Gość Zielone krainy Napisano 8 Lipca 2022 @Ciemny NIe dawaj bloom , bo ma azot, nie podbijaj rośliny azotem, bo już ma nadmiar, a nadmiar blokuje inne pieriwastki, co widać na twoich liściach, nastepny etap to popalenia. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciemny 45 Napisano 8 Lipca 2022 Dobra . Czyli sam pk? Odpuści Cal-Mag i całą resztę micro bloom Bo bez azotu masz jeszcze jedynie big bud. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 8 Lipca 2022 @Ciemny Nie dawałbym niczego z azotem , jak chodzi o calmag to roślina nie woła, ale profilaktycznie możesz dać, jak masz czysty bez aztotu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 642 Napisano 8 Lipca 2022 Przed chwilą zauważyłem takie same plamy u siebie.Za dużo azotu, następnym razem leję samą wodę lub z biohumusem, jeszczę pomyślę. 6 godzin temu, Ciemny napisał: A teraz co się dzieje? I co robić Podlalem je dwa razy Cal-Mag. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciemny 45 Napisano 9 Lipca 2022 Dobra dzięki panowie odstawiam azot. Jeszcze jedna sprawa na poprzedniej stronie wrzucałem zdj że jedna nie ma ochoty zakwitnąć ma niny włoski ale nie puchnie. I od tygodnia wygląda praktycznie tak samo a nawet dłużej jedynie to troszkę poszła w górę. Wrzucam zdj tego samego szczytu co na poprzedniej stronie. Zmienić światło na 13/11 ? Jest to automat @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 9 Lipca 2022 (edytowane) @Ciemny Jeśli to automat to zostaw 18/6 jeśli weszła już w faze kwitnienia to potrzebuje właśnie dużo światła, jeśli słabo się rozwija to może być przyblokowane ph i roślina nie wchłania pokarmu tak jak trzeba, upewnij się że pH ziemi jest odpowiednie i woda która podlewasz. Edytowane 9 Lipca 2022 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciemny 45 Napisano 9 Lipca 2022 @Heavy Lung woda która podlewam ma ph6.3 . Tak samo jak z nawozami Od samego początku. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 9 Lipca 2022 @Ciemny no to jest git mordzia. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciemny 45 Napisano 11 Lipca 2022 Odstawiłem azot i wsztko wydaje się w porządku nie pojawiają się nowe plamy na liściach. Ale zauważyłem że łodygi liści łapią czerwony kolor u jednej i drugiej panny. Mam się martwić? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zumiacz 120 Napisano 12 Lipca 2022 Z tego co widzę w fotorelacjach to te czerwone łodygi to standard. Moja też już kwitnie i również łodygi zrobiły się czerwone więc łodygami się nie przejmuj 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MisterZielskoXD 19 Napisano 12 Lipca 2022 @Zumiacz wiesz może od czego robią się takie łodygi ? Większość moich też takie ma ale zastanawia mnie czemu akurat zrobiły się czerwone jakaś przyczyna chyba musiała być @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zumiacz 120 Napisano 12 Lipca 2022 @grolsch3 napisał mi kiedyś w mojej fotorelacji Cytat Łodyga robi się taka bo teraz jest największe zapotrzebowanie na fosfor. Wyskakuje klasyk z tym kolorem. Tym bardziej jak masz możliwość obserwować inne koleżanki w tym samym stadium. Druga część flo to zwiększone zapotrzebowanie na potas. Ładnie się prezentuje ten lasek. Sam pojecia nie mam bo pierwszy raz uprawiam. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach