierwszy z brzegu pacjent ma taki liść jak niżej na fotkach. Wczoraj było karmienie na 1 litr wody: 2.2 ml BioGrow, 1ml CalMag, 1.5ml TopMax, 2ml BioBloom, 4ml BioHeaven, 1.3ml Bloombastic PK14/15. Wczoraj też był pierwszy fryzjer zrobiony. @Zielone krainymusisz zerknąć. Dzięki. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 26 Maja 2023 @WBB poczekaj do 21 dnia kwitnienia i wywal te śmieci z dołu, przestaniesz się martwić tymi pizdrykami bez przyszłości na spuchnięcie ✌️ A ten dziwny liść nie dotyka ściany namiotu przypadkiem ? Albo zdycha ze starości zwyczajnie. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 26 Maja 2023 @Udyr, No ten akurat liść dotykał dzisiaj w nocy napewno namiotu (i przez 24h tak wygląda), wcześniej nie wiem bo wczoraj je miejscami zamieniałem. Od paru dni się zbieram zapytać, które to łodygi uznać za "słabo rokujące". Ja bym wycinał tylko moze mnie ponieść... byle to bez futru robić to może się uda 🙂 Wkręcam sobie, że im coś tą bańką po płynie do spryskiwaczy zrobiłem 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 26 Maja 2023 @WBB wszystko poniżej linii do śmieci. Lepiej żeby główne pałki się tworzyły. 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 27 Maja 2023 (edytowane) Zdiagnozowalem sam swój liść... niedobór magnezu albo manganu 🙂 Obstawiał bym na magnez bo wcześniej zauważyłem takie wybarwienia między żyłkami na liściach... ale te kropki na liściach mówią, że mangan. Edytowane 27 Maja 2023 przez WBB @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Katastrofedens 398 Napisano 27 Maja 2023 Zaczynaja kwitnąć wiec ja bym posłał podwójna dawka magnezu i potem do każdego podlania standardowe dawki 🙂 pod hps tylko na początku maja taki mocne zapotrzebowanie potem się to ustabilizuje i będą chciały więcej pk 🙂 z mówić obserwacji tak wywnioskowałem 😅 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 2 Czerwca 2023 Cała operacja przenoszenia boxa, podłaczęnia wlotu zasysającego powietrze z dworu o kant dupy roztrzaść. Praktycznie nic to nie dało.... aż sam nie wierzę. Dopiero to testuję od 3 dni. Na dole w namiocie jest ok 22 stopni, ale na górze dobija do ponad 33 jak lampa się włącza. Na dole jest mieszający dodany, a ten wentylator na wlocie jest delikatnie w górę skierowany żeby jakieś zawirowania robiło. Wygląda na to, że temp wokół boxa jest na tyle wysoka, że nie jestem w stanie nic wymyśleć.... albo coś gdzieś źle zrobiłem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Katastrofedens 398 Napisano 2 Czerwca 2023 Zainwestuj w dobry wentylator coltube zodprowadzniem poza budynek i tyle masz świty spokój i wtedy ten nawiew z dworubte coś ci da 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 2 Czerwca 2023 @Katastrofedens odprowadzenie poza budynek nic nie da bo trzeba by z całego strychu powietrze wydmuchać. A żeby cooltube dać to musiał być wyjebać mój super hiper zajebisty odbłyśnik AdjustAwings kupowany za miliony monet dawno temu 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Katastrofedens 398 Napisano 2 Czerwca 2023 To kup klimatyzator 🤷♂️ wymysł coś bo one długo tak nie pociągną 🤷♂️ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 2 Czerwca 2023 18 minut temu, Katastrofedens napisał: To kup klimatyzator 🤷♂️ wymysł coś bo one długo tak nie pociągną 🤷♂️ No już zerkałem na klimatory i klimatyzatory 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przedzior 239 Napisano 2 Czerwca 2023 Ja myślę że taniej i lepiej było by kupić lampę ledowa.@WBB @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 4 Czerwca 2023 37/14/18 Ten wentyl na wlocie to tak może walić im po nogach? @Udyr da radę ta tym etapie przesunąć jeszcze raz o godzinę noc/dzień? Żeby mi się dzień zaczynał o godzinie 20 bo teraz mam od 19... 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 4 Czerwca 2023 @WBB na tym etapie kwitnienia już bym nie kombinował. A do wenta wlotowego możesz puścić kawałek spiro żeby prosto w planty nie wiało non stop. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach