K4mil_ 4 Napisano 30 Kwietnia 2022 Byłem ostatnio na spocie, wydaje się on super miejscem bardzo przyjazny teren i dużo słońca lecz spotkałem dużego dzika, czym najlepiej je odstraszać? Boje się o bezpieczeństwo plantów jak i swoje @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 1 Maja 2022 @K4mil_ środki chemiczne, ogrodzenie spota @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 1 Maja 2022 @K4mil_ ropa z cpn 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chochlit13 7 Napisano 1 Maja 2022 @K4mil_ jak latasz na spota to najlepiej za każdym razem się odlać albo uzbierać butelkę i rozlać, to odstrasza zwierzęta. Jednak ja zawsze polecam „naturalne” ogrodzenie z jakichś gałęzi ale żeby w miarę naturalnie wyglądało i nie rzucało się z daleka w oczy. Ropa to głupi pomysł bo wszystko wsiąka w ziemię i ją zanieczyszcza. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 1 Maja 2022 @Chochlit13 nie rozlewać tylko zostawić w butelce gdzieś pod krzakiem w cieniu ze szmata @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kupa kupalski 37 Napisano 1 Maja 2022 Mi polecono preparat Hukinol. Jeszcze go nie testowałem, ale niby daje 100% gwarancji, ze pod spota nie podejdzie żadne dzikie zwierzę łacznie z zającami, sarnami, dzikami itp. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chochlit13 7 Napisano 2 Maja 2022 @Annigmato jakbyś napisał pełne zdanie to by nie było tematu 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 3 Maja 2022 @Chochlit13 sam stosowałem tą technikę, mi to wystarczyło na cały sezon, 1,5 na 2 butelki, troszkę szmatki taki koktajl mołotowa i wsio. Ja też zawsze zostawiam rzeczy swoje na spocie, zawsze to jakiś zapach na jakiś czas też zostawia. W tamtym roku po zakończonym zesonie jak sprzątam spota to było jeszcze tą ropę delikatnie czuć więc długo się utrzymuje. Ważne żeby dać tak żeby jak najmniej deszczu na to padało. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chochlit13 7 Napisano 3 Maja 2022 @mirecki nigdy o tym nie słyszałem 😀 ale pomysł sensowny @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 3 Maja 2022 @Chochlit13 w tym roku na pewno będę też tak robił bo saren tam pod dostatkiem a i dzik czasem są znać o sobie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chochlit13 7 Napisano 3 Maja 2022 @mirecki Jak będę robił jakiś typowy out to będę miał to na uwadze ale ja głównie sądzę na tarasie więc raczej prędko mi się nie przyda 😀 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Goblinn 0 Napisano 1 Czerwca 2022 @mirecki a czy mógł bys dać taki szerszy opis jak taki koktajl u Ciebie wygląda..? Prosba @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 1 Czerwca 2022 @Goblinn wiesz jak wygląda koktajl mołotowa? To dokładnie w ten sam sposób robiłem. Miałem pręty na spocie to do pręta na drucie czy sznurku wiązałem bo bałem się że to się wyleje (szkoda przyrody i ropy). Później (listopad /grudzień) jak czyszczę spota to powiem Ci że czuć jeszcze ropę. Nawiasem mówiąc to pasowałoby mi to zrobić już ale z czasem słabo ;/ Jak to zrobię to fotkę cykne i wrzucę. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 3 Czerwca 2022 @Goblinn 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Niemedyczny_Użytkownik 88 Napisano 3 Czerwca 2022 @mirecki jak to policja znajdzie to poza uprawą konopi jeszcze przyjebią przygotowanie do ataku terrorystycznego 🤣🤣🤣 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 3 Czerwca 2022 @Niemedyczny_Użytkownik jak im się będzie chciało tam iść to powodzenia, z tygodnia na tydzień co raz to gorzej 😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
początkujący 113 Napisano 3 Czerwca 2022 @mirecki mi się odechciewa przez te kleszcze a co dopiero jak ślepaki dojdą te skurwysyny.. My mamy jakąś motywację żeby łazić po krzakach a jakiś randomowy osobnik się nie pcha w pokrzywy lub w co innego więc nie ma strachu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 4 Czerwca 2022 @początkujący ja za każdym razem jak idę pryskam się cały środkiem na komary i kleszcze + spodnie i bluza z kapturem obowiazkowo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach