michasiek 10 Napisano 8 Lutego 2023 Zmieniłem światło 12/12 i czy dalej lać wodę do momentu aż pokażą się pierwsze ,,kwiaty'' czy przy następnym podlaniu czyli za dwa dni podać canna terra flores. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 8 Lutego 2023 @michasiek Lej samą wodę, chyba, że roślina pokazuje, że jej czegoś brakuje. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michasiek 10 Napisano 12 Lutego 2023 @Zielone krainy Po jakim czasie od zmiany świata 12/12 zacznie kwitnąć? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AmberYbarra 38 Napisano 12 Lutego 2023 (edytowane) 4 godziny temu, michasiek napisał: @Zielone krainy Po jakim czasie od zmiany świata 12/12 zacznie kwitnąć? Po 7 dniach zazwyczaj. Edytowane 12 Lutego 2023 przez AmberYbarra 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Spizgany 18 Napisano 12 Lutego 2023 @michasiek średnio 7 dni +/- 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michasiek 10 Napisano 14 Lutego 2023 Tak wygląda na dzień dzisiejszy, chyba nie prędko jej do kwietnia. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michasiek 10 Napisano 15 Lutego 2023 Siemka, słuchajcie tak wygląda na dzień dzisiejszy czyli zdrowo no ale czemu stoi w miejscu? Jakieś rady z waszej strony co robię źle albo co mogę poprawić. Chciałbym doprowadzić ją do samego końca z waszą pomocą. Podlewam cały czas wodą kranową odstaną minimum 72h. Temperatura w dzień 24/25, a w noc 19,5/20 natomiast wilgotność w dzień 70/75 a w nocy wzrasta na 85/90 po podlaniu. Światło 12/12 przestawione 8 lutego. Jak następuje noc roślina ma całkowitą ciemność i nie dociera do niej w ogóle światło. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 15 Lutego 2023 @michasiek Przede wszystkim cierpliwość, nic jej nie dolega, czekaj za chwile powinna zakwitnąć. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Growerseed 496 Napisano 15 Lutego 2023 @michasiek może stać w miejscu bo np. wypełniła już całą doniczkę korzeniami. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Spizgany 18 Napisano 18 Lutego 2023 @michasiek tak jak wspomniał zielone krainy, cierpliwości trochę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michasiek 10 Napisano 21 Lutego 2023 Czekam cierpliwie, tak wygląda na dzień dzisiejszy czyli dalej idzie do góry i rozrasta się na boki. Warunki bez zmian podlewam tylko wodą. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michasiek 10 Napisano 27 Lutego 2023 Siemka, panna zaczęła kwitnąć jakieś trzy dni temu i chyba ma się dobrze. Cały czas rośnie i zaraz braknie jej miejsca od szczytu do oświetlenia i mam obawy że popali główny szczyt. Mam dwa pytania a więc pierwsze pytanie czy mogę zrobić większego fryzjera aby odsłonić miejsca w których będą topki czy podzielić to na kilka razy np co drugi dzień przycinka liści wiatrakowych. Pytanie numer dwa jakie warunki zapewnić na kwitnieniu zmieniać coś z temperaturą i wilgotnością czy zostawić tak jak jest od początku czyli w dzień temperatura 24/25℃ / 70/75 wilgotności, a noc 19/20℃/ wilgotność 85/90. Podlewam cały czas wodą odstaną 72h. Jutro wrzucę foty przy oświetleniu słonecznym aby były jak najbardziej realne. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michasiek 10 Napisano 28 Lutego 2023 Podrzucam nowe foty. @Zielone krainy mógłbyś odpowiedzieć na moje pytania z poprzedniego komentarza? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 28 Lutego 2023 @michasiek Możesz zrobić mocniejszego fryzjera, ale wtedy ja lekko przyblokujesz na jakiś czas, sam więc by nie hamować planta wycinam etapami i tylko, jak uznaje, że to konieczne. Na kwitnieniu musisz zbić wilgotność, jak chodzi o ten etap to wystarczy, że zbijesz wilgotność do około 55 %, temperatura może być taka sama. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michasiek 10 Napisano 1 Marca 2023 @Zielone krainy dzięki za odpowiedź. Dziś zrobię delikatnego fryzjera żeby jej nie przyblokować tak jak mówisz no i zbiję wilgotność. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nebularider 12 Napisano 1 Marca 2023 20 minut temu, michasiek napisał: @Zielone krainy dzięki za odpowiedź. Dziś zrobię delikatnego fryzjera żeby jej nie przyblokować tak jak mówisz no i zbiję wilgotność. Który to dzień? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michasiek 10 Napisano 1 Marca 2023 @nebularider 21 dzień od przełączenia światła 12/12 a 42 dni trzymana na wegu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach