Skocz do zawartości
Lapeno

Green Gelato | Critical Orange Punch | Silver Haze | Maxi Gum ||| LuckyGrow Modular 110

Rekomendowane odpowiedzi

Tak, zdaję sobie sprawę że z tą lampą szału nie ma... Niestety mój budżet to było 1.000 na wszystko, a i tak go przekroczyłem kupując pestki...

Kupowałem cały zestaw (najtańszy 50x50 z led), tak żeby nie było lipy że coś nie będzie pasować. Teraz jak już złożyłem to mi się wszystko wydaje oczywiste i sam bym sobie wszystko dobrał 🙂

Tak czy siak lepszą lampę skombinuję na kolejną uprawę. Na razie zobaczymy co będzie😀

No chyba że dokupić jakieś oświetlenie za powiedzmy te 2 stówy na kwitnienie. Tylko nie wiem czy to ma sens i nie lepiej w przyszłym roku kupić tego Marsa ts1000.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Lapeno żarówka do uprawy. Ktoś to opisuje takie produkty to dobry odklejeniec 😄

Jw. Zwykle Philips E27/ v-tac E27/ solhetta Ikea e27 są wiele lepsze niż te burdelowe róże.

I to są lampy LED, z żarówką nie ma to nic wspólnego 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra czuję w czym rzecz, nie będę robił fuszery🙂 najlepszą opcją będzie chyba ten panel ledam 35 W. Rozmiar też powinien być ok bo to 12 x 25 cm więc jakoś by się zmieścił

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień 10

W końcu widzę, że roślinki trochę podrosły🙂

Wczoraj wieczorem kupiłem ten panel ledam 35 w, mam nadzieję że przyjdzie w piątek/poniedziałek. 

20221012_085708.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe jak będzie końcówka uprawy wyglądała. Ja jestem w trakcie swojej pierwszej uprawy i chyba mam dośc podobny setup. Namiot 50x50x120, lampa LuckyGrow modular, 4 doniczki 9litrów wpakowałem.

Kolejna uprawa będzie z jedną rośliną. Jak przy kwitnieniu mi wystrzeliły w górę roślinę to stracilem kontrolę nad namiotem i biłem się z roślinami aby nie wrosły w lampę. Podlewanie dwóch tylnych doniczek nie jest łatwe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobacz temat Początkujący => Pytania => Pytania o to czy już ścinać. Tam wrzuciłem kilka fotek. Mógłbym ci wkleić całego namiotu ale nie wiem jak obejść limit 13MB 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@pawelek napisz jakie masz odmiany.

Też jestem ciekawy jaka będzie końcówka 😀 Ja do tej lampy dokupiłem jeszcze panel 35 W, wjedzie na kwitnienie. Niedługo muszę też lst ogarnąć...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panie i Panowie - dzień 15, w końcu box zaczyna się zazieleniać 😀 Pomidorki rosną jak pojebane - po 2 cm na dobę. Wczoraj podlałem wodą 450 ml każdą. We śodę lub czwartek kolejne podlewanie i przed tym pasowało by już chyba zrobić lst.

Green Gelato i Critical Orange Punch mają po jednym listku z pomarańczową plamką na końcówce liścia. Czyżby pierwsze oznaki jakichś niedoborów? 

20221017_091507.jpg

20221017_091201.jpg

20221017_091246.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi