Ozczoplons1 1 Napisano 20 Maja 2022 Dzień 50 pomocy podlewane sama woda, 400w 20/4 h czemu takie coś i na innych?? Na innych roślinach zaczyna się ten sam problem… dlaczego? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eddie Plant 251 Napisano 20 Maja 2022 @Ozczoplons1 a może właśnie dlatego że sama woda? Coś więcej napisz. Mi to wygląda trochę na braki. Jeżeli dłuższy zas lejesz samą wodę a warunki w boxie nie zmieniły się... to jest to wina braków @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ozczoplons1 1 Napisano 20 Maja 2022 Tydzień temu liście były całe zielone, fajnie rosły wiec nie podawałem im odzywek bo czerpały je z ziemi canna. Warunki są bez zmian, a to zdjęcie z przed tygodnia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 86 Napisano 20 Maja 2022 (edytowane) Moim zdaniem duży niedobór fosfor potas, ale azotu trochę tez by im nie zaszkodziło, jakich nawozów używasz? Edytowane 20 Maja 2022 przez Bubble @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ozczoplons1 1 Napisano 20 Maja 2022 @Bubble @Eddie Plant @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eddie Plant 251 Napisano 20 Maja 2022 ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ozczoplons1 1 Napisano 20 Maja 2022 Żadnych nawozów nie używam. Kranówka która od stoi z 2 dni @Bubble a jaki nawóz byś mi doradził by były zielone do samego końca ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 20 Maja 2022 Trzeba ładować PK CalMag i trochę Azotu. rozumiem ze wofole nie masz nawozów ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eddie Plant 251 Napisano 20 Maja 2022 @Ozczoplons1 kolego, widzę w tej podstawie perlit więc podejrzewam, że kupiłeś jakiegoś all-mixa. Ale sam najebany pierwiastkami piach nie spełni warunków do doprowadzenia uprawy do końca. Roślina musi jeść. Na szybkie działanie które tu się przyda polecam szybko zestaw - canna pk13/14, cannazym i canna terra flora + posypać dolomitem i podlać mieszanką... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 20 Maja 2022 Ja bym dawał calmag zamiast dolomitu. Szybciej by zadziałało. A tutaj trzeba szybko działać. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 86 Napisano 20 Maja 2022 @Ozczoplons1 tak jak @Eddie Plant mówi wydaje się sensownie, ale ja też dałbym calmag jakiś, bo dolomitu nie używałem i nie używam, ale podobno też działa. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 20 Maja 2022 50 dni na samej wodzie to ona zjadla wszystko.Jakbys mial tam w polowie Kryptonite ziemie to mozesz leciec na samej wodzie 🙂 Kwitnienie to duze zapotrzebowanie na papu 🙂 To jest od Fast Buds? Ich planty zarloczne sa :)) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eddie Plant 251 Napisano 21 Maja 2022 14 godzin temu, Brazil Munster napisał: Ja bym dawał calmag zamiast dolomitu. Szybciej by zadziałało. A tutaj trzeba szybko działać. Tak, ale przy tylu nawozach zapodanych na raz ph mu wyjebie skale xd dolomit jest łagodniejszy jeśli chodzi o ph niż typowe cal-magi xd jak mu się zblokuje ph to i tak będzie dupa zbita @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ozczoplons1 1 Napisano 21 Maja 2022 @Eddie Plant Dzisiaj podlałem 1l 1,5ml pk13/14 2,5nl canzym 5 ml terra Flores Dolomitu nie wziąłem bo nie było, zastąpiłem go calmag 1ml calmag dzieki za podpowiedzi i teraz tylko czekać na efekty @Mr.Green 3 skrajne z lewej to fast buds ,3 w środku to royal,3 z lewej 2 pestki jakieś tam automaty i jedna to Zkittlez auto od advanced seeds 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 21 Maja 2022 @Ozczoplons1 Jak patrzę to lewa flanka najbardziej związane topki już ma 🙂 tera papu i papu i papu i do spania 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ozczoplons1 1 Napisano 21 Maja 2022 Oby się tylko nic nie spieprzyło bo poprzednia uprawa wyglądała elegancko tylko efektu końcowego nie było taki jaki powinien być… @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 21 Maja 2022 @Eddie Plant chyba miałeś. A myśli EC a nie PH ? PH przecież może zbić PH minusem. ja mam cal mag z AN który ma azot w składzie ale mam tez z biobizz który jest czysty bez żadnych dodatków. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ozczoplons1 1 Napisano 23 Maja 2022 Niestety żółkną nowe liście i narazie po prawy nie widać… @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 23 Maja 2022 Raczej.sie nie odmieni na lepsze @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 23 Maja 2022 @Ozczoplons1 nie dziwi Cię że palą się w środku namiotu ? Lampa im dobrze po garach daje 20h na dobę. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach