Eddie Plant 251 Napisano 4 Maja 2022 Witam. Próbował z Was ktoś już tak? Mam powiedzmy część nawozów bio a część mineralnych. Jakby się sprawdziło gdybym do gleby zapodawał biobizz, a canna pk 13/14 i AN Calmag Xtra w opryskach by nie zabić mikroflory w glebie ? Zda to egzamin? Niektore wiatraki można by było delikatnie naciąć na lepsze wchłanianie. A nie chcę wydawać kolejnej mamony na to samo tak naprawdę. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LiitlebigWeed 132 Napisano 5 Maja 2022 nie kombinuj bo spartolisz. do oprysku najlepiej użyć BioTabs BOOM BOOM SPRAY przy wzroscie i we Flo w etapie stosowania pk13/14 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eddie Plant 251 Napisano 5 Maja 2022 Ktoś jeszcze się zna na temacie? @mirecki @konopny_janusz @Tester @Udyr? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 5 Maja 2022 Nawozy na grow i bloom lej normalnie do ziemi, oprysk to można zrobić jakimś biobizz leaf coat, ewentualnie canna rhizotonic jak chcesz żeby korzenie szybciej zapieprzały. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 5 Maja 2022 @Eddie Plant wchłonie i bez obcinania liści. Klonom się tnie wiatraki a nie żyjącym normalnie zakorzenionym roślinom. Pk można dać na liście ale nie mieszaj calmagu z tym bo wytrąci się jakaś sól z takiej mieszanki i nie dostarczysz tego co masz zamiar. Z tym pk to też musisz uważać żeby za bogatego stężenia nie dać. Bo popali w kilka godzin liście. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 5 Maja 2022 To tak jakbyś komuś żarcie podawał przez kroplówkę zamiast normalnie na talerz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 5 Maja 2022 @konopny_janusz tak wygląda szybka i doraźna pomoc 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 5 Maja 2022 @Udyr no to w przypadku krytycznych sytuacji, a nie od początku zakładać że roślina ma być inwalidą 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ważniak 191 Napisano 5 Maja 2022 @Eddie Plant Nie wolno pryskać PK @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 5 Maja 2022 Z tego co zrozumiałem to pytanie było o wchłanianie a nie o klony (tak to przynajmniej rozumiem). Czy jest sens bawić się w nacinanie? Moim zdaniem nie (chyba że masz małego krzaczka to tak bo ja już przyzwyczaiłem się do co najmniej 2 metrowego krzaka więc w życiu bym tego nie robił). @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eddie Plant 251 Napisano 5 Maja 2022 @mirecki @konopny_janusz @Udyr Panowie mi chodziło o to że nie chcę specjalnie kupować nowego calmagu skoro mam ten od advanced nutriens, to samo pk. A nie chcę zabijać mineralnymi nawozami mikroflory w glebie bo jadę na biobizzie teraz, więc pytałem czy mogę tego cal maga co mam użyć w opryskach, to samo canna pk xdd rozumiem ze pk Mogę ale muszę uważać? Rhizo już podaje w opryskach. A ten cal mag xtra? Nie mam zamiaru w jednej butelce mieszać calmagu i pk... wszystko osobno wtedy kiedy będzie tego wymagała roślina @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 5 Maja 2022 @Eddie Plant możesz ale nie opieraj się na opryskach z pk przy niedoborach, tylko w krytycznych sytuacjach. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szczypiorek 20 Napisano 27 Września 2022 @Eddie Plant i jak tam, zapodawajesz te PK i calmag w oprysku? :) mam identyczną sytuację :D pzdrpzdr @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eddie Plant 251 Napisano 27 Września 2022 @szczypiorek nie, szczerze narazie nie miałem okazji tego dokonać, zobaczymy za 2 tyg czy się zdecyduję:) ale nie powinno być generalnie problemu z tym. Nawozy organiczne w ziemi i opryski minerałem. Nie dodawało się mineralnych do gleby, gdy robi się na organicznych, bo zabiły by całą flore bakteryjną w ziemi... a oprysk to oprysk.. xd taka jest moja hipoteza @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach