Gość Szwagrom Napisano 25 Maja 2022 (edytowane) Dzień: 6 Jak się nie mylę może ktoś potrafi określić mniej wiecej ile dni może mieć ta roślinka na dzień dzisiejszy zapomniałem zapisać który to był dokładnie dzień. Super Lemon Haze Royal Dwarf Royal Dwarf Edytowane 25 Maja 2022 przez Szwagrom @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kibic 230 Napisano 25 Maja 2022 1 godzinę temu, Szwagrom napisał: Jak się nie mylę może ktoś potrafi określić mniej wiecej ile dni może mieć ta roślinka kilka dni ma co to za ziemia ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szwagrom Napisano 25 Maja 2022 @Kibic Canna Terra Professional. Wg cb odżyje ta co ma oskubane liście? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 26 Maja 2022 @Szwagrom ożyje, nic jej nie jest @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szwagrom Napisano 30 Maja 2022 (edytowane) Dzień 10 Może ktoś wie, dlaczego roślinka z naderwanymi liściami rozwinęła kolejna partię liści wcześniej niż ta zdrowa po środku? Ta po środku wydaje się jakby przyblokowana liście są zdeformowane. Edytowane 30 Maja 2022 przez Szwagrom @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 30 Maja 2022 @Szwagrom nie zawsze wszystkie rosną równo, gdzie tam widzisz zdeformowane liście, zdaje ci się @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szwagrom Napisano 30 Maja 2022 @Tester Ta roślinka po środku tak to wygląda jak deform bo jedno szybciej rośnie znacznie od drugiej strony. Ale może faktycznie wszystko jest gicio. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szwagrom Napisano 3 Czerwca 2022 Dzień 14 Jeden duży liść z lewej strony został urwany czy to bardzo spowolni roślinę . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 3 Czerwca 2022 @Szwagrom dostanie nieco stresu ale nie powinno jej to aż tak strasznie spowolnić @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 3 Czerwca 2022 @Szwagrom Środkowa "doniczka" lipa, przeźroczysta, korzenie sa wrażliwe na światło, jakie szkodzi korzeniom. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szwagrom Napisano 3 Czerwca 2022 @Zielone krainy wiem właśnie będę ją przesadzać macie pomysły do czego czy czarne worki foliowe po śmieciach będą ok i do nich 20 l ziemi wsypać dziury od spodu, nie chce w ziemię bo chce mieć możliwość przenoszenia do namiotu w razie powodzi lub wichur. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 3 Czerwca 2022 @Szwagrom Po co ?Owiń folią ciemną izolacyjną grubo, by nie prześwitywało. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szwagrom Napisano 3 Czerwca 2022 (edytowane) @Zielone krainy ale i tak już są za duże na te pojemniki lub za moment będą chce je docelowo posadzić na każdego po 20l dać czy to nie za dużo jak na każdą sztukę? Nie chce by korzenie się krępowały. No i tak myślę że odrazu do tych worków na śmieci przesadze do każdego dam 20l ziemi porobie dziury od spodu i wyrosną giganty mam taką nadzieję spot jest strasznie słoneczny jak na pustyni grzeje. Edytowane 3 Czerwca 2022 przez Szwagrom @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 3 Czerwca 2022 @Szwagrom Po co ci 20 l, jak na sezon z wegiem 50 +, jak auto zajmie ci góra 8-10 litrową doniczkę góra? Z wiadomych powodów, ono ma trigger" na jakiś 21 dzień jak jest około 30 dnia to ono już kwitnie . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szwagrom Napisano 3 Czerwca 2022 (edytowane) @Zielone krainy Dziękuję ci za informację byczku, widzę że ty tu jedyny sporo wiesz i kumasz. To co proponujesz jak to na spocie elegancko rozmieścić w dołki czy donice kupić albo worki i po 10l ew dać na jednego mniejszy koszt więcej roślin, a chce ich sporo do końca czerwca wysiać, żeby miało to tym razem ręce i nogi i nie brakowało im przestrzeni do rozwijania. Edytowane 3 Czerwca 2022 przez Szwagrom @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 3 Czerwca 2022 @Szwagrom Kup sobie doniczki jałówko , worki na śmieci to kiepski pomysł i to bardzo. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szwagrom Napisano 3 Czerwca 2022 @Zielone krainy doniczki jałówko nie rozumiem? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 3 Czerwca 2022 @Szwagrom Napisałaś do mnie byczku, to ja do ciebie jałówko:D Jesteśmy ludźmi nie zwierzętami. Jak chodzi o zakup, to kup doniczki, nie dawaj roślin w worki do śmieci. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szwagrom Napisano 3 Czerwca 2022 @Zielone krainy Dobra zrozumiałem, lepiej być bykiem niż przestraszonym strusiem ^^ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 3 Czerwca 2022 @Szwagrom Jak tam chcesz, ja tam nie chce wybierać między jednym a drugim zwierzęciem, bo jestem wyższą formą egzystencji niż one , rozumną i zdolną do tego, do czego te formy nie są, więc nie chce między nimi przebierać, ale jak ty chcesz, to proszę bardzo, wolisz być krecikiem czy ryjówką ? :D @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach