Ciemny 45 Napisano 11 Września 2022 @Udyr woda miała temperature pokojowa i była odstana dłuższy czas. Podlałem ja około 16 a teraz zobaczyłem co się dzieje . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 11 Września 2022 @Ciemny nie ma co się przejmować. Zajrzyj jutro, pewnie będzie już ok. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciemny 45 Napisano 11 Września 2022 @Udyr dobra . Dzięki panie ! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciemny 45 Napisano 12 Września 2022 Witam . Dzień 36. Pana wróciła do żywych po wczorajszym podlaniu i ma się dobrze . Dziś musiałem dalej podlać bo doniczka była leciutka... Wleciała sama woda z pH6.5 Pozbyłem się paru listków gównie od dołu bo źle mi było podlewać i będę chciał dosypać ziemi. I poleciało parę wiatraków bo zasłaniały inne szczyty co go dałem na dół na drugi dzień był już na swoim miejscu.. Od 3/4 dni kwitnie. Zauważyłem jakieś kulki "niżej zdj" czy to są jajca 🤨😟? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 12 Września 2022 @Ciemny dopóki nie wisi tak jakby ziarno pszenicy na włosku to jest ok. To pojedyncze żeńskie calyxy. Napakowana pod korek azotem o.O @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciemny 45 Napisano 12 Września 2022 @Udyr tych niby jajcow jest więcej.. ale nie wisza stoją sztywno. No właśnie dziwne że tak napakowana ... Raz dałem zestaw od micro w dawkach też micro bo 0.5 ml i Cal-Mag 0.5ml później sama woda . I wczoraj cal mag 2ml i big bud który już nie ma azotu. Już więcej nie daje nic z azotem bo się zdziwiłem jak ja wyciągałem z boksa 😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 12 Września 2022 @Ciemny ten calmag od AN jest 4-0-0. Pewnie azotan wapnia i magnezu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciemny 45 Napisano 12 Września 2022 Szczerze nie czytałem składu 😅 ale już nie daje jedynie big bud na końcówkę pk13/14 👊 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 12 Września 2022 Lej narazie sama wodę bo ciemne są jak diabli a to nie będzie jej sprzyjać przy flo. calmag z AN zawiera w sobie Azot. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciemny 45 Napisano 12 Września 2022 Wiem wiem . Na razie sama woda . Ale z azotem odżywki dałem tylko dwa razy na 36 dni i to w ilościach minimalnych. Dziwne że taka czarna 😅 chyba mam za dobra rękę 🤣 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 12 Września 2022 Dwa razy minimalnie. Ale ziemia tez ma swoje naładowane. Plus calmag dałeś w pełnej dawcę i coś tam jeszcze po drodze a to już spora kumulacja. Mam tez jeszcze suple od AN i wlasnie przez calmag mialem podobnie. I musiałem kupić bez azotu bo zbędnie było dawać od AN na zaawansowanym flo. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciemny 45 Napisano 13 Września 2022 Może i troszkę przesadziłem ale w boksie tak nie wyglądała 🤣 a co masz za Cal-Mag jeśli mogę wiedzieć? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 13 Września 2022 Calmag z biobizz jest czystym bez dodatkow calmagiem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciemny 45 Napisano 13 Września 2022 @Brazil Munster a mogę go mieszać z nawozami od An? Pytanie mam do bardziej doświadczony niż ja . Na jaką wysokość dać lampę i jaka moc ustawić, panna kwitnie około 5 dzień . Żeby nie przewijać do Mars Hydro 1000 2022r. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 13 Września 2022 Tak możesz normalnie mieszać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciemny 45 Napisano 13 Września 2022 @Brazil Munster dzięki! A coś na temat ustawiania lampy jesteś w stanie się wypowiedzieć? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 13 Września 2022 @Ciemny Daj narazie 50% mocy i około 40cm od szczytów. Narazie to one będą zapierzielac do góry przez jeszcze kolejne 2 tyg. Wiec będziesz musiał ciagle podnosić. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciemny 45 Napisano 13 Września 2022 @Brazil Munster już była ustawiona na 65% więc tak zostawie tylko podniosę parę cm . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciemny 45 Napisano 14 Września 2022 Panowie .. ktoś pomoże lub podpowie ci robić ? A mianowicie dodawałem posta ze liście klaply po podlaniu następnego dnia musiałem dalej podlać, podlalem woda o temp23 sto też klaply.. dzisiaj nie podlewalem i liście też są klapnięte.. rano zaglądam jest wsztko w porządku przychodzi wieczór i takie coś .. co robić ? Podlewane sama woda . Czy powietrze z wentylatora wprowadzonego delikatne dmuchające na doniczkę może powodować takie coś ? Jest dość chłodne. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 14 Września 2022 @Ciemny podnoś doniczkę i na czuja musisz określić czy jest ciężka czy lekka. Może za mało lejesz, albo za szybko. Ciężko stwierdzić bo tylko Ty wiesz co i jak dokładnie robisz. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach