vmouvx 0 Napisano 2 Lipca 2022 witam wszystkich, mojej roślince zolkna liście i myślę że to niedobor azotu. Myślicie ze ten nawóz jest okej? TYPE OF FERTILISER NPK 1-3-4 COMPOSITION Total Nitrogen (N) 1% ((NH4) 0,05%, (NO3) 0,4% & (NO2) 0,55%) Available Phosphat (P2O5) 3% Water-soluble Potassium-Oxide (K2O) 4% Sulfur (S) 0,2% Derived from: monocalcium phosphate, monoammonium phosphate, potassium nitrate, potassium sulfate, and urea @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Niemedyczny_Użytkownik 88 Napisano 2 Lipca 2022 Skoro podejrzewasz niedobór azotu to dlaczego chcesz ten niedobór uzupełniać nawozem który azotu ma tak mało? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 2 Lipca 2022 (edytowane) Jeśli z tej serii nawozów to albo micro+grow, albo samo grow tylko odrobinę więcej. Pokaż tą roślinę, obadamy sprawę. Edytowane 2 Lipca 2022 przez Udyr @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szwagrom Napisano 2 Lipca 2022 @vmouvx Ten nawóz, ma małą ilość azotu, chcesz po kosztach i dobrze idz do ogrodniczego kup biohumusa, organiczny nawóz z dzdzwonic kalifornijskich całe życie go stosuje, i nigdy nie narzekam na niego. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 2 Lipca 2022 @Szwagrom regulujesz pH czy dajesz go po prostu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szwagrom Napisano 2 Lipca 2022 @mirecki Nie reguluje bo mnie nie stać na dolomit Polak biedak jestem, nie no świry kupię w poniedziałek nie miałem czasu ciągle robota, rodzina nie wyrabiam z obowiązkami. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 3 Lipca 2022 @Szwagrom pytam bo gdzieś w oczy mi się rzuciło że biohumus podbija pH do 7 /7,5 a to już dużo. Osobiście jak podlewam biohumusem to standardowo rzucę nieco dolomitu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 6 Lipca 2022 @mirecki A widzisz nie wiedziałem, dobrze że mi powiedziałeś będę wiedział na przyszłość 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach