Eddie Plant 251 Napisano 10 Kwietnia 2022 @Adrianosik a może podzielisz się tym Patentem z forumowiczami w dziale Majsterkowicza? 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosik 97 Napisano 10 Kwietnia 2022 @Ważniak aby w połowie boxa była druga roślina to doniczka winna być jedna na dwie rośliny taka długa musiała by być ale wtedy nie było by miejsca na liśće, gdyby doniczki były by bliżej krawędzi boxa to także nie było by miejsca na liśće średnica siatki łącznie to 70cm więcej sie nie da bo miejsca na liśće nie będzie woda przepływa pare razy na dzień zbiornik z pożywką tak jest tylko jeden i na dole? Boxa uszycie zleciłem profesjonalnej krawcowej @Eddie Plant to dobry pomysł 🙂 tak zrobie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosik 97 Napisano 10 Kwietnia 2022 @Ważniak przemyślałem ponownie to co napisałeś hmmm myśle że podwójna doniczka to całkiem spox pomysł zamiast 8 roślin mogło by być 16, jednak musze sie z tym przespać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ważniak 191 Napisano 11 Kwietnia 2022 @Adrianosik Musisz to przemyśleć jak to konstrukcyjnie rozwiązać, może cieńsza rura do górnej warstwy, albo przesunięta pomiędzy dolnymi. Z tego co widziałem wertykalne uprawy nie ograniczają się do jednej rośliny w pionie, zawsze jest ich więcej. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosik 97 Napisano 15 Kwietnia 2022 W dniu 11/04/2022 o 19:12, Ważniak napisał: @Adrianosik Musisz to przemyśleć jak to konstrukcyjnie rozwiązać, może cieńsza rura do górnej warstwy, albo przesunięta pomiędzy dolnymi. Z tego co widziałem wertykalne uprawy nie ograniczają się do jednej rośliny w pionie, zawsze jest ich więcej. O stary natchnołeś mnie 😉 wymyśliłem dwa rodzaje wertykalnych donic dzięki tobie . dzięki mordo;) 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosik 97 Napisano 16 Kwietnia 2022 Taka sytuacja w boxie 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 16 Kwietnia 2022 @Adrianosik no nic następnym razem zrobisz wega jak potrzeba i będzie jak należy. Szkoda,bo potencjał troszkę niewykorzystany. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosik 97 Napisano 16 Kwietnia 2022 @Udyr następnym razem planuje inne doniczki i klony tego samego cherrera i 2 tyg weg 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 16 Kwietnia 2022 @Adrianosik na takim rozkładzie i dostępności miejsca to śmiało miesiąc możesz wegować. Nie myślałeś o tym żeby mieć namiot dla roślin matek/clonera ? Trochę by to ułatwiło Ci sprawę. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosik 97 Napisano 17 Kwietnia 2022 @Udyr namiot dla klonów znajduje sie w w wrtikalboxie, jest też miejsce dla matki czeba tylko zadaptować dostępną juz powieszchnie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eddie Plant 251 Napisano 17 Kwietnia 2022 @Adrianosik chodzi o to, że roślina np na bloomie potrzebuję innej wilgotności i mocy lampy, niż sadzonka która wyszła z ziemi i wchodzi na weg. O to kaman @Udyr? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosik 97 Napisano 17 Kwietnia 2022 @Eddie Plant i długość oświetlenia 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 18 Kwietnia 2022 Yup. Wtedy masz matkę non stop na wegu. Klony w tym samym namiocie z nią albo i wczesny weg nawet. Skracasz czas do zbiorów i robisz jeden rzut rocznie conajmniej więcej. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosik 97 Napisano 23 Kwietnia 2022 Hej z panny robi sie piękny topur szroni sie pomału wszystkp rośnie gitles:) 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosik 97 Napisano 30 Kwietnia 2022 Hej, z herrera formuje sie co raz piękniejszy topór, pare trichomów już dojżało ale z pewnośćą za wszcześnie na kose myśle że jeszcze z miesiąc czeba poczekać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 30 Kwietnia 2022 Bedzie ladna palka :)))) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eddie Plant 251 Napisano 30 Kwietnia 2022 Lekko z miecha @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosik 97 Napisano 7 Maja 2022 Elo pyski coś sie podziało z mojąM-dżej cosiestało sie? Ktokolwiek widział ktokolwiek wie temu podziękuje za odpowiedź. Natomoast moja młodsza klonica rośnie ok ta sama poztwka i ten sam box @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 7 Maja 2022 @Adrianosik powiedz mi ile tam watów świeci ? Bo ogólnie sam setup bardzo ciekawy, ale nie wydaje Ci się że strasznie niewydajne jest to żeby mieć takie drobne pałki ? Jeśli chcesz pomocy to powiedz co im lejesz. Z fusów nie wróżymy 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosik 97 Napisano 7 Maja 2022 @Udyr oto zestaw jaki serwóje moim panną @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach