MaxwellAnderson 1 Napisano 1 Lipca 2022 Jak oceniacie ładnie rośnie jak na 3 tyg? Jest szansa na jakieś plony chociaż ponad 5-10 g @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 1 Lipca 2022 @MaxwellAnderson Czym jej świecisz? warunków nie masz tam dla niej odpowiednich , wilgotność pewnie za niska, ściany nie oklejone materiałem odbijającym światło. Wentylacji pewnie też brak. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Niemedyczny_Użytkownik 88 Napisano 1 Lipca 2022 Po tych górnych liściach patrząc to jakiś taki jakby zmutowany lekko. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szwagrom Napisano 1 Lipca 2022 (edytowane) @MaxwellAnderson Weż to lepiej wystaw na out, może jeszcze jakiś mały plon zbierzesz, cięzko komukolwiek powiedzieć ile ty z tego zbierzesz, to zależy tylko i wyłącznie od tego jak ty sie do tego przyłożysz, ile pracy w to włożysz i zainwestujesz kasy. Za darmo na cuda nie licz, potrzebne ci jakieś nawozy które znacznie poprawią jakość życia twoich roślinek. Edytowane 1 Lipca 2022 przez Szwagrom @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MaxwellAnderson 1 Napisano 1 Lipca 2022 5 minut temu, Szwagrom napisał: @MaxwellAnderson Weż to lepiej wystaw na out, może jeszcze jakiś mały plon zbierzesz, cięzko komukolwiek powiedzieć ile ty z tego zbierzesz, to zależy tylko i wyłącznie od tego jak ty sie do tego przyłożysz, ile pracy w to włożysz i zainwestujesz kasy. Za darmo na cuda nie licz, potrzebne ci jakieś nawozy które znacznie poprawią jakość życia twoich roślinek. polecisz jakiś nawóz?jak narazię zakupiłem biohumus 2 godziny temu, Niemedyczny_Użytkownik napisał: Po tych górnych liściach patrząc to jakiś taki jakby zmutowany lekko. w jakim sensie zmutowany ? mam sie tym przejmować ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szwagrom Napisano 1 Lipca 2022 (edytowane) @MaxwellAnderson Pewnie że tak, ja bym na twoim miejscu dokupił dolomit, wyrównał nim PH ziemi, bio tabsy 5 zł za sztuke kup 4 , wcisnij je w ziemie na 5 cm, i do tego jakiś ukorzeniacz, aby roślina rozwinęła szybciej swój system korzeniowy, bo to automat i jak szybko nie zaczniesz działać to będziesz miał karła Gelato, biohumus wystarczy na veg na razie. Wydasz na to jakieś 30 zł a polepszysz znacznie jakość swojej roślinki, oprócz tego przypomnij mi jeszcze jaką masz ziemie? Edytowane 1 Lipca 2022 przez Szwagrom @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MaxwellAnderson 1 Napisano 1 Lipca 2022 11 minut temu, Szwagrom napisał: @MaxwellAnderson Pewnie że tak, ja bym na twoim miejscu dokupił dolomit, wyrównał nim PH ziemi, bio tabsy 5 zł za sztuke kup 4 , wcisnij je w ziemie na 5 cm, i do tego jakiś ukorzeniacz, aby roślina rozwinęła szybciej swój system korzeniowy, bo to automat i jak szybko nie zaczniesz działać to będziesz miał karła Gelato, biohumus wystarczy na veg na razie. Wydasz na to jakieś 30 zł a polepszysz znacznie jakość swojej roślinki, oprócz tego przypomnij mi jeszcze jaką masz ziemie? okej dziekuje bardzo za pomoc , a podam ci nazwe ziemi jak wroce do domu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szwagrom Napisano 1 Lipca 2022 (edytowane) @MaxwellAnderson Niema sprawy, od tego tu jestem by pomagać, czekam na info o ziemi, bo jeśli to zwykła ziemia, to dobrze byłoby abyś ją jakoś wzbogacil w nawozy, perlit, ale za dużo z tym jebania, prościej będzie ci kupić worek ziemi od biobizz nawet tą light mix, za 21 zł jest na allegro, to byłoby najlepsze rozwiązanie, podlej doniczke delikatnie postukaj tak aby ziemia odkleiła się od ścian donicy, chwyć miedzy palce łodygę i odwróć ją do góry nogami, delikatnie wyciągająć i przesadz najlepiej do donicy 8l bo teraz to i tak dużo czasu już straciłeś, w tej ziemi od biobizz bedzie jej się żyło o 100 x lepiej. Podejrzewam że to rozwiąże twój problem . Edytowane 1 Lipca 2022 przez Szwagrom @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MaxwellAnderson 1 Napisano 1 Lipca 2022 @Szwagrom wiesz co ona chyba była sadzona w jakiejś specjalnej ziemi . ktorą dostałem od kolegi , I ja chyba wiem czemu ona taka mała jak do teraz urosła ponieważ wczesniej była na cyklu 12/12 nie pytaj dlaczego to mój głupi błąd , ale odkąd dałem jej cykl 18/6 16/8 to strasznie zaczeła w góre iść to jest 25 czerwca a to z dziś @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szwagrom Napisano 1 Lipca 2022 (edytowane) Streszczę się i odpowiem na pytanie które mi zadałeś. wogóle mam takie pytanko bo nigdzie wyczytać nie moge , czym się różni męska wersja od żenskiej roslinki , dlaczego niektórzy nie chcą hodować męskiej odmiany ? Dlatego iż istnieje ryzyko że męska roślina przeniesie pyłek, na żeńską i ją zapyli, przez co roślina o płci żeńskiej przestanie być zdatna do palenia i zamiast obfitych kwiatów które mogą być zdatne do palenia, da ci nasiona, to nie jest tak że ludzie nie chcą hodować męskiej, hodują ja gdy potrzebują np. zapylic żeńską roślinę wtedy zbliżają męska roślinę do żeńskiej aby na następny sezon mieć nasiona przykładowo. Jakie są różnice a no takie że rośliny męskie i żeńskie wyglądają identycznie w fazie sadzenia i wegetacji, ale gdy zaczynają przechodzić w fazę kwitnienia, rośliny w końcu zaczynają ujawniać swoją prawdziwą płeć, w tym czasie zenskie wytwarzają zywiczne topy wypełnione kannabinoidami, a męskie tworzą woreczki wypełnione pyłkiem. Natomiast mój drogi kolego, pomimo tych róznic wszystkie żenskie rosliny mają jedna wspólną cechę, wytwarzają kwiaty a te kwiaty zwane są topami, maja małe gruczołowe struktury zwane trichomami, które wytwarzają kannabinoidy, takie jak np. thc i cbd Edytowane 1 Lipca 2022 przez Szwagrom @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MaxwellAnderson 1 Napisano 1 Lipca 2022 2 minuty temu, Szwagrom napisał: Streszczę się i odpowiem na pytanie które mi zadałeś. wogóle mam takie pytanko bo nigdzie wyczytać nie moge , czym się różni męska wersja od żenskiej roslinki , dlaczego niektórzy nie chcą hodować męskiej odmiany ? Dlatego iż istnieje ryzyko że męska roślina przeniesie pyłek, na żeńską i ją zapyli, przez co roślina o płci żeńskiej przestanie być zdatna do palenia i zamiast obfitych kwiatów które mogą być zdatne do palenia, da ci nasiona, to nie jest tak że ludzie nie chcą hodować męskiej, hodują ja gdy potrzebują np. zapylic żeńską roślinę wtedy zbliżają męska roślinę do żeńskiej aby na następny sezon mieć nasiona przykładowo. Jakie są różnice a no takie że rośliny męskie i żeńskie wyglądają identycznie w fazie sadzenia i wegetacji, ale gdy zaczynają przechodzić w fazę kwitnienia, rośliny w końcu zaczynają ujawniać swoją prawdziwą płeć, w tym czasie zenskie wytwarzają zywiczne topy wypełnione kannabinoidami, a męskie tworzą woreczki wypełnione pyłkiem. Natomiast mój drogi kolego, pomimo róznich wszystkie żenskie rosliny mają jedna wspólną cechę, wytwarzają kwiaty a te kwiaty zwane sa topami, maja male gruczołowe struktury zwane trichomami, które wytwarzają kannabinoidy, takie jak np. thc i cbd to mi sie dobrze trafiło bo dziewczynka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szwagrom Napisano 1 Lipca 2022 (edytowane) @Szwagrom Na tych zdjęciach nie widać jeszcze płci tak jak napisałem ci wyżej, jeśli to nasiona automatycznie feminizowane to trzymaj cały czas 18/6 zakwitną automatycznie i jest bardzo duże prawdopodobieństwo że wytworzy pąki zdatne do palenia. Jeśli regularne proponował bym ci ją jeszcze trochę potrzymać na wegu 18/6 aż podrośnie i dopiero przełączyć na 12/12 by określiła swoją płeć. Edytowane 1 Lipca 2022 przez Szwagrom @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MaxwellAnderson 1 Napisano 1 Lipca 2022 (edytowane) a te włoski nie oznaczaja ze dziewczynka ? Edytowane 1 Lipca 2022 przez MaxwellAnderson @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szwagrom Napisano 1 Lipca 2022 @MaxwellAnderson Słabo widać zrób zbliżenie. @MaxwellAnderson Jeśli, to coś takiego to żeńska. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MaxwellAnderson 1 Napisano 1 Lipca 2022 @Szwagrom lepszego juz chyba nie zrobie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szwagrom Napisano 1 Lipca 2022 @MaxwellAnderson Tu masz porównanie, dla ciekawostki. @MaxwellAnderson Żeńska na 100 pro @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 1 Lipca 2022 @MaxwellAnderson jeśli faktycznie to automat to pokazuje chęć do kwitnięcia. 3-4 tyg życia zazwyczaj tak się właśnie dzieje. @Szwagrom przełączać automata ? 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szwagrom Napisano 1 Lipca 2022 (edytowane) @Udyr Nie wiedziałem ze to auto ryjku dopiero doczytałem ; p @Udyr W dodatku ty chyba nie doczytałes jesli regularne to ma przelaczyc Na tych zdjęciach nie widać jeszcze płci tak jak napisałem ci wyżej, jeśli to nasiona automatycznie feminizowane to jest bardzo duże prawdopodobieństwo że wytworzy pąki zdatne do palenia. Jeśli regularne proponował bym ją trochę jeszcze potrzymać na wegu 18/6 aż podrośnie i dopiero przełączyć na 12/12 by określiła swoją płeć. Edytowane 1 Lipca 2022 przez Szwagrom @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MaxwellAnderson 1 Napisano 1 Lipca 2022 @Udyr tak to jest automat @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szwagrom Napisano 1 Lipca 2022 @Udyr Przecież tam ewidentnie widać ze to żeńska. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach