Pixel 60 Napisano 4 Września 2022 (edytowane) 1 godzinę temu, Shagyalonzo napisał: Jak są malutkie odrosty to wystarczy palcami przeciągnąć po nich góra dół po łodydze i ładnie zlatują same @Shagyalonzo a już wyciachalem już i te większe od dołu pąki i wyżej liście żeby dolne miały więcej światła,i to już ostatni raz bo już drugi raz sobie obiecuje że nie będę ich ciął hehe (te odpady to dla kolegi , mówi że ,, kopią " ale nie znam się bo nie palę,może raz na 3-4miechy bucha) Co robicie z takimi odpadami? Mój kolega to taki że mu wszystkiego szkoda wyrzucać i z niczego zawsze coś zrobi hehe Edytowane 4 Września 2022 przez Pixel 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 4 Września 2022 Jak mozna uprawiac a nie palic 🤔 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pixel 60 Napisano 4 Września 2022 (edytowane) @Mr.Green 1 godzinę temu, Mr.Green napisał: Jak mozna uprawiac a nie palic 🤔 A można ,można uprawiać i nie palić,,zawodowo " czy jak to zwał:p Palę jak jest u mnie dobra domówka ,jakuzzi pełne wody i poczęstuje wszystkich 😄 Ostatnio miałem 80gr (już ma rok i się kończy ) Druga uprawa ,bardzo cieszy mnie to że coś tworzę i że rośnie to na moich oczach,satysfakcjonuje mnie to.Moj kolega np łowi ryby i ma zajawkę ale zjeść to nie zje bo się brzydzi. Lubię próbować wielu rzeczy ,mieć wyzwania. Zamiast kupić hulajnogę elektryczna to wolałem zrobić samemu Wódeczkę również,a i green dragon zrobiłem to to fajnie działa (po jednym drinku nie chce mi się palić fajek i pić alkoholu..)ale też nie mam kompletnie smaku 😛 Po tym plonie może zasadzę pomidory albo zioła żeby mieć świeże. mam jeszcze dużo projektów w głowie ale po kolei:D W sumie to ja mam trochę obsesję bo na wolnych dniach od pracy to zaglądam minimum do namiotu z 10x i na chama szukam w necie np .co źle zrobiłem albo dlaczego ten gościu po 60dniach ma większe od moich itd. Niedługo mi to przejdzie hehe i pewnie wezmę się za kryptowaluty. @Mr.Green A i jeszcze zapomniałem wspomnieć że jestem prepersem i muszę mieć wszystkiego na zapas... :d Edytowane 4 Września 2022 przez Pixel 4 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Shagyalonzo 30 Napisano 5 Września 2022 2 godziny temu, Pixel napisał: Niedługo mi to przejdzie hehe Oj nie wydaje mi się....ja nigdy nie mam dość podobnie jak ty teraz. Dziś np siedziałem se na fotelu przed otwarta szafą i patrzyłem jak im listki falują od wiatraka 😅 i tak codziennie mam U mnie wilgoć duża więc lepiej jak jest otwarta, a że mam szafę u siebie w pokoju to se patrzę i podziwiam 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 5 Września 2022 @Pixel a co to prepers 😮 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pixel 60 Napisano 5 Września 2022 (edytowane) @Mr.Green Preppers. Osoba, która jest przygotowana lub stara się być przygotowana do ewentualnych sytuacji kryzysowych takich jak: klęski żywiołowe, kryzysy ekonomiczne i inne wydarzenia nadzwyczajne.. (w skrócie) a zapasy mam spore ,jak czegoś zabraknie to wbijaj 😄 węgla,gazu nie mam jak coś ,nie potrzebuje hehe a za 1kwh płace około 60 groszy Edytowane 5 Września 2022 przez Pixel @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 5 Września 2022 @Pixel hehe to ja jestem Preppersem ale nie prakrykujacym 😄 chcialbym miec zapasy itp ale nie mam kurde gdzie i jak 😕 fuck 😕 @Pixel a sytuacja wskazuje ze niedlugo to moze wielu rzeczy zabraknac 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PrzeMIX 207 Napisano 6 Września 2022 Co do niektórych ziół wszyscy tutaj jesteśmy prepersami 😂 A co do tego to prawda domowy spichrz to złoto, potrzeba coś czy coś się skończyło idziesz i bierzesz, nie musisz nigdzie lecieć do marketu. Też jestem tego zwolennikiem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pixel 60 Napisano 6 Września 2022 @Mr.Green no nie ciekawe czasy nas czekają 😕 @PrzeMIX to prawda ,wiele sytuacji miałem że czegoś zabrakło w kuchni to wtedy skok do garażu pokoiku i cyk jest ,później dokupuje i tak wymieniam żeby cały czas świeże były. A tak poza tym,to nie uważacie że moje rośliny są chude ? Ogólnie powinny dojść co niektóre po 8-9tygodni ( w opisie ) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 6 Września 2022 Napuchna 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PrzeMIX 207 Napisano 7 Września 2022 Zawsze wychodzi więcej niż pisze producent, nie wiem czy liczyłeś indukcję do tego, poza tym każdy stres stopuje roślinę i wydłuża ten okres. One mają jeszcze czas 😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 7 Września 2022 @PrzeMIX do tego producent uprawia planty w laboratoryjnych warunkach co z pewnoscia sprzyja wykrecaniu dobrych wynikow 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przedzior 239 Napisano 7 Września 2022 @Pixel co to green dragon? Zawsze możesz później sobie uprawiać kolekcjonerskie kwiaty 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 7 Września 2022 @Przedzior kolekcjonerskie to sloiki z jednym duzym topem roznych odmian z roznych seedbankow 😛 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przedzior 239 Napisano 7 Września 2022 @Mr.Green raczej myślałem nad jakimiś Variegatami. Ja swoje ukorzeniam w sphagnum jak mam miejsce w boxie 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 7 Września 2022 @Przedzior a co to 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przedzior 239 Napisano 7 Września 2022 @Mr.Green kolekcjonerskie rośliny dość drogie... Różne rodzaje monster, philodendronów itp itd... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pixel 60 Napisano 8 Września 2022 (edytowane) @PrzeMIX @Mr.Green czyli jak stresuje auto na vegu to mniejszy krzak wyjdzie ale na kwitnieniu jak stresuje to przedłużamy kwitnięcie tak ? No aby wyszło więcej ale plonu niż producent przewiduje hehe @Przedzior Green dragon to zielona nalewka najlepiej 70proc na 3miesiace zostawiasz ,poniżej można rozcieńczyć 😄 Edytowane 8 Września 2022 przez Pixel @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przedzior 239 Napisano 8 Września 2022 @Pixel masz jakiś przepis? 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 8 Września 2022 Kazdy stres ja opoznia i moze dawac mniejszy plon. Jezeli masz silna i dobra pestke to mniej bedzie ujemnej reakcji. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach