Jump to content

pawelek

Members
  • Content Count

    10
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About pawelek

  • Rank
    Początkujący

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Dziwne, pisałem już tutaj wczoraj. Wygląda jak by ktoś skasował. 2x White Skunk Auto, 1x Skunk Auto, 1x Blue Cheese Auto
  2. Tak ta trzęsąca się reką to duży problem. Jeszcze wyginanie się do tego namiotu aby tym mikrusem przy ryju patrzeć, szybko tracę orient gdzie patrzę. Taki mam plan, aby ścinać na raty, tylko odkryłem że nie umiem rozpoznawać czy szczyt jest już gotowy czy już przeterminowany. Twój mikroskop na allegro jest za 50zł: https://allegro.pl/oferta/mikroskop-cyfrowy-usb-przyblizenie-1600x-2mp-8-led-9271513196?bi_s=ads&bi_m=productlisting:desktop:query&bi_c=ODA4OGIxNjAtZTdjOS00ZGI3LTkzYTgtNWY3ZjY5ZDk2Y2QyAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=c571d670-66d3-453d-8656-aa76a27eca37
  3. Zobacz temat Początkujący => Pytania => Pytania o to czy już ścinać. Tam wrzuciłem kilka fotek. Mógłbym ci wkleić całego namiotu ale nie wiem jak obejść limit 13MB 🙂
  4. Ciekawe jak będzie końcówka uprawy wyglądała. Ja jestem w trakcie swojej pierwszej uprawy i chyba mam dośc podobny setup. Namiot 50x50x120, lampa LuckyGrow modular, 4 doniczki 9litrów wpakowałem. Kolejna uprawa będzie z jedną rośliną. Jak przy kwitnieniu mi wystrzeliły w górę roślinę to stracilem kontrolę nad namiotem i biłem się z roślinami aby nie wrosły w lampę. Podlewanie dwóch tylnych doniczek nie jest łatwe.
  5. Dzięki za poświęcony czas, trochę mam wrażenie że Twoja odpowiedź sugeruje że warto jeszcze poczekać. Coś w stylu "no jak już ścinać, to pewnie można". Czy dobrze to odczytuję? Mi nie zależy aby koniecznie zaraz ścinać, mogę czekać, boję się tylko momentu że będzie za późno, że "przeterminuję" roślinkę. Macie jakieś upatrzone lupy którymi sprawdzacie trichomy? Ja kupiłem coś takiego: https://allegro.pl/oferta/lupa-jubilerska-mikroskop-60x-100x-led-zoom-focus-12171785832 ale... sam nie wiem czy mój brak umiejętności czy topornie się z tego korzysta. Bardziej wycieram trichomy próbując coś tam patrzeć.
  6. Jednak zawsze pachniały podobnie, stąd mniemam że jest jakaś grupa odmian podchodzącej pod ten zapach.
  7. Hej, pytanie osoby co mało wie o konopiach. Ponad dekadę temu, gdy byłem w liceum miałem okazję kupić szuwaks. Zwykle nazywało się go "skunem" i pachniał zawsze bardzo podobnie, pewien znak rozpoznawczy. Doczytałem jakiś czas temu w necie, że to pochodzi od odmiany Skunk która cechuje się tym charakterystycznym zapachem. Niedawno rozpocząłem swoją pierwszą uprawę, kupiłem Skunk Automatic, White Skunk Automatic, Blue Cheese Auto. Wszystko jak widać odmiany automatycznie kwitnące. Skunk - ma odmianę tego zapachu co pamiętam z liceum, ale jest jakiś taki.. kwaśny. Mało przyjemny zapach. White Skunk - ma bardzo silną odmianę tego zapachu, ale jakoś taki bardziej... ziemisty? drewniany? cieżko opisać zapach Blue Cheese - zapach z innej beczki. Chciałem was zapytać, czy wiecie jakie odmiany chodzą na czarnym rynku pod tą nazwą skun? Podejrzewam, że nie istnieje jakaś globalna zmowa handlarzy że hodują jakąś konkretną odmianę i jest to ten słynny Skunk. Podejrzewam, że jest to jakiś zestaw odmian o podobnym zapachu bo stał się on pewną marką rozpoznawczą dobrego towaru, na którego jest branie. Bardzo mocno mi się podobał ten zapach i chciałbym sobie sam uprawiać coś takiego. Stąd moje pytanie, czy kojarzycie co to są te "skuny"? Z mojej pierwszej uprawy (będącej w toku) wychodzi na to, że Skunk jest kwaśny, mało przyjemny, a bliżej już do upragnionego zapachu temu White Skunk. Oczywiście może coś z moimi roślinami jest nie tak, coś skopałem, coś nie tak od firmy od nasion (White Label).
  8. Hej, poniżej zdjęcia z mojej uprawy, moglibyście rzucić okiem na te szczyty i powiedzieć czy to się już ścina? Moja pierwsza uprawa -- kupiłem namiot 50x50x120 i wsadziłem tam 4 automaty. Wszystko szło dobrze póki rośliny nie zaczęły się rozciągać przy kwitnieniu -- wtedy zdałęm sobie sprawę jak mały to namiot bo straciłem kontrolę. Zdjęcia co wkleiłem pochodzą z White Skunk Automatic od White Label. Nie umiem rozpoznać czy to już ten moment czy nie. Jak czytałem porady w internecie kiedy robić żniwa to wszystko wydaje się proste, ale jak mam żywą roślinę przed sobą to głupieję. Kupiłem sobie też mikroskop do sprawdzania trichomów ale słabo mi z nim idzie, bardzie chyba wycieram tym szajsem co kupiłem te trichomy niż je badam. W zależnie od tego gdzie ten mikroskop przyłożę to różne wyniki otrzymuję. Na tych szczytach widzę, że większośc włosków jest już ciemna, jednak widzę powstaje też kilka nowych dzbaneczków ze świeżymi białymi włoskami -- nie wiem czy to znaczy że jest niegotowa, czy to normalne i się nie czeka "aż do ostatnego kwiatka". Będę wdzięczny za podpowiedzi.
×
×
  • Create New...