Udyr 2,139 Napisano 2 Grudnia 2022 @Czupakabrr taśma czarna ta mocna albo aluminiowa załatwi sprawę lepiej niż trytytka. Prosto i szczelnie będzie. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czupakabrr 19 Napisano 2 Grudnia 2022 @Udyr dobra tylko ten kołnierz w tym filtrze taki krótki oby dobrze klej złapał na tym. Ten filtr jak widać montujesz z niczego się go nie obiera? Używałeś pochłaniaczy wilgoci dają coś? Na te nockę muszę coś wykombinować. Czy tylko osuszacz"? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 2 Grudnia 2022 @Czupakabrr osuszacz mam tylko. Wieszany pod sufitem boxa, dosyć spory. Soda oczyszczona w pojemniku powinna trochę wilgoci zdjąć jeśli chodzi o domowe szybkie sposoby. Wentylator nie wsuwa się mufą w filtr ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czupakabrr 19 Napisano 2 Grudnia 2022 @Udyr mam tłumk spięty z wentem na zewnątrz, nie załamuj mnie ze musze to rozbierać. Chciałem tak W środku filtr > rura > went jest na zewnątrz, na dachu > tlumik Spróbuję z tą soda na start @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 2 Grudnia 2022 @Czupakabrr filtr-went-tlumik zapewni lepszą szczelność wentylacji i brak obaw o zaciąganie lewego powietrza. Poza tym tłumik wycisza szum powietrza za wentylatorem a nie przed nim. Każda odległość między filtrem a wentylatorem zmniejsza ciśnienie zaciąganego powietrza. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czupakabrr 19 Napisano 2 Grudnia 2022 @Udyr no mam tłumik na końcu drogi wyciaganego powietrza A jak zrobię w ten sposób Filtr went rura tłumik? I czy to konieczne jak tylko tak ma byc git to prosta sprawa. Tylko powiedz mi czy takie 0,7 metra drogi dobrze zaizolowana rura będzie w ogole lapalo gdzieś lewe powietrze? Do tej pory myślałem że filtr będzie w środku a reszta na zewnątrz, to spięte jest metrową rura nawet nie rozwinięta do końca. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 2 Grudnia 2022 @Czupakabrr tak jak napisałeś będzie ok. Ważne jest żeby było jak najszczelniej między filtrem a wentylatorem. Chodzi o to żeby całe powietrze szło przez filtr, dlatego najlepiej mieć spięty filtr z wyciągiem bezposrednio. Wszystko co dalej za tym zestawem to już wolna wola. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czicza 3 Napisano 2 Grudnia 2022 @Czupakabrrdo tego filtra dokupuje sie nakrecany kolnierz. Popatrz w growszopach. Groszowa sprawa. Wazne zeby srednica byla jednakowa kolnierza i filtra. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czupakabrr 19 Napisano 2 Grudnia 2022 @czicza i ten kołnierz jest potem na went czy przewod @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czicza 3 Napisano 2 Grudnia 2022 @Czupakabrrto zalezy jak vhcesz polaczyc wazne zeby srednica pasowala @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czupakabrr 19 Napisano 3 Grudnia 2022 No i stało się :( nadlamalem łodygę w tej starszej mniejszej, podejrzewam że jest to blueberry i to na niej mi zależało akurat najbardziej. Co z tym zrobić zregeneruje się czy rozwiązać to lst i spróbować ja jakoś "skleić" patykiem. Większe pół średnicy jest złamane. Złamało się przy glebie lepszego foto nie dam rady zrobić. Nadgorliwość.. Miałem poczekać do wieczora aby jeszcze przeschło, podlewałem wczoraj z rana. Da mi teraz w ogóle jakiś plon czy że stresu się zatrzyma i g*** da? Na ostatniej fotce lst młodszej. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zumiacz 120 Napisano 3 Grudnia 2022 @Czupakabrr Ja u siebie też ostatnio złamałem główny szczyt przy naginaniu tak jak ty większa połowa pękła, odczepiłem od drutu skleiłem taśmą malarską i roślina się ma dobrze 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 3 Grudnia 2022 Łodyga trzeba zmiekczyc a nie doginac na siłę.. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach