Tehalcjusz 81 Napisano 10 Maja 2022 Witam Moja druga uprawa po prawie dwóch lat przerwy. Nasionka od Royal Queen Automatic White Widow Ziemia Biobizz Light Mix w małym doniczkach Ziemia Biobizz All Mix w docelowych donicach 14L Lampy 2x CFL 125w za około 2 tygodnie zmiana na Viparspectra P1000 Wiatrak wyciągający RAM inline 18w 210m3h Wiatrak mieszajacy Nawilzacz 500ml Nawozy Biobizz: root juice, grow, bloom i topmax Narazie bez filtra węglowego Zamontuje go tak w 4/5 tygodniu zycia roślinek Nasionka kielkowalem na tackach 3 dni do puszczenia okolo 4mm ogonka.. Wczoraj 3 panienki juz sie pokazały, zostaje poczekać na 4 🙂 wilgotnosc w dzien okolo 45% w nocy 60% temperatura w dzien 26 w nocy 18/20 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 10 Maja 2022 @Tehalcjusz wilgotność trochę niska jak na wega @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 10 Maja 2022 @Tehalcjusz znajomy nawilżacz i mały mieszający 😄 Masz drugi w zapasie ? Bo one mi po miesiącu zdychały. na 0.36 ten nawilżacz mało daje niestety. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tehalcjusz 81 Napisano 10 Maja 2022 Musze zamowic chyba duzy nawilżacz z ustawieniem mocy 🙂 Musze cos wymyslec, wiem ze powinno byc okolo 60 na Wegu.. mieszajacy bedzie pojutrze wymieniony na wiekszy czekam na paczkę... myslalem ze ten wystarczy... Jak chcialo sie zaoszczędzić teraz dwa razy kupować trzeba 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 10 Maja 2022 @Udyr koniec koncow kazdy maly "nawilzacz" ultradzwiekowy to shit. Nie wiele pomaga przy wilgoci. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 10 Maja 2022 @Mr.Green te duże też są ultradźwiękowe tylko różnica jest w wielkości membrany. Rozglądałem się za takim dla gadów z wężem ale za mocny by był do mojego bajzlu. Fajne bo mozna na zewnątrz trzymać i rurę tylko przez rękaw wpuścić. I miejsca nie zajmuje. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 10 Maja 2022 @Udyr i tu sie z toba nie zgodze. W tym akurat przypadku rozmiar nie ma znaczenia xD raczej cena tu dyktuje standard. To co pokazales teraz to nie wyglada jak ultradzwiekowy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 10 Maja 2022 @Mr.Green Ma zwykły fogger w podstawie. Oglądałem identyczny w sklepie dla zwierząt. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tehalcjusz 81 Napisano 10 Maja 2022 Mysle o zakupie takiego nawilżacza... Poprawiłem również rure wyciagajaca w namiocie bo była bezpośrednio nad lampami i to moze również mialo wplyw na niska wilgotnosc... Dzieki za wskazówki Z fartem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 10 Maja 2022 @ ja zmontowalem swoj system nawilzania i dziala w najlepsze @Tehalcjusz co to za model? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tehalcjusz 81 Napisano 10 Maja 2022 @Mr.Green RAM 09-435-400 5 Litre Tank Ultrasonic Humidifier Po okolo 2 godzinach po poprawieniu rury wilgotnosc wzrosla do 50% ale to wciaz za malo 😕 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
interesujacy_plon 2 Napisano 10 Maja 2022 w podobnej cenie masz Mi Smart Antibacterial Humidifier z higrometrem i aplikacja do kontroli wiglotnosci @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eddie Plant 251 Napisano 10 Maja 2022 Powodzonka, będę zaglądał 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tehalcjusz 81 Napisano 11 Maja 2022 Mam dzisiaj zamowic panel led do mojej uprawy i im dluzej szukam tym ciezej cos wybrac. co myslicie bedzie lepiej: Viparspectra XS1000 czy Spiderfarmer SF1000 czy MarsHydro Ts1000 czy jednak jak na poczatku w opisie zostac przy Viparspectra P1000 pierwsza dwa maja ledy od samsunga... Z gory dzieki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 11 Maja 2022 (edytowane) @Tehalcjusz jeśli masz takie opcje to MH odrzuć całkiem. Vipar i SF mają odrobinę lepsze komponenty ogólnie. A vipar odrobinę lepsze odprowadzanie ciepła. Edytowane 11 Maja 2022 przez Udyr 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tehalcjusz 81 Napisano 11 Maja 2022 @Udyr dzieki za szybka odpowiedz to zostane przy Viparspectra XS zamiast seria P @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tehalcjusz 81 Napisano 14 Maja 2022 10 Dzien z zycia roslinek 😄 2 panny ladnie rosna... reszta troche slabo Wykielkowalem i dolozylem jeszcze jedna sadzonke (czerwona doniczka 🙂 ) 4 najmocniejsze trafia do docelowych donic ... Temperatura miedzy 22-26 Wilgotnosc utrzymuje sie miedzy 41-52 w nocy sie podnosi do 65 Wiatrak mieszajacy wymieniony na mocniejszy Wczesniejszy Wiatrak zamontowalem jak wlot swiezego powietrza i zamknalem pasywny wlot... Ledy zamowione maja u mnie byc wtorek/sroda 😄 Zostaje czekac i obserwowac @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 14 Maja 2022 Ta to dobrze wykrecona jest :)) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PrzeMIX 207 Napisano 14 Maja 2022 @Tehalcjusz o kurka, wyjątek potwierdził regułę, moja WW od RQS wyglądała dokładnie tak samo jak twoja ostatnia, wygląda jak poparzona a to jest jakiś błąd genów w WW auto od RQS. Zajrzyj do mnie na FR, wygląda fest podobnie ale nie masz co się bać ruszy tylko odchoruje pierwsze poskręcane liście które dadzą jej mniej fotosyntezy. @Mr.Greenmoge wiedzieć co ty stworzyłeś za nawilżacz? W którym temacie u ciebie tego szukać ;)? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 14 Maja 2022 @PrzeMIX nie patentowalem go tutaj jeszcze xD ale na dniach bedzie relacja to projekt zostanie ujawniony 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach