Ważniak 191 Napisano 4 Maja 2022 Lampa nie powinna być wyżej niż 30 cm. Światło jest najważniejsze. jak masz 60 cm to jest ponad dwa razy słabsze. Powinny dostać PK i Boost jak jeszcze nie lałaś bo to ze dwa tygodnie zostały później już sama woda 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barney's 271 Napisano 11 Maja 2022 @Klaudia382 boost 2ml/l co podlanie pk 1.5ml/l co podlanie ostatni tydzień sama woda Panel ustaw na 40cm @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klaudia382 12 Napisano 13 Maja 2022 @Barney's OK, dzięki za konkretną radę. Powiedz mi czy pisząć "co podlanie" masz żeby na ten moment w ogóle nie lać samej wody co drugi dzień? Dzień 58 wilg: 45-55% temp: 21 - 26 Jak widać na fotkach dolna część ogolona, niech energia leci w topki. Leję naprzemiennie co dwa dni, samą wodę i litr H20 z odżywkami Canna PK 1,5 i Canna Boost 2ml. Szyszki puchną w oczach a według tego co mówi genetyka do ścinki pozostało jakieś 17 dni. Trichomy na moje oko 70% mleko 30% przeźroczystych. Dosłownie pojedyncze bursztyny. Jak uważacie czy idzie to zgodnie z rozpiską i za parę dni zacząć już lać samą wode by sciąć to na przełomie maja/czerwca? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 13 Maja 2022 Myśle ze jeszcze przed nią dobre 3-4 tyg. ALe musisz obserwować trichomy bo to one prawdę ci powiedzą. One jeszcze powinne ładnie podpuchnac @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 13 Maja 2022 @Brazil Munster powinno ale nie musi 🙂 lecz z pewnoscia lepiej jakby jednak xD @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klaudia382 12 Napisano 13 Maja 2022 Just now, Mr.Green said: @Brazil Munster powinno ale nie musi 🙂 lecz z pewnoscia lepiej jakby jednak xD Jest balans, @Brazil Munster dał uśmiech a @Mr.Green przygasił :D A podzielcie się swoimi doświadczeniami na temat tego kiedy Wy zaczynacie lać samą wode. Pytam w kontekście właśnie oceny trochomów. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 13 Maja 2022 Srednio niby 2 tygodnie przed sie leje wode ale jak to sklecic razem z trichomami to wysoki pulap xD @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 13 Maja 2022 Nie No topy jeszcze wyglądają dość chudo wiec coś przypuchnie 🤥😆 trichomy szczerze to ja jak widziałem tak full mleko to już dawałem sama wodę. Ale każda odmiana jest jednak inna wiec No…. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barney's 271 Napisano 15 Maja 2022 @Klaudia382 tak co podlanie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klaudia382 12 Napisano 27 Maja 2022 Dzień 72 wilg: 50-65% temp: 21 - 26 Witajcie po dwóch tygodniach ;) Przez ten czas podlewałam roślinkę co 2-3 dni, ale zawsze z nawozami, tak jak zalacał @Barney's. 2ml Boosta i 1,5ml PK /1l. Muszę przyznać, że przez ten czas topki rzeczywiście fajnie przybrały na objętości. W teorii za 3 dni powinnam ciąć, ale oczywiście tego nie zrobię, gdyż trichiomy mówią wprost, że to jeszcze nie jest ich czas. Zaplanowałam flusha za kilka dni i od tego czasu przez dwa tygodnie będę lać już samą wodę, ew. wodę z miodem. Wierzę, że w ciągu tych 14 następnych dni trichomki zrobią się już mleczne a wtedy będzie idealny czas na kosę. Co sądzicie o roślince i moich planach? Dajcie znać! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 27 Maja 2022 @Klaudia382 fajne bobaski najedzone 🙂 Lej po prostu samą wodę, po flushu mogą się zjeść w tydzień. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barney's 271 Napisano 27 Maja 2022 @Klaudia382 tydzień sama woda wystarczy nie kombinuj Widać że jeszcze daleka droga po kwiatkach pk podawaj aż do końca czyli tydzień przed kosą odstaw boost za tydzień możesz podnieść do 2.5 nawet jak badasz EC to nie przekraczaj 2.0 będzie bezpiecznie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klaudia382 12 Napisano 27 Maja 2022 11 minutes ago, Barney's said: @Klaudia382 tydzień sama woda wystarczy nie kombinuj Widać że jeszcze daleka droga po kwiatkach pk podawaj aż do końca czyli tydzień przed kosą odstaw boost za tydzień możesz podnieść do 2.5 nawet jak badasz EC to nie przekraczaj 2.0 będzie bezpiecznie Ty mnie nie załamuj, jaka daleka droga? :D Jak obstawiasz ile jeszcze do kosy na Twoje oko? Myślisz, że flush w najbliższy weekend to za szybko? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 27 Maja 2022 Żadnego flusha nie warto robić. Daj oddychać korzeniom. tydzien na samej wodzie oczyścii ci roślinę. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klaudia382 12 Napisano 27 Maja 2022 @Brazil Munster Widzę, że co osoba to opinia. Na coś jednak będę musiała się zdecydować... Powiedz mi w takim razie dlaczego flush na początek lania samej wody jest tak popularny? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 27 Maja 2022 (edytowane) Ja bym lał wodę nie robił flusha. Przed zbiorami trzeba przesuszyć planta i w dniu zbiorów podlać obficie, poczekać 2-3h aż napije się cały krzak po czym kosić dzięki czemu topy będą dłużej się suszyć a o to właśnie chodzi Edytowane 27 Maja 2022 przez konopny_janusz 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klaudia382 12 Napisano 27 Maja 2022 Dobra, namówiliście mnie. Zrezygnuję z tego flusha, o którym czytałam/słuchałam w kilku miejscach. @konopny_janusz Dzięki za konkretną radę w kwestii przygotowania pod suszenie! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 27 Maja 2022 Flush robi się jak nie ma się czasu na lanie samej wody. a ty mas czas ze je oczyścić na spokojnie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 27 Maja 2022 @Klaudia382 Tak na przyszłość dodam, że Ledam 35 W na kwitnieniu trzyma się nad szczytami 15 cm, niczym nie zaszkodzi to roślinie, a wręcz przeciwnie. Ja Ledam 60 W trzymałem nie raz 10 cm od szczytów i to z pełnym sukcesem, bo lepiej puchną. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barney's 271 Napisano 27 Maja 2022 @Klaudia382 no jasne że długa droga kiedy one zaczęły indukować 25-30dzien ? To te 85-90dni myślę że będzie gotowa nie spiesz się bo w ostatnich 2 tyg puchnie najbardziej utwardzają się topy nabierają konkret masy Zależy od odmiany nawet może to trwać 100dni @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach