WBB 2,119 Napisano 4 Stycznia 2023 55 minut temu, Mr.Green napisał: Hoooldd No nie wyczimie zara.... 🙂 Ja wiem, że Ty mnie lubisz w napięciu trzymać 🙂 Czyli jeszcze trzymać? Przezroczyste to tam jest? Ile jeszcze? Bo chyba już samą wodę lać? Ostatni nawóz szedł jakieś 5 dni temu, bo ostatnie podlewanie 2 dni temu nie chciało mi się mieszać to walnąłem na szybko samą wodą. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 4 Stycznia 2023 Tydzień musisz wytrzymać 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rzeźnik 447 Napisano 4 Stycznia 2023 @WBB fajnie to puchnie, mimo problemów na początku, co nie? 😁 ogarnij mikroskop jakiś kieszonkowy, będzie Ci wygodniej i najwyżej krócej trzymaj niż do bursztynu, skoro Ci nie pasuje upierdalacz. Kolor liści też spoko, te na dole się wyjadają, ale zaraz kosa więc nic nie szkodzi 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 4 Stycznia 2023 18 minut temu, Mr.Green napisał: Tydzień musisz wytrzymać 😄 No co najmniej tydzień... tak mi się wydawało. 14 minut temu, Rzeźnik napisał: fajnie to puchnie, mimo problemów na początku, co nie? Ten główny problem to było podlewanie. Ale taką lekcję przynajmniej dobrze zapamiętam 🙂 Muszę się do suszenia przygotować... można tu suszyć jakoś w namiocie jak tam dalej rośnie reszta jeszcze? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rzeźnik 447 Napisano 4 Stycznia 2023 @WBB nie, bo światło z lampy Przyśpiesza rozpad trichomów Musi być ciemno i nie za sucho tak 55% i stopniowo zmniejszaj wilgotność Tylko nawilżacza nie dawaj broń boze 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 4 Stycznia 2023 @Rzeźnikale jakby nad lampą i w jakimś kartonie to "zamontować"? Temperatura tam myślę będzie jakieś 22-25 stopni, wilgotność jest 38-45%. Bo nie mam za bardzo jak inaczej tego suszyć.... 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 4 Stycznia 2023 A poza boxem ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rzeźnik 447 Napisano 4 Stycznia 2023 (edytowane) @WBB zalecane jest 60%-55% wilgotności przy temperaturze 20°C i stopniowe zmniejszanie do 17-18 stopni. Proces wstępnego suszenia może trwać 7-14 dni. Jak za szybko wysuszysz to chlorofilu nie usuniesz, smak i zapach będzie sianowaty, oczywiście w słoiku się to trochę poprawi jak z miesiąc czasu potrzymasz, ale przy tych zbiorach wątpie, że dotrwa to palenie miesiąc w słoiku. Są też inne sposoby na poprawę smaku, czy przyśpieszenie procesu suszenia, ale: @WBB ewentualnie jak chcesz coś podziałać z kartonem to możesz zrobić sobie z większego podłużnego kartonu suszarkę, na dole robisz dziurę z wentylatorkiem jakimś, obok grzejniczek jakiś mały, byle chuchało coś (byle nie bezpośrednio do prowizorycznej suszarki) i do tego termostat ustawiasz na te 20°C, czujnik w boksie zostawiasz i voila Edytowane 4 Stycznia 2023 przez Rzeźnik 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 7 Stycznia 2023 Czy to nie będzie przekombinowane? Czy nie spalę chałupy, albo co gorsza nie spierdole materiału? 🙂 W tym małym leżącym namiocie była by farelka, skierowana tak żeby nie dmuchała w materiał. Jest w niej termostat, który na testach działa. Ustawiając 20 stopni pobiera 15W i dmucha. Jak temperatura spada to średnio co 7 minut załącza grzałkę i przez minutę pobiera 830W. I tak w koło. Z jakiś listewek zrobił bym lekki stelaż 50x50cm i rozciągnął bym na nim siatkę do elewacji. Wylot z małego namiotu połączył bym 20cm rurą spiro z wlotem do dużego namiotu. Wyciąg w dużym miałby wymusić obieg powietrza. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 7 Stycznia 2023 To wygląda jak trumna na bakę 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 7 Stycznia 2023 7 minut temu, Mr.Green napisał: To wygląda jak trumna na bakę 😄 Dawaj lepszy pomysł 🙂 Ten mój patent się urodził podczas przypływu mocy więc z góry zakładam jego przekombinowanie... na "trzeźwo" 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 7 Stycznia 2023 @WBB nie napisałem że to zły pomysł. Jedynie opisałem wygląd 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 7 Stycznia 2023 1 minutę temu, Mr.Green napisał: @WBB nie napisałem że to zły pomysł. Jedynie opisałem wygląd 🙂 Jakbyś napisał, że trumna dla teściowej to bym Ci skrzynkę browarów wysłał... a tak zacząłem się zastanawiać czy faktycznie nie spierdole tematu 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 7 Stycznia 2023 A ile stopni jest na poddaszu poza boxem ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 7 Stycznia 2023 3 minuty temu, Mr.Green napisał: A ile stopni jest na poddaszu poza boxem ? Dzisiaj 11. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 7 Stycznia 2023 Jak je tam ładnie powiesisz to box spełni swoją role. Lekką cyrkulacja w środek I powinno być ok 🙂 A w boxie ile jest ? Mogłeś ze styropianu zrobić suszarnie. 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 7 Stycznia 2023 1 minutę temu, Mr.Green napisał: Jak je tam ładnie powiesisz to box spełni swoją role. Lekką cyrkulacja w środek I powinno być ok 🙂 Ale, że bez tej farelki? I połączenie małego z dużym? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 7 Stycznia 2023 (edytowane) Mógłbyś je połączyć I zasysac ciepłe powietrze z boxa 🙂 poprzez wyciąg 🙂 Edytowane 7 Stycznia 2023 przez Mr.Green 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 7 Stycznia 2023 14 minut temu, Mr.Green napisał: Mógłbyś je połączyć I zasysac ciepłe powietrze z boxa 🙂 poprzez wyciąg 🙂 Też o tym myślałem. Ale nie mam takiej drugiej długiej rury i zakładając go na wentylator może dojść do zatrzymania łopatek... bo wystają 1cm poza obudowę. A Wy jak suszycie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 7 Stycznia 2023 Normalnie 🙂 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach