MRX 54 Napisano 17 Kwietnia 2022 (edytowane) Startuje właśnie z moją drugą fotorelacją, ale 4 uprawą. Box: RoyalRoom C200S 200x100x200cm Nasiona: Afgooey Feminizowane x7 + 3x Shaman Feminizowane Nawozy: cały zestaw Canna Terra Pro + canna azot i calmag agent Oświetlenie: Odbłyśnik Adjust-A-Wings Enforcer Mediu z HPS 400W na weg i HPS 600W NA FLO + LED Lumatek ATS 300W PRO Wentylacja: Filtr Węglowy 360/480 m3/h z Wentylator kanałowy 285/375m3h. Dodatki Sterownik Trolmaster Hydro-X Regulator i butla C02 Blue Lab elektroniczny miernik PH + EC metr Wentylatory mieszające 30 wat Secret Jardin Doniczki 15L Nawilżacz Powietrza 5,8L i Osuszacz powietrza 20L/ 24h Macie może jakiś pomysł jak przerobić wentylacje tak aby chłodzić box ale nie tracić przy tym C02 i zapanować nad temperaturą która teraz przy samym led na 75% i osuszaczy sięga 28, aktualnie butla jest wyłączona. C02 PPM u mnie na dworze nie przekracza 330ppm. W planach mam drugi taki sam box na przeciwnej ścianie i oba połączone z sobą 2 rurami fi 150 lub fi 200 i wentylatorem 375m3h. W drugim box mam zamiar zastosować 2x Led Lumatek Zeus 465W Compact Pro, ale na flo bez C02 na poziomie 1300PPM nie ma to sensu. Za wszelkie porady dzięki. Edytowane 17 Kwietnia 2022 przez MRX 1 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 17 Kwietnia 2022 (edytowane) Kurde bracie co Ty z NASA to wytargales xD Gratulować miejsca i możliwości. Będzie zaglądane. Z buchem bracie 🙂 Edytowane 17 Kwietnia 2022 przez Mr.Green Blad 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kozak 38 Napisano 17 Kwietnia 2022 @MRX a osuszacz po co na tym etapie? 52 minuty temu, MRX napisał: Macie może jakiś pomysł jak przerobić wentylacje tak aby chłodzić box ale nie tracić przy tym C02 a ona teraz jest w systemie zamkniętym ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MRX 54 Napisano 17 Kwietnia 2022 @Kozak Nie, teraz jest w systemie otwartym, do czasu aż znajdę rozwiązanie! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kozak 38 Napisano 17 Kwietnia 2022 @MRX klime do środka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 17 Kwietnia 2022 (edytowane) @MRX sam kombinowałem z różnymi patentami żeby schłodzić powietrze i wilgotność podnieść w boxie bez tanich pseudo nawilżaczy ultradźwiękowych które gówno dają. Na wlocie do boxa dałem 5 W wiatraczek komputerowy który dmucha świeżym powietrzem w rure kanalizacyjną 100mm. Standardowa odpływowa rura w budownictwie z odejściem z boku na 50mm. 50mm rure mam od góry dochodząca i wrzucam tam kostki lodu które spadają na dno i wypełniają rurke jak słup lodu. Powietrze które wlatuje napotyka lód i się ochładza a drugi koniec rury 100mm wchodzi do boxa. Dostarczane świeże powietrze jest chłodne , wilgotne i zawszę zawiera jakieś tam CO2 Edytowane 17 Kwietnia 2022 przez Mr.Green @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 17 Kwietnia 2022 @MRX Shamany dopisałem do tematu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MRX 54 Napisano 17 Kwietnia 2022 @Tester Dzięki, zapomniałem o nich 🙂 @Mr.Green u mnie w cyklu otwartym nie ma problemu z temperaturą, na wylocie mam zamontowany wentylator 288m3/h z filtrem węglowym. A cykl zamknięty polega na tym że nie ma dopływu świeżego powietrza z zewnątrz. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosik 97 Napisano 17 Kwietnia 2022 Na hpsy zastosował bym coold tube jak chcesz dokarmiać Co2 to temp może być max 32°C a 28-30°C to optymalna temp, jeszcze nawilżacz masz będzie rosło jak szalone;) jeśli chodzi o Co2 to moim zdaniem najtaniej jest zastosować Bimbrownie pojemnik 20l starczy ci na miesiąc Co ty tam źomek pomindory chodujesz xd pewno wlecą za niedługo do szklarni jak sie ociepli? Niewiem czy dobże widze ale chyba ci je sucha zgnilizna łapie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MRX 54 Napisano 17 Kwietnia 2022 @Adrianosik Aktualnie osuszacz mam ustawiony na 65% a utrzymuje się na poziomie 70%. Coold tube dobry pomysł ale wydaje mi się że może być nie wystarczający, coś wymyśle. Tak pomidory też są, większość wylądowała już w szklarni. Niestety kilka dni mnie nie było i zrobiła im się pustynie i teraz tak wyglądają. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosik 97 Napisano 18 Kwietnia 2022 @MRX jeśli dobże podepniesz collt tube to odprowadzi całe ciepło z hpsa 🙂 też kiedyś używałem coold tube @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MRX 54 Napisano 23 Kwietnia 2022 (edytowane) Witam! Warunki 20 i 65% noc 26/ 68% dzień Afgooey mają już 12 dni. Przy piątym piętrze poleci tooping, tylko nie wiem czy pierw przesadzić do docelowej 14l, czy w tym samym czasie czy pierw tooping później przesadzić jak już minie stres ? Bawię się w klonowanie Szaman zobaczę jak to wyjdzie, ale to tylko eksperyment. Mam jedną Szaman która mega się rozrasta po 4 krotnym Topingu i teraz pytanie do was, wrzucić ją do boxa 60x60 i przełączyć na kwitnienie czy zostawić z innymi aż do końca ? I Pani dostała dziś vega 2ml/ cannazym 2.5ml i rhiotonic 2ml. Przyszłą uprawę planuję w AUTOPOT w hydro i nie wiem czy wybrać canna hydro czy canna aqua. I pytanie do was czy będę potrzebować coś jeszcze poza cannazym, rhiotonic, boost i pk 13/14 ?? Z góry dzięki za wszelkie porady!! Edytowane 23 Kwietnia 2022 przez MRX @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 23 Kwietnia 2022 @MRX przesadź i obetnij, raz będzie miała chwilę przestoju we wzroście zamiast dwa razy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MRX 54 Napisano 29 Kwietnia 2022 Witam! Warunki 20 i 65% noc 26/ 68% dzień. Szaman, wiek nieznany. Pani dostała dziś vega 3ml/ cannazym 2.5ml i rhiotonic 2ml. Klony Szaman. Afgooey 28.04 Panie dostały Tooping i zostały przesadzone do docelowej doniczki. Zapomniałem zrobić zdjęcia, jutro będą 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 29 Kwietnia 2022 Ale tam jest miejsca :)) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosik 97 Napisano 30 Kwietnia 2022 I jak poradziłeś sobie z temperaturą w boxie? do klonowania używam wełny mineralnej stymulatora kożeni i chormonu wzrostu kożeni wilgotnść w opór i 23°C i 8 na 10 klonów sie ukożenia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MRX 54 Napisano 30 Kwietnia 2022 @Adrianosik Nadal używam aktywnej wentylacji. A do klonowania użyłem stymulatora korzeni i włożyłem do ziemi, ale to był tylko test z 4 przyjęły się 2 i rosną zadziwiająco szybko. Afgooey Aktualnie maja 18 dni po toppingu i przesadzeniu w docelowe donice.\ Na te małe nie zwracajcie uwagi, trafią do osobnego boxa lub śmieci! A ta mała w lewym dolnym rogu to jest zaginione nasiono które gdzieś mi spadło przy wsadzaniu do zmieni. A te dwie małe zostały wsadzone w tym samym czasie co duże i tak słabo idzie..... 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eddie Plant 251 Napisano 1 Maja 2022 Powiedzcie mi, czy to grzyby, czy co? 😁😂 Am i trippin? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 1 Maja 2022 @Eddie Plant Y trippin ballz mate 😄 Bezpieczny cable management na ścianie 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 1 Maja 2022 @Eddie Plant grzyby to chyba Ci weszly dobrzr xD 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach