Udyr 2,139 Napisano 15 Września 2022 @ZielonyTabaluga odsłoń delikatnie główną łodygę żeby liście nie zasłaniały nowych odrostów. Możesz użyć drucików/sznurków, to na tyle na tym etapie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyTabaluga 92 Napisano 15 Września 2022 Zrobione. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 642 Napisano 15 Września 2022 @ZielonyTabaluga Pochwal się zdjęciem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyTabaluga 92 Napisano 15 Września 2022 @Lasir Ale co dokładnie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 642 Napisano 15 Września 2022 W.g mnie te przypalone liście to brak Ca lub Mg lub obu naraz. Teraz, ZielonyTabaluga napisał: @Lasir Ale co dokładnie? Pokaż jak pogiąłeś rośliny. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyTabaluga 92 Napisano 15 Września 2022 Teraz, Lasir napisał: W.g mnie te przypalone liście to brak Ca lub Mg lub obu naraz. Jak przypalone liście, jak jeden jest z samego dołu? :v ledami miałem je przypalić? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 642 Napisano 15 Września 2022 W sensie nawozowym przypalone.Nie miałem na myśli popalenia od lamp.Wybacz, skrót myślowy ;) @ZielonyTabaluga @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyTabaluga 92 Napisano 15 Września 2022 @Lasir 2 razy już dzisiaj mówiłem, że one nie były nawozone... Raz użyłem planontu k, dawno, dawno temu. @Udyrna drugim zdjęciu, zauważyłem, że od tego liścia, na końcu łodygi też jest taki brąz... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 15 Września 2022 @ZielonyTabaluga solą epsom można uzupełnić magnez. A wapń najprędzej wapno dolomitowe albo magnezowe. Lub zwykły calmag w płynie. Zapytać w ogrodniczym/casto możesz. Tego się używa do ogrodu też, więc bez przypału. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyTabaluga 92 Napisano 15 Września 2022 @Udyr Zamówiłem już calmag i pk13/14 ale kurier dopiero będzie w pon... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 15 Września 2022 @ZielonyTabaluga najwyżej liście z dołu sama pogubi trochę. Na przyszłe uprawy już będziesz mieć przygotowane zawczasu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyTabaluga 92 Napisano 16 Września 2022 A więc tak. Po dodaniu planontu K + biohumus pomidory/papryka. Przestało rdzewieć, nic więcej nie wyszło, reszta plam które już była po prostu doszła do koloru żółtego. Jednakże, same koncoweczki liści stały się jasno zielone. Co tym razem? Ph ziemi 6, z dendencja do 5. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyTabaluga 92 Napisano 16 Września 2022 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 16 Września 2022 @ZielonyTabaluga następne podlanie czystą wodą i się ogarnie. Jak możesz to używaj odstanej wody kranowej, bo gdzieś mi się przewinęło że używasz deszczówki chyba. Może to przez nią wypłukało magnez i wapń, do tego zazwyczaj jest dosyć kwaśna ~6ph i pozbawiona jakichkolwiek soli. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyTabaluga 92 Napisano 16 Września 2022 @Udyr Tak, używałem deszczówki, pokazywała mi 7.2ph. Wczoraj już na przepłukanie jej i podanie plantonu i bioh użyłem kranowej. Z biohummusem spadło na 6.8ph dodałem kilka kropli octu na 6.3 No i tak jak mówiłeś, najniższe liście chcą odpaść. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 642 Napisano 16 Września 2022 21 godzin temu, ZielonyTabaluga napisał: @Lasir 2 razy już dzisiaj mówiłem, że one nie były nawozone... Raz użyłem planontu k, dawno, dawno temu. @Udyrna drugim zdjęciu, zauważyłem, że od tego liścia, na końcu łodygi też jest taki brąz... Miałem na myśli, że mają niedobór Ca lub Mg. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyTabaluga 92 Napisano 19 Września 2022 Tak sobie dzisiaj sprawdziłem. Dzisiaj jest jest jej szósty tydzień. Po 8tyg miał kombajn wbijać na rewir, a ona jeszcze żadnego kwiatu nie puściła... Za długo światło? Ma to w ogóle jakikolwiek wpływ na auto? :v @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 19 Września 2022 6 tydzień i nie kwitnie. Jakby wcale nie auto to było. Włosa nawet nie widać ? Oznak kwitnienia jakichkolwiek ? Automatom długość świecenia nie robi różnicy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyTabaluga 92 Napisano 19 Września 2022 @Udyr @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 19 Września 2022 Coś tam niby się pojawia. Musisz obserwować. Jak do końca tygodnia się nie rozkręci to trzeba będzie ją światłem zmotywować. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach