dandus 0 Napisano 7 Maja 2022 Siema, mam tygodniową sadzonkę i chyba pojawiła się pleśń. Na pierwszych dwóch jeszcze nie rozwiniętych listach pojawiły sie biale włoski. Czy to w ogóle możliwe? Roslinka byla trzymana pod plastikową butelką z otworem wielkości paznokcia. Podlewana była vo dwa dni. POMOCY @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LiitlebigWeed 132 Napisano 7 Maja 2022 zapodaj fotke. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chochlit13 7 Napisano 18 Maja 2022 @dandus pokaż jak to teraz wyglada. Na pewno da się uratować jak łodyga zdrowa. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dandus 0 Napisano 25 Maja 2022 Juz wyje...em. Poprostu dawałem za dużo wody. Teraz próbuje na nowym nasionku i narazie jest spoko @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Falco 2 Napisano 25 Maja 2022 A tak przy okazji ,jak często na out zdarza się że krzaczek nam pleśnieje ? ,Pogoda w tym roku raczej nie rozpieszcza ,a opadów będzie dużo jestem początkujący więc jeszcze tego nie przerobiłem ,jakie wasze doświadczenie z tym . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Niemedyczny_Użytkownik 88 Napisano 25 Maja 2022 W dniu 07/05/2022 o 17:13, dandus napisał: Na pierwszych dwóch jeszcze nie rozwiniętych listach pojawiły sie biale włoski. Biale wloski? Może kwitnąć zaczęła xDDDD @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 26 Maja 2022 @Niemedyczny_Użytkownik trochę za szybko ta plecha no nie? xD @dandus pleśń najczęściej atakuje topy a nie sadzonki zwłaszcza w tak wczesnym stadium rozwoju. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,400 Napisano 26 Maja 2022 @Falco plecha przeważnie pojawia się pod koniec sezonu jak zaczyna się robić zimniej, deszcze padają i są już duże topki, ale w trakcie sezonu jak ciepło też się może pojawić 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach