witek2137 0 Napisano 1 Maja 2022 Witam, z dnia na dzień zaczęły się pojawiać żółte liście, wiecie czego im brakuje? Niby po tabeli wnioskuje ze potasu ale dostaja praktycznie codziennie 2ml plagron pk 13-14. Jest to ok. 61 dzień i ok 29 po przełączeniu na flo. Jedna to bubblegum xxl a druga pinapple kush obie z royal quuen seeds, możecie mi powiedzieć która to która jak ktoś ogarnia bo nie podpisałem :D Jest to moja 1 uprawa, możecie jeszcze powiedzieć czy to normalne ze korzenie widać na powierzchni @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 1 Maja 2022 @witek2137 one nie mają braków pk. One są przez to już popalone. I albo masz pH ziemi skopane albo braki magnezu wyłażą. Może być jedno i drugie razem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rzeźnik 447 Napisano 1 Maja 2022 @Udyr a może być tak, że przez zbyt duże PK jest magnez za słabo (lub wcale) przyswajalny i z tego wychodzą te niedobory? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 1 Maja 2022 @Rzeźnik bardziej przez zakwaszenie gleby. W takim stresie nie będą pobierać niczego. Niby liście ładnie w górę ciągną do światła ale jednak jest coś na rzeczy. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
witek2137 0 Napisano 5 Maja 2022 (edytowane) @Udyr faktycznie ph gleby bylo 4.5, posypalem 2 garsciami dolomitem i wskoczylo na 5.5, sypnalem znowu ale już wyżej nie chce wskoczyc 😕 leje nawet wode z dolomitem. ogółem moze to przez swiatlo tez sie tu cos dzieje? 40x40x90 i od szczytu jest 13cm odleglosci miedzy lampa a szczytem. topy dobrze puchna? Edytowane 5 Maja 2022 przez witek2137 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 5 Maja 2022 @witek2137 przypaleń jako takich nie widać. Podłej ja zwykłą wodą z kranu, zazwyczaj jest dosyc zasadowa. I to też nie zmieni się w jeden dzień, podlewaj bez regulacji z jakimś żarciem i powinno się podnieść z czasem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
witek2137 0 Napisano 5 Maja 2022 @Udyr jakie zarcie ogarnac bo mam tylko pk 13 14 i plagron terra grow @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 643 Napisano 5 Maja 2022 Wg. mnie brakuje pierwiastków drugorzędnych. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach