Lady Green 2,138 Napisano 19 Lutego 2023 @ZielonyTabaluga bardzo ładnie i zdrowo wyglądają 👍 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyTabaluga 92 Napisano 23 Lutego 2023 #Dzień 33. Zaczęło się kwitnienie... Kurcze, troszkę szybko, miałem nadzieję, że jeszcze tydzień wytrzyma. Micro/grow /bloom 4ml/1l 1:1:1 Pytanie : pk13/14 dać jej od razu na boosta? Czy poczekać te dwa tygodnie? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 23 Lutego 2023 @ZielonyTabaluga Pk 13/14 od 4 tygodnia kwitnienia, teraz wystarczy bloom. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyTabaluga 92 Napisano 24 Lutego 2023 @Rzeźnik Jak tam znaFco? Coś cicho teraz siedzisz. @WBB Powiem Ci, że easy, problemów jak pewnie widzisz - brak. @Przedzior Ty też coś ucichles? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyTabaluga 92 Napisano 26 Lutego 2023 #Dzień 36. Straciłem kontrolę nad jej wysokością. 😞 W te 3 dni wybiła mi się okropnie, lampy mogę podnieść jeszcze ok 7cm. Jakiś pomysł? 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czujny87 16 Napisano 26 Lutego 2023 @ZielonyTabaluga ładnie wyglądają apetycznie 😊 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyTabaluga 92 Napisano 26 Lutego 2023 @Czujny87 A dziękuję. Starałem się. 🥺 Jak na jej wiek to faktycznie jest słodka. 😂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czujny87 16 Napisano 26 Lutego 2023 @ZielonyTabaluga chyba pamietam ze mówili ze nic z tego nie wyjdzie ? 😀😀 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyTabaluga 92 Napisano 26 Lutego 2023 @Czujny87 No mówili, mówili. Teraz siedzą cichutko. 😂 W dniu 24/01/2023 o 17:30, Rzeźnik napisał: @ZielonyTabaluga jak się podstaw nie opanowało i nie wie co z czego wynika to jak chcesz eksperymentować? Jaki jest cel eksperymentu? Z czym chcesz porównywać? Jaka jest hipoteza, którą chcesz potwierdzić? A może jakiejś chcesz zaprzeczyć? Wypisz założenia, chętnie zobaczę ten "eksperyment" Ten to ogólnie jest największym dzbanem na tym forum. 😂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czujny87 16 Napisano 26 Lutego 2023 @ZielonyTabaluga nie ma co się denerwować dobrze ze wyszło 😊😊 smacznych cukierków ✊ 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Growerseed 496 Napisano 26 Lutego 2023 @ZielonyTabaluga swoje i tak urosnąć muszą, mi szczyty praktycznie do lampy dotykały aż miałem popalenia górnych liści a gówno to dało. Kotrola samym oświetleniem na wegu spoko na flo mają wyjebane że zaraz się spalą. Jedynie miałoby to sens wyrządzić im duży stres by się po blokowaly i spowolniły rozwój. Ale na tym etapie to raczej szkoda. Jak masz zamiar dolne liście usuwać to może to by je spowolniło. Albo ją przesuszyć. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 27 Lutego 2023 @Growerseed to zależy od odmiany. Niektóre mają wysoki poziom strechu A inne mniejszy. Jeżeli odmiana rośnie do np. 150cm indoor to ciężko będzie ja ograniczyć. Na pewno nie żarówkami. Jakbyś dojebal dobra lampę I wrzucił wyższy bieg to może ja trochę zbić. Jak jest średnie światło to roślina zrobi wszystko by osiągnąć swój potencjał. Są odmiany które mają streczuja np. 200% Odmiany indica mniej walą w górę. Sativa I niektóre hybrydy rosną jak im natura nakazuje. Wysokość rośliny można również kontrolować od startu dając inną formę doniczki. Im wyższa tym większa roślina. 🙂 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyTabaluga 92 Napisano 27 Lutego 2023 @Mr.Green mogę ją teraz trochę poddusić? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 27 Lutego 2023 @ZielonyTabaluga możesz delikatnie rozłożyć odgalezienia żeby odsłonić główny szczyt I trochę możesz to położyć tylko musi być lekko przesuszona żeby Ci łodyga nie pękła. Musisz ja tak usunąć na prawo i lewo jakbyś chciał metal ulamac np. Żeby zmiekczyc lodyge. Na zdjęciu nie wygląda aż tak tragicznie żeby nie było miejsca 🙂 Ewentualnie ogarnij odrosty A główny szczyt delikatnie połóż pod skosem żeby też bardzo nie stresować Musisz sam wybrać co Ci pasuje. pamiętaj żeby nie złamać 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyTabaluga 92 Napisano 27 Lutego 2023 @Mr.Green Szczyty mam dwa bo ona po toppingu jest, no na zdjęciu tragedii nie było, ale dzisiaj ma już 15cm do lamp... Rozwaliło ją okropnie. Taka sytuacja... 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 27 Lutego 2023 To doginaj delikatnie. Jak się opiera I się boisz że pęknie to zrób to na raty 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyTabaluga 92 Napisano 27 Lutego 2023 2 minuty temu, Mr.Green napisał: To doginaj delikatnie. Jak się opiera I się boisz że pęknie to zrób to na raty 😉 Kurde, boję się bo jurnie wygląda. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 27 Lutego 2023 @ZielonyTabaluga rozumiem twoje obawy 🙂 jak się boisz to zostaw jak jest. Może da radę 🙂 Na siłę też nie ma sensu 😉 Jak nie masz wprawy i wyczucia to nie zmuszam się do tej decyzji bo możesz sobie zaszkodzić łamiąc główny szczyt 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 27 Lutego 2023 @ZielonyTabaluga ścisnij palcami w miejscu gdzie uważasz za odpowiednie aż poczujesz że coś w środku się rozluźnia i same się szczyty na bok położą. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyTabaluga 92 Napisano 1 Marca 2023 #Dzień 39 #Dzień kwitnienia 6 Sytacja opanowana, musiałem zrobić kilka modyfikacji. Wentylator dmuchajacy bezpośrednio pod lampy, aby zniwelować temperature zaraz pod Led. Aktualnie szczyt najbliższy lampy to różnica 18cm. Haczyki nie dały za dużo, bo roślina się wyprostowała i zaczęły zjechać, nie chciałem aby odnogi się zniszczyły poprzez nacisk drutu. Jak znowu się podniosą wyspawam okręgi - coś aka stojaki i po prostu same łodygi z kwiatem porozkładam. Na chwilę obecną nic mi lepszego do głowy nie przychodzi. Ewentualnie zmiana boxa na namiot 80x80x160. @Udyr już raz ścisnąłem poprzednim razem, to tylko zadyndało i nic już z tego nie wyszło 😂 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach