WBB 2,115 Napisano 1 Lutego 2023 Pierwsza sztuka: Drugą sztuka: Były zdrowe i nagle jak dolarem trochę bardzo starych nawozów do nowych zaczęły szybko żółknąć. Żółte liście obsychaja... To może być od tych nawozów czy co innego może być jeszcze? BioGrow, Bloom, Top Max, BioHeaven prawie w pełnej dawce im lałem. Czasami dostały też PK. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Katastrofedens 398 Napisano 1 Lutego 2023 One są godne ładuj pk i calmaga, pokazuj cała roślinę tez jak wyglada 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Spizgany 18 Napisano 2 Lutego 2023 Jak Ph dobre to Pierwsza wygląda na braki azotu wyssana, druga to już mix, azot, calmag i pk @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 2 Lutego 2023 Przedwczoraj poszła samą wodą a wczoraj rano dolałem po 200ml wody z samym PK. Miałem dzisiaj zamawiać cały nowy zestaw nawozów ale wziąłem tylko CalMag bo tego wogole nie miałem. Trochę mam stracha znowu im podać tą domieszkę starych nawozów 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 4 Lutego 2023 Chłopacy, coś dziwnego się dzieje... Wyschnął Wam kiedyś top na rosnącej roślinie? Szykuje jednego do ścinki ale jak wczoraj złapałem za najwyższego topa to suchy do połowy jak wióry. Bez problemu wyrwałem kawałek, nabiłem prosto do lufy i odpaliłem.... 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rzeźnik 447 Napisano 5 Lutego 2023 @WBB daj jakieś foty 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 6 Lutego 2023 19 godzin temu, Rzeźnik napisał: @WBB daj jakieś foty Nie ma teraz... pstryknąć bym musiał. A czy trichomy mogą jakoś "obumierać"? Bo wypatruję tych bursztynów i strasznie powoli ich przybywa. Ale za to zastanawia mnie ich wygląd. Jakby marniały.... takie "nitkowate" się robią... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 6 Lutego 2023 (edytowane) @Udyr na pewno się i na trichomach zna... jakbyś zetknął wyżej. Dzięki. @Rzeźnikfotkę chciałeś: Martwią mnie te młode i czy starymi nawozami je nie zajechałem. Dostały znowu te nawozy + CalMag ale za chwilę nie będzie wiatraków do obcinania bo wszystkie uschną. Na fotkach tak nie widać tej chujni co się tu odwaliła... Edytowane 6 Lutego 2023 przez WBB 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 6 Lutego 2023 @WBB Ta 1 to jakby jej korzenie pogniły i zaczęła usychać "na pniu". Ale nie wiem też na jakiej wysokości trzymasz im światło, może za nisko i się ugotował szczyt zwyczajnie. Między oczy 10 zł dziś nie wsadzę więc tricho nie widzę za bardzo 😂👌 1 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 6 Lutego 2023 24 minuty temu, Udyr napisał: Ta 1 to jakby jej korzenie pogniły i zaczęła usychać "na pniu O kurde, na to bym nie wpadł. A od czego takie rzeczy się dzieją? Ona dzisiaj została ścięta ale sekcje zwłok będzie trzeba zrobić i wyciągnąć korzeń 🙂 Przypalił mi się szczyt ale innej (jednej z tych wysokich z fotek). Te niskie stały dużo niżej. Nad lampę wpierdzielilem suszarnie i brakuje wysokości 🙂 Jest już miejsce to suszarnia pójdzie na dół i lampa w górę. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rzeźnik 447 Napisano 7 Lutego 2023 @WBB oberwij te wysuszone listki, bo plecha je lubi i byle do końca 😁 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 13 Lutego 2023 Te 3 automaty mają 2 miesiące jak zostały wsadzone do ziemi. Chyba nie dolecą do końca bo zdążą zdechnąć. Tym mniejszym już wycinałem żółte liście ale tych żółtych z dnia na dzień przybywa. Jeszcze raz je podlałem tymi starymi nawozami ale od dwóch podlań leję tylko BioHeaven i PK 14/15 (bo tych nie spierdoliłem domieszka starych). @Udyra tutaj bratu kazałem wykopać korzeń z tej którą podejrzewaliśmy o zgnicie korzenia..... chyba on zgnity nie jest... 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Spizgany 18 Napisano 13 Lutego 2023 Ładnie azot wysysa, dolne żółte możesz wyrywać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 13 Lutego 2023 (edytowane) 27 minut temu, Spizgany napisał: Ładnie azot wysysa, dolne żółte możesz wyrywać Obawiam się, że to nie deficyt azotu tylko podlanie 6 letnimi nawozami. Wszystkim planetom w jednym czasie coś się zaczęło dziać. Ale reszta była już pod ścinkę to zostały ścięte... Druga sprawa to, że nawozów im nie żałowałem. Zawsze była dawka wg rozpiski BioBizz zaokrąglana w górę. Edytowane 13 Lutego 2023 przez WBB @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Katastrofedens 398 Napisano 13 Lutego 2023 Te suche powyrywaj chyba nie chcesz plechy 🙂 a na następne zastanów się nad tymi biotabsami 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Spizgany 18 Napisano 13 Lutego 2023 @WBB 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 13 Lutego 2023 Godzinę temu, Katastrofedens napisał: Te suche powyrywaj chyba nie chcesz plechy 🙂 a na następne zastanów się nad tymi biotabsami 🙂 Nie chciało mi się obrywać tych liści bo na moje oko one są już nie do uratowania. Ale przed chwilą zrobiłem porządną depilację. Godzinę temu, Spizgany napisał: @WBB Skąd to masz? Chętnie poczytam resztę bo powoli próbuje się tego nauczyć na pamięć 🙂 One schną/więdną w oczach. Ja mało jeszcze fotorelacji widziałem ale nie kojarzę żeby u kogoś tak szybko zdychało. Te kropki tylko na liściach mnie zastanawiają bo to też jakiś zdaje się niedobór. Te małe wiatraki w topach też mają te kropeczki. Tu jest ta średnia co ją pokazywałem wczoraj. I fotka liścia z kropkami. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Spizgany 18 Napisano 13 Lutego 2023 @WBB 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 10 Marca 2023 Trzeba by coś podsumować....: Nie umiemy się doliczyć ale suchego z 6 sztuk automatów wyszło ok 230g. 3 sztuki dochodzą ale tam tylko z jednej będzie jeszcze 30g, bo dwie pozostałe nie mają zapachu a sampel smakował jak kupa. Mentalnie przygotowuje się już do poprowadzenia poraz pierwszy sezonów. @Zielone krainyprawie wogole mi tu nie zaglądał więc zaproszę go specjalnie do kolejnego grow bo po nocach mi się śni jego wielka pała 🙂 80x80x140. Myślę o 4 sezonach. Dobra ilość? W jakich donicach? Nie wiem jakiego długiego chce wega... w granicach rozsądku. Z nawozów mi zostało pół butelki 250ml BioHeaven, połowa CalMag BioBizza i coś tam PK 14/15 Atami. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 10 Marca 2023 @WBB Będę zaglądał, jak już zaczniesz nową przygodę, powodzenia i gratulacje wyniku z tej uprawy. Donice pod długość wega się daje, jak do 35 dni weg to wystarczy 11 l donica, jak dłużej np.z 50 dni to 15 l donica. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach