1892abc 3 Napisano 3 Czerwca 2022 Witam, mam pytanie o tą odmianę, Royal CBG Automatic, planuję spróbować upraw konopi z CBG, zauważyłem że ta odmiana nie przekracza nawet 0,1% THC, czy to jest możliwe? Czy odmiany CBG faktycznie nie zawierają prawie wcale THC i można je teoretycznie hodować tak jak włókniste? Wiem że natura może sprawić psikusa i ten limit 0,09 przekroczyć ale skoro w Polsce limit to 0,34% to czy można ją swobodnie uprawiać? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bingobum 125 Napisano 3 Czerwca 2022 W tym chorym kraju nawet jak chcesz uprawiać konopie włókniste, to musisz mieć oficjalne zezwolenie i zgłoszoną plantacje 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
1892abc 3 Napisano 5 Czerwca 2022 zezwolenie posiadam, ale z tego co słyszałem oni w razie kontroli nie patrzą czy to finola, futura, kompolti czy inna taka, bo nie rozróżniają, byle by limitu nie przekraczała i stąd moje pytanie czy ta odmiana CBG powyżej jest bezpieczna w miarę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 5 Czerwca 2022 @1892abc nie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Growerseed 496 Napisano 5 Czerwca 2022 @1892abc 0,34%? Wcześniej było 0,2 czyżby zwiekszyli? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 5 Czerwca 2022 (edytowane) jeśli będą tak zwiększać co ileś lat zaledwie o jedną dziesiątą % to się zesramy prędzej niż doczekamy chociażby 1% ciekawe skąd to obliczyli że taki ułamek nawet pół procenta nie ma, jest niby bezpieczną dawką Edytowane 5 Czerwca 2022 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Growerseed 496 Napisano 5 Czerwca 2022 (edytowane) @konopny_janusz bardziej przez konieczność niż szacowanie że bezpieczne. W sumie coś kiedyś czytałem że czasami nawet odmiany co miały mieć tę 0,2 przekraczały dawkę stąd pewnie podwyższenie normy bo biznes by się zesrał. Co ciekawe niemcy się oszukują.do legalizacji powoli a my dalej w lesie Edytowane 5 Czerwca 2022 przez Growerseed 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Niemedyczny_Użytkownik 88 Napisano 5 Czerwca 2022 @Growerseed też mi się obilo o uszy że to z tego powodu podnieśli. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
1892abc 3 Napisano 5 Czerwca 2022 finola często miała problem z tym limitem, a jest to dobra odmiana na Polskie warunki, którą można nawet zbierać kombajnem zbożowym, do tego poziom CBD jest całkiem wysoki jak na konopie włókniste, stąd ten limit został podniesiony. Finola charakteryzuje się też zapachem w stylu lemon haze i często jest sprzedawana pod tą nazwą. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach