Szym 866 Napisano 16 Maja 2022 @Annigmato nie wygląda żeby jej azotu brakowało, podłej ziemię wodą bo wydaje się sucha jakaś @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eddie Plant 251 Napisano 16 Maja 2022 @Annigmato to zwykła ziemia czy jakaś konkretna? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kupa kupalski 37 Napisano 16 Maja 2022 W ogóle jak na 14 dzień to jakaś mała ta twoja roślina, coś jej nie służy. Kontrolujesz ph podlewanej wody? Może ziemia ze spota się nie nadaje? Siewka w każdej ziemi kwiatowej bez nawozów spokojnie może sobie rosnąć nawet do kwitnienia, a jeżeli coś jest nie tak z glebą/ph/warunkami itp. to lanie odzywek/nawozów nie ma żadnego sensu, bo to nic nie da. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 16 Maja 2022 @Szym sucha jest bo podsypalem nowa ziemia @Eddie Plant ziemia do roslin zielonych masz na początku fr @Kupa kupalski woda odstana kranówką ja nie mówię ze nie tak tylko po prostu jasny kolor mnie zastanawia A to nie jest ziemia ze spota @Szym a podsypalem bo to parapet wyciągają się trochę jutro chyba dostaną kopa na out @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kupa kupalski 37 Napisano 16 Maja 2022 (edytowane) @Annigmato W pierwszym poście napisałeś, że masz ziemie kwiatową wymieszaną z tą ze spota. U mnie odstana kranówka ma ph 8.15, a więc ph trzeba kontrolować na bieżąco. Na zdjęciach nie widać wszystkiego, ale jeżeli patrzysz na rośline i widzisz, że robi się jaśniejsza tzn. że coś się z nią dzieje i na pewno nie jest to wina braku nawozów. Moim zdaniem przyczyny moga być nastepujące: -ziemia ze spota sie nie nadaje i jej dodatek wpływa negatywnie na siewke - za duzo wody - złe ph wody do podlewania Edytowane 16 Maja 2022 przez Kupa kupalski 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 16 Maja 2022 Ziemia ze spota to na wysadzenie teraz mam kwiatowa może to być powód wody ostatnio torch e za dużo dostały A i ina nie robi się jaśniejsza Tylko po prostu ma taki kolor nie jest najebana azotem do czarnego koloru PH miedzy 7 a 7,5 Zbiłem je tras trochę octem ale i tak bardziej stawiam na oświetlenie a raczej jego brak Tak wyglada w dzienny świetle słońcu Najwyżej poczeka jesCzze tydzień i dopiero wsadze @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 16 Maja 2022 Wiec to mogło być pH? Ale nie było jakiś drastycznie wysoki lub niskie ja bym stawiał na światło ostatnio było kilka dni pochmurnych plus jeden dzien były na szafie zostawie jeteraz na balkonie cały czas czy lepiej je wsadzic @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 16 Maja 2022 @mirecki @Eddie Plant @Tester @Niemedyczny_Użytkownik @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eddie Plant 251 Napisano 16 Maja 2022 Światło a raczej jego brak by raczej je po prostu zatrzymało w miejscu. Tu chodzi o ph albo zblokowane pory korzeni przez przelanie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Niemedyczny_Użytkownik 88 Napisano 16 Maja 2022 @Annigmato ja bym sie tym nie przejmowal i nie kombinował bo nie jest źle a popsuć to sie dopiero może xDD Wyoutdoorujesz je to dojdą do siebie. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 16 Maja 2022 @Niemedyczny_Użytkownik dzięki w czwartek poleca już na docelowe @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 16 Maja 2022 Kupiłem biohumus i pałeczki do zielonych kwitnących kwiatów dać im po jednej ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 16 Maja 2022 @Niemedyczny_Użytkownik @Eddie Plant @Szym @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 16 Maja 2022 @Annigmato nie teraz 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 17 Maja 2022 Dzień 15 Od dziś tylko biohumus woda wleci za pare dni albo na spocie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 18 Maja 2022 (edytowane) Dzień 16 leci sam biohumus. jedna doniczka niestety wypadła ale wyleciała z niej tylko ziemia mam nadzieje ze korzeń cały ale jakoś poszła liście się wydłużają trzecie zdjęcie to tej co mi wypadła doniczka lekko się przekrzywila Edytowane 18 Maja 2022 przez Annigmato @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 19 Maja 2022 Zrosły się dwa liście ze sobą to oczyma może świadczyć? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Niemedyczny_Użytkownik 88 Napisano 19 Maja 2022 @Annigmato o tym że genetyka spłatała psikusa. Ludzie tez czasami rodza sie tacy co maja zrosniete palce ze soba, najczesciej u nóg, np. moj kolega z podstawowki tak mial 🤣 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 19 Maja 2022 @Annigmato mam taki sam liść na roślinie, nic jej nie będzie 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kupa kupalski 37 Napisano 19 Maja 2022 Kiedy zanosisz je na spot? Dzisiaj z rana swoje już zaniosłem, a niech się przyzwyczajają do trudniejszych warunków. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach