Lasir 640 Napisano 3 Sierpnia 2022 Jaką najlepszą przepustowość powinien mieć wyciągający na powierzchni 100×50×160, 160 to wysokość wiadomo :) i jaki filtr weglowy powinienem dobrać wg. Was. Z góry dzięki za odpowiedź. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 4 Sierpnia 2022 @Lasir Dałbym wyciągający 200-250 m3/h i filtr węglowy 250-300 m3/h, by mieć pewność, że zapach będzie pod pełną kontrolą, a w tym w namiocie wilgotność i temperatura będą miały sie dobrze ze względu na dobrą cyrkulacje powietrza i oczywiście dodatkowo wentylator wprowadzający na wlot o połowę słabszy od wyciągu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 640 Napisano 4 Sierpnia 2022 Ok.Więc zaczynam się orientować :).Wlotowy pomijam, fizyka zrobi swoje :) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 4 Sierpnia 2022 @Lasir Posiadam dwa wentylatory wprowadzający i wlotowy i robi to świtą robotę, nigdy plechy nie miałem rośliny są dobrze dotlenione, w boksie jest spory ruch powietrza, co zapobiega problemom na kwitnieniu szara pleśń jest powodem znacznych strat, lub nawet całkowitej utraty plonu, no chyba, że ktoś chce palić plechę, jak @szwagrom @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 640 Napisano 4 Sierpnia 2022 Też nie miałem na szczęście :) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 4 Sierpnia 2022 (edytowane) @Zielone krainy Dokładnie 🙂 mi też się zdarzyło zapalić trochę spleśniałego palenia, co prawda 2 buchy z bonga po pijaku, bo na trzezwo bym tego nie zrobił ani chyba nie przetrawił, nie wiem jak ja to skopciłem ale sobie zaszkodziłem chyba, więc ja również ostrzegam przed pleśnią, poważnie nie jarajcie spleśniałego materiału i zapobiegajcie pleśni jak najwcześniej, zle dla nikogo nie chce. Edytowane 4 Sierpnia 2022 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach