Skocz do zawartości
guma1993

Watermelon RQS x2

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

Producent podaje 7-8 tyg kwitnienia

Wiec juz niedlugo 🙂

a co chcesz kombinowac z liscmi..?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli ta z  outu jakieś 2 tygodnie jeszcze,  z hpski 3 tygodnie 

Obydwie zostawię na outdoor,  warunki niezłe

Wiatraki czy wycinać? 

Ta na oucie była na ziemi do kaktusa i sam Fish nawóz przy wege a później małe dawki bloom top heaven 

Noce były po 9 st i się trzyma spoko ani razu nie chowałem przez 6 tygodni do domu 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Wiesz.. na zewnatrz pozniej zaczyna kwitnac koniec koncow.. bo nie ma naglej drastycznej zmiany ilosci godzin swiecenia i ciemni.

Moze dluzej potrwac jak na oucie stoi. Oholnie to outy zaczynaja teraz kwitnac.. gdy noce sa coraz dluzsze

Jak noc zaczyna miec te 9h

Ta z outa wyglada jakby jesscse wiecej potrzebowala noz te 2 tygodnie ale to bedziemy obserwowac na biezaco 🙂

nie daj jej zmoknac pod deszczem bo topy juz sa i moze byc pizda z plecha

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Mr.Green Mam markize i staram się zasłaniać podczas deszczu i mocno nie daje zmoknąć . Stosuje też leaf coat 

Miałem chwilowe problemy z robalami ale leaf coat zażegnał

I jak widać jest już zdrowo 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@guma1993 to zapomnij o moim pierdoleniu o dojrzewaniu na out 😄 bo to sie autosow nie tyczy 😄

Smialo je zostaw na outcie bo dobrze im robi 🙂 im wiecej energi tym szybciej dojda 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę że ten tydzień jeszcze przetrzymam i ścinka , będzie git . Od tygodnia leje samą wodą . W weekend zaczynam nowy projekt 😉 Green Gelato nasionka wysłane już . Spróbuję może na kokosie 1 roślinkę posadzić, jeszcze zobaczę co i jak :))

@Mr.Green mówisz że za szybko ? 

Mam wrażenie że to stoji w miejscu cały czas.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zauważyłem że te z outdora inaczej topy rozwijają. kwiaty jakby większe i mniej zbite. A pod lampą takie buły okrągłe wychodzą 

Edytowane przez Growerseed

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też właśnie to zauważylem , ale u mnie taka różnica że na outdoor nie robiłem treningu I roślinka ogólnie żyła swoim życiem,  bez większej troski od początku,  ziemia chwycona do kaktusa i taki trochę chwaścik wyrósł hehe

Edytowane przez guma1993

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kokos ziemia tanizna , pytanie jak ubogacić w składniki taką ziemię na początkowy wzrost rośliny? 

20220821_171751.jpg

2 x green gelato pestki od wczoraj czekają na ogonek ;)Kupiłem ziemię kokos tanim kosztem,  mam jedynie nawozy biobizz prawie całą gamę.  Myślę z czym rozrobić ten kokos żeby na początek nic nie brakowało roślinkom.  Coś proponujecie? 

Myślałem nad bio geaven grow I Fish żeby rozrobić z wodą znikome ilości 

I w roztworze polać te ziemię.  Producent na tą kostkę podaję 3,5 l wody . 

Jakie składniki odżywcze tam dolac ? CAL MAG też? 

Pestki dostałem  3x green gelato i northern Light Rqs 

Jakiś pomysł na to ? 

20220821_172714.jpg

20h kiełkowanie 98 % wilgotność 25 st 😉

20220821_172913.jpg

20220821_173247.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Coco rzadzi sie swoimi prawami.. wiec ciezko cos tu przykombinowac.. droga na skroty moze okazac sie droga do nikad..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi