Adrianosik 97 Napisano 6 Czerwca 2022 A jednak tylko cztery klony zdechły:) zrobie nowe klony by dosadzić tym razem wełna w areokloneże, bez lampy na parapecie,miejsce zacienione, tylko rano na czy godziny bezpośrednie slońce @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 6 Czerwca 2022 Ten to leci z tematem 😄 fabryka klonow 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosik 97 Napisano 7 Czerwca 2022 @Mr.Green a jak xd;) 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosik 97 Napisano 8 Czerwca 2022 @Mr.Green a jak xd;) @Mr.Green strona sie zwiesiła z jakiegoś powodu twój chasztag jest cały caas wyświetlany i nie moge zrobić posta bet tego xhasztagu w nagłówku Elo co robie nie tak że te klony tak poźółkły na dodadek nie wyglądają by reagowały zbytnio na nowe środowiskio @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 8 Czerwca 2022 @Adrianosik po odświeżeniu przeglądarki na tej samej stronie, masz opcje usunięcia wcześniejszych wpisów. Co tam im lejesz w medium ? Jakie pH ? A może coś z korzeniami. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosik 97 Napisano 8 Czerwca 2022 @Udyr dostają adwence natural to sprawdzony nawóz używam go od przynajmniej pięciu growów, woda to deszczówka nigdy nie sprawdzam ph zawsze jest idealne, co może sie dziać z kożeniami? Wyjołem z areoklonera i odrazu w keramzyt, może coś z keramzytem? @Udyr w sumie keramzyt po jednej chodowli chyba go nawet nie wypłukałem, jedyne co to rozłożyłem go na slońcu przez tydzień wysech na piepsz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 8 Czerwca 2022 (edytowane) @Adrianosik płukałeś aż do czystej wody po płukaniu ? Edytowane 8 Czerwca 2022 przez Udyr @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosik 97 Napisano 8 Czerwca 2022 @Udyr nie @Udyr ale gdy kupiłem keramzyt też go nie płukałem mimo to wszystko było git, @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 8 Czerwca 2022 @Adrianosik no to nie wiem, ale wszystkim klonom coś nie pasuje. Czasami z keramzytu wyłazi wręcz błoto jak się płucze. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosik 97 Napisano 10 Czerwca 2022 Elo, ewidętnie coś robie nie tak jak robić powinienem qrła:/ kloną niepasuje coś i to bardzo tak na prawde tylko jeden dobże sie rozwija cóż daje im tydzień na ogar potem kosz dorobie następne klony, wilgoć 40% temp od 20-30°C pożywka adwence natural power podłoże keramzyt światło cmh 315 ma 60% cmh 125 wat @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 10 Czerwca 2022 40% to troche malo chyba? W takiej fazie to z 60-70 powinny miec. Szkoda ze sie zle dzieje 😕 Tak jak piszesz.. jak sie nie ogarna to dawaj nowe klony 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosik 97 Napisano 11 Czerwca 2022 @Mr.Green mało nie mam możliwość zwiększyć wilgotność, ide pobierać nowe klony @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 11 Czerwca 2022 Moze jakis oprysk na te klony by pomagal? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 11 Czerwca 2022 @Adrianosik zainteresowałbym się też temperaturą podłoża w tych rurach. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosik 97 Napisano 11 Czerwca 2022 @Udyr te rury były już testowane w wcześniejszych fotolerkach było gitles, może popaliłem klony w fazie ukożeniania nieodpowiesnim światłem w rych rurach wilgotność 100% 0%światła @Mr.Green mało nie mam możliwość zwiększyć wilgotność, ide pobierać nowe klony @Mr.Green znaczy oprysk nawozu czy wody? Opryskałem nawozem te klony zaraz po śćęciu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosik 97 Napisano 20 Czerwca 2022 Joł 9 dni mnie nie było w wertikalboxie sporo sie zmieniło na pewno to że 7 klonów padło a 2 są kiepskie 12 jest spox z czego dwa srednie na szczęśće mam klony niestety za mało, klony nie były przykryte pokrywką a i tak sie przyjoły 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 20 Czerwca 2022 @Adrianosik ty sie ino za klonowanie ludzi nie bier 😄 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosik 97 Napisano 20 Czerwca 2022 @Mr.Green łokej xd @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danczan 44 Napisano 20 Czerwca 2022 (edytowane) W dniu 11/06/2022 o 09:45, Udyr napisał: @Adrianosik W dniu 08/06/2022 o 22:51, Udyr napisał: @Adrianosik no to nie wiem, ale wszystkim klonom coś nie pasuje. Czasami z keramzytu wyłazi wręcz błoto jak się płucze. Nie czasem tylko zawsze Edytowane 20 Czerwca 2022 przez Danczan @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosik 97 Napisano 29 Czerwca 2022 Wsadzilem 7 klonów z bardzo rozbudowaną bryłą kożeniową i wszystkie świetnie sie przyjeły, wcześniej klony wsadzałem do keramzytu bez mocno rozbudowanej bryły kożeniowej, wnioski z tego płyną takie że zanim klony wsadzi sie do nowego podłoża muszą mieć mocno rozbudowaną bryłe kożeniową nie wystarczą drobne kożonki, 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach