Udyr 2,139 Napisano 16 Maja 2022 @blueface33 raczej niedobór pk, a przelana jest napewno. Ile litrów ziemi masz i ile lejesz wody w jakich odstępach czasu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blueface33 5 Napisano 16 Maja 2022 (edytowane) @Udyr pk to fosfor i potas? robiłem tak żeby nie miała za sucho jakoś co drugi dzień a ta gleba jakos szybko sie suszyła, dlatego bede uzywal canna terra btw mam kiełka white widow , na dniach dam jej 4 żaróweczki ale światło ma podobno zajebiste jaranie white widow Edytowane 16 Maja 2022 przez blueface33 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 16 Maja 2022 @blueface33 palcem sprawdzaj w ziemi, albo podnoś doniczkę. Da się wyczuć czy ziemia już sucha. Z wierzchu może wydawać się sucha a niżej inaczej całkiem może być. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blueface33 5 Napisano 16 Maja 2022 @Udyr pk to fosfor i potas ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 16 Maja 2022 Tak dokładnie. Teraz coraz bardziej potrzebuje, sam widzisz że w kilka dni wygląd się zmienił bardzo. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blueface33 5 Napisano 16 Maja 2022 (edytowane) @Udyr racja , czerwone łodygi też są i to chyba właśnie świadczy o niedoborze magnezu ale może coś będzie z tego jakieś parę gram mam nadzieję Edytowane 16 Maja 2022 przez blueface33 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blueface33 5 Napisano 17 Maja 2022 (edytowane) og liście żółte, dostała fosfor potas,trochę podlałem biohumus, lepiej to wygląda z góry jest w miarę stabilnie jak narazie, tylko jedną łodyga się odchyla od tych tabsow magnez też dostała @Udyrwydaje mi się że brakuje jeszcze wapnia albo czegoś, czy więcej podać tych pozostałych pierwiastków p k jeszcze inne są całe zielone, podać wapno bo widać że czegoś tu brakuje ale ten biohumus to tylko trochę tak mini mini Edytowane 17 Maja 2022 przez blueface33 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 17 Maja 2022 @blueface33 jeśli masz calmag to by nie zaszkodziło. O pH ziemi zapewne wiesz niewiele lub nic ? Chociaż te jasne paski to bardziej Ca mg. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blueface33 5 Napisano 17 Maja 2022 (edytowane) @Udyr da się to sprawdzić ale nie zwróciłem uwagi na pH bo nie mam narazie miernika jutro powinien mieć calmag ale i tak dostała mg dopiero dzisiaj wsumie dostała witamin Edytowane 17 Maja 2022 przez blueface33 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 17 Maja 2022 @blueface33 musisz karmić bo sam widzisz że w jeden dzień tak się zmieniła. Musisz sobie wyrobić szybką reakcję na zmianę wyglądu rośliny. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blueface33 5 Napisano 17 Maja 2022 (edytowane) 😎 Edytowane 17 Maja 2022 przez blueface33 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blueface33 5 Napisano 17 Maja 2022 (edytowane) dobre rady ważna rzecz tak naprawdę ale da się to skminic Edytowane 17 Maja 2022 przez blueface33 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blueface33 5 Napisano 20 Maja 2022 (edytowane) na tą chwilę może brakować siarki miedzi cynku nie widziałem ich zawartości z nawozach, może też być że gleba ma za dużo składników siarki, miedzi, cynku ale raczej nie brakuje albo ph gleby jest nieodpowiednie jutro się upewnię jakie jest pH @Udyr widać że liście się zwijają z każdym dniem zwija się jeden listek, podałem solidniej calmag biogrow geurilla juice, chciałem zapytać ale missclickowo oznaczyłem k@Udyr wiesz czego brakuje bo trochę dużo tego jedne liście zwijają się do góry a inne do dołu dzisiaj tylko jeden górny wczoraj dostała pewbeii za malo calmagu wapnia itp dziś kolejny górny liistek się zwiną do góry od jutra nie planuje żeby tak robiła Wie ktoś gdzie jest wina tych zwiniętych do góry liści ? Edytowane 20 Maja 2022 przez blueface33 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 20 Maja 2022 @blueface33 na następna uprawę kup miernik pH. Ile do wody tych nawozów dodajesz bo określenie "trochę" jest mało precyzyjne. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blueface33 5 Napisano 20 Maja 2022 (edytowane) @Udyr calmag 2ml na L wody wczoraj dałem około 400ml nawet 300cos około dzisiaj rano zobaczyłem nowe zwinięte lisice dałem jeszcze mieszanki calmag z50ml biogrow 3 ml woda około 200ml od wczoraj dziś rano 100ml, i geurilla juice z 100ml @Udyr sory znowu niechcący oznaczyłem bio grow 3 ml na litr wody bio grow to fosfor azot potas wiesz czego jeszcze tu brakuje może ? na następną uprawe wiem co robić chyba czyli nie powinno być tak jak jest teraz 🙂 Edytowane 20 Maja 2022 przez blueface33 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 20 Maja 2022 @blueface33 5-1-5 npk ma ten gorrila juice. A bio grow 5-3-6. Powiedz jak Ci się wydaje Czego ma teraz za dużo ? Dałeś jej w krótkim czasie biohumus, grow,Gorilla juice. A i w calmagu pewnie jakiś azot siedzi. Ale i te paski na liściach mi się nie podobają, jakby mocno zbyt kwaśno. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blueface33 5 Napisano 20 Maja 2022 (edytowane) jak jest npk 5-1-5 pewnie za dużo azotu i potasu w niej siedzi jak to zbić to lać sama wodą może to wypłynie jakoś @Udyr czy masz może jakieś rady na to te pH pewnie wpływa na ten plon niedobory nie wiele światła na początku miała wentylacja nie najlepsza brak filtra nawozy w późno podane tak naprawdę to pierwszy krzak który mam u siebie kiedys pestki z topów to podlewalen tylko się nie interesowalem Edytowane 20 Maja 2022 przez blueface33 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 20 Maja 2022 @blueface33 potas nie robi wielkiej różnicy na kwitnieniu. Tu o azot chodzi bo tabs swoje i tak zrobił. Zdejmij grow całkowicie, to wyeliminuje trochę azot. Napewno przyjdzie taki czas kiedy będziesz wiedzieć jak żonglować nawozami patrząc na roślinę. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blueface33 5 Napisano 20 Maja 2022 (edytowane) @Udyr no jak coś jeszcze uratuje to się odezwę, narazie bardziej się denerwuje tym niż się bawię @Udyr czyli można wnioskować nadmiar azotu to pewnie sprawia mniejszy plon czy poważniejsze wady, tak patrzą na to ? po czasie pewnie każdy by to ogarnął nawożenie Edytowane 20 Maja 2022 przez blueface33 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blueface33 5 Napisano 20 Maja 2022 hehe udyr jeszcze najważniejsze btw, widzisz jakieś szanse że coś siie zbierze z tego ? i zakwitnie jeszcze jak powinno mowa nawet o 15 g takiej ledwo wyhodowanej super skunk @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach