KageN 3 Napisano 22 Sierpnia 2022 Witam, prosiłbym o pomoc, będę składał boxa i nie mam pojęcia jakie oświetlenie wybrać, preferuję LED bądź cfl. Box planuje 60x60x120, według kalkulatora potrzebuje 18000lm. Jeśli chodzi o budżet to nie chciałbym przekroczyć 300zl, czy jest to do wykonania? Pozdrawiam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Niemedyczny_Użytkownik 88 Napisano 22 Sierpnia 2022 @KageN tak, jest to do wykonania, wpierdalasz takie cztery i bajlando: https://sklep.bestlighting.pl/pl/p/Naswietlacz-50W-3000K-V-TAC-SAMSUNG-LED-VT-158/1081 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KageN 3 Napisano 23 Sierpnia 2022 Czyli nie ma co liczyć na coś bardziej "profesjonalnego"? Wiem że budżet jest skromny ale jakoś te naświetlacze mnie nie przekonują 😐 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 23 Sierpnia 2022 @KageN musiał byś podwoić budżet @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KageN 3 Napisano 23 Sierpnia 2022 @Andi @Andi niestety na chwilę obecną większego nie posiadam z przeznaczeniem na lampę @Niemedyczny_Użytkownik rozumiem że info sprawdzone i jest sens chociaż na 2-3 uprawy pobawić się na tym świetle? Jak na razie planuje same automaty 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Niemedyczny_Użytkownik 88 Napisano 23 Sierpnia 2022 (edytowane) @KageN To albo chcesz profesjonalnie albo 18 000 lum za 300zł, zdecyduj się xDDDD Edytowane 23 Sierpnia 2022 przez Niemedyczny_Użytkownik @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KageN 3 Napisano 23 Sierpnia 2022 @Niemedyczny_Użytkownik nie napisałem że ma być profesjonalnie tylko coś bardziej profesjonalnego a to duża różnica ponieważ jakby nie patrzeć żaden ze sklepów z oświetleniem do boxów nie oferuję naświetlaczy ogrodowych. A o coś bardziej profesjonalnego to miałem na myśli jakąś cfl, którą można już dostać w takiej cenie jaką podałem, oczywiście jest to tylko moja osobista opinia. Bardzo Ci dziękuję za to że chociaż coś zaproponowałeś i jeśli ma się to sprawdzić to jestem skłonny zakupić takie oświetlenie i je sprawdzić, z czasem oczywiście zmieni się na coś lepszego :) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 23 Sierpnia 2022 @KageN Za 300 zł nie da się takiej powierzchni oświetlić skutecznie inaczej niż lampą HPS. Za 300 zł dostaniesz przykładowo panel Ledam 60 W, ale on oświetli skutecznie powierzchnie góra 45x45 cm, ale piej by sie sprawdził na powierzchni 40x40 cm, ogranicz powierzchnie namiotu i kup Ledam 60 W, lub kup Hps 150 W pod 60x60. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KageN 3 Napisano 23 Sierpnia 2022 @Zielone krainy zastanawiałem się nad zmianą powierzchni boxa i doboru jakiejś lepszej lampy, dziękuję bardzo za wyklarowanie sytuacji:) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 23 Sierpnia 2022 @KageN Nie ma sprawy, zmniejsz powierzchnie i bierz Ledam 60 W, jak panel led tanio chcesz, ale przy tym skuteczny. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KageN 3 Napisano 25 Sierpnia 2022 @Zielone krainy sorki że zawracam jeszcze dupę, na tym panelu można uprawiać też sezony na weg i flo? Planuję same automaty ale nigdy nie wiadomo co życie przyniesie 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kibic 230 Napisano 25 Sierpnia 2022 @KageN można 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 25 Sierpnia 2022 @KageN Tak to panel na fazę wzrostu i kwitnienia. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach