Udyr 2,139 Napisano 2 Lipca 2022 @Ciemny Ma długą datę przydatności. Napewno się nie zmarnuje. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciemny 45 Napisano 2 Lipca 2022 Advanced Nutrients Sensi Cal-Mag Xtra- będzie git ? Jeszcze coś do tego wsiąść np na kwitnienie? Mam tylko big bud. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 2 Lipca 2022 @Ciemny niestety nie używam mineralnych, i nawet nie wiem co ile czego zawiera 😕 I za dużo mają w ofercie tych butelek 😄 Ale calmag się nada. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciemny 45 Napisano 2 Lipca 2022 @Udyr okej . Dzięki za pomoc @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szwagrom Napisano 2 Lipca 2022 @Ciemny Wyrównaj ph dolomitem na 10l donice przyjmuje się jakieś 2-3 garści i podlewaj na razie samą wodą. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 2 Lipca 2022 @Szwagrom w tym przypadku jeśli pH jest za wysokie to dolomit pogorszy tylko sprawę. Kwas fosforowy do wody i pH zjeżdża w wymagany zakres. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szwagrom Napisano 2 Lipca 2022 (edytowane) @Udyr Okej, mistrzuniu myślałem że ma zakwaszoną glebę i dolomit mógłby mu pomóc w odkwaszaniu gleby, ale skoro się mylę to dobrze że mnie poprawiłeś. 🙂 @Udyr Będę wiedział na przyszłość, żeby go w takich przypadkach nie używać. Edytowane 2 Lipca 2022 przez Szwagrom @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciemny 45 Napisano 2 Lipca 2022 A ja panu zauważyłem że zaczęło wyginać liście do góry po przesłaniu sama woda .. Ale tylko u jednej Jeszcze inne pytanko ile potrzebuje AK zdjęcia są w poście 😅 zdążę do 15 sierpnia? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 2 Lipca 2022 @Ciemny za jakieś 50 max 55 dni powinna niby dojść. Czyli za mało jednak dałeś jeść skoro ją wykręca i kolory traci. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciemny 45 Napisano 3 Lipca 2022 @Udyr wtedy będzie miała około 100dni Producent podaje że niby 75dni od ziarka do plonów. Warunków nie mam perfekcyjnych ale też nie są najgorsze. A co do papu nie robiłem nic zobaczę co będzie dziś wieczorem jeśli będzie gorzej to im dam papu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TrzeciBratLumiere 10 Napisano 3 Lipca 2022 Miałem ten sam temat (nawet w takim samym namiocie:D). Przestawiłem światło na 13/11 i po około tygodniu zaczęła kwitnąć. Raczej nie kwestia temperatur, bo to było jeszcze przed tymi upałami. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciemny 45 Napisano 3 Lipca 2022 Pannę zaczęło bardziej kręcić więc zrobiłem witaminek i podlałem. Po około 4h jeszcze gorzej.. nie mam pojęcia co mogę jeszcze zrobić Cal-Mag będzie dopiero we wtorek. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciemny 45 Napisano 3 Lipca 2022 @TrzeciBratLumiere i już tak zostało do końca? Jeśli mam jeszcze pannę w namiocie młodsza o jakieś 15dni zmiana światła nie sprawi że zacznie kwitnąć? Czy autoflowering ma swoje prawa i kwitnienie wtedy kiedy będzie na to gotowa? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TrzeciBratLumiere 10 Napisano 3 Lipca 2022 @Ciemny mam teraz ~12 dzień kwitnienia, trzymam światło po 13 godzin ciągle. Generalnie światło nie powinno wpływać na kwitnienie automatów. Z drugiej strony to są żywe organizmy, z własnym DNA - być może trafił się nam mutant, może geny dominujące ma z odmian fotoperiodycznych. A może po prostu zakwitnie sama z siebie, niezależnie od tego, co zrobisz. Druga roślina, jeśli jest 'normalnym' automatem, nie powinna mieć problemów ze zmianą światła - oczywiście prócz wolniejszego rozwoju. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciemny 45 Napisano 4 Lipca 2022 Czy worek z CO2 mógł narobić mi takiej biedy ? Wisi już z z 3tyg ale zauważyłem że zrobiła się w nim woda czy jakiś płyn. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 5 Lipca 2022 @Ciemny nie sądzę, ph jakie masz? nie kwitnie automat po 100 dniach? to nie automat tylko pewnie fotoperiod często się tak może zdarzyć @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciemny 45 Napisano 5 Lipca 2022 @Andi pH wody jaka podlewam 6.3 do mierzenia pH ziemi nie posiadam nic Dziś jest 44dzien życia i jakieś włoski posiada ale to tak już od dłuższego czasu .. w porównaniu do AK auto który już ma lisie w szronie no to chyba ten też powinien bynajmniej już na każdym szczycie mieć włoski.. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 642 Napisano 5 Lipca 2022 Podlej CaMg jak pisze Udyr.Braki tych pierwiastów, wyczytałem, wychodzą po czasie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciemny 45 Napisano 5 Lipca 2022 @Lasir czekam nadal na Cal-Mag. Zastosować połowę dawki zalecana przez producenta czy całą ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 642 Napisano 5 Lipca 2022 Zacznij od połowy dawki, ja myślę.Potem co podlanie zwiększaj sukcesywnie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach