Gość Napisano 14 Marca 2022 PCBox: Wymiary dł, 45cm, wys, 35,5, szer, 18 cm. Nasiona: 1x Diesel Automatic, od RQS. Oświetlenie: 2x żarówki LED 17 w v-tac. Ziemia: Canna Terra Professional. Trening: na początku, LST później SCROG. Wentylator 12mm, wyciągający. Ciąg dalszy nastąpi.. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zwiezak966 52 Napisano 14 Marca 2022 może być ciekawy temacik 😄 Powodzenia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 14 Marca 2022 @HeavyLung troche szeroko te lampki, ale i tak dobrze pizgają 🙂 Mieszak mały zamontujesz między wlotem powietrza a lampka i będzie ok. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Niemedyczny_Użytkownik 88 Napisano 14 Marca 2022 Tak wlasciwie to jaka masz odmiane? Bo RQS nie ma odmiany o nazwie Diesel Haze Automatic. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 15 Marca 2022 @Niemedyczny_Użytkownik diesel automatic sry :) masz rację. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 15 Marca 2022 @HeavyLung poprawiłem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 15 Marca 2022 (edytowane) @Tester Zauważyłem, dzięki bardzo. @Udyr na suficie między żarówkami będzie wiatrak od procesora, wyciągajacy powietrze 70/80mm, a na dole gdzie jest wycięty mylar na otwór wentylacyjny, będzie wciągający/mieszający powietrze, 12mm. Tak się to zapowiada tylko na razie chce zobaczyć jak się to sprawdzi bez wentylatorów. Bo na 5v strasznie słabo chodzą, a na 12v z kolei, jest za głośno chodzą jak traktor 😄 a druga sprawa że mam już zlutowany kabel zasilający z wiatrakiem i musiałbym go przecinać a nie mam ponownej opcji go zlutowac, musiałbym to robić na izolacje. Więc na razie na górnym wylocie jest 12mm podpięty pod 5v. A w najbliższym czasie mam w planie na dół dać 12mm a na górę 80mm może się nawet uda wtedy podpiąć obydwa pod 12v. Jak zadbać o wysoką wilgotność tak aby nie powstał grzyb, czy pleśń bo pc jest słabo wentylowany więc nie wiem czy jest sens, kupować jakiś tani mały nawilżator powietrza. A nie chce żeby powstały teraz rozszczelnienia, i prześwity światła bo póki co jest tak szczelny że nie widać nawet najmniejszego strumienia światła. Edytowane 15 Marca 2022 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 15 Marca 2022 @HeavyLung nie wiem czy jest aż tak potrzebny wlotowy pod 12v, bez podciśnienia będzie Ci zapach wychodzić poza skrzynkę. Jednak wyciągający + mieszający to najbardziej sensowne rozwiązanie, awlot pasywny. I tak sobie zaciągnie powietrze. Czy to w małych czy większych szafkach. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 644 Napisano 15 Marca 2022 Podziwiam uprawe w kompie :) aż jestem ciekawy jak to rozegrasz.Tzw minimalizacja :) ja rozmyślam jak zrobić box w domu od podłogi aż po sufit :) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 15 Marca 2022 @Lasir planujesz puścić luzem roślinę ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 15 Marca 2022 (edytowane) @Lasir No zobaczymy co z tego wyjdzie. 😉 Edytowane 15 Marca 2022 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 644 Napisano 15 Marca 2022 6 godzin temu, Brazil Munster napisał: @Lasir planujesz puścić luzem roślinę ? Już rośnie :) @HeavyLung Jak Cie się spodoba to będziesz miał niedosyt pewnie :) Dasz rade, powodzenia :) @Brazil Munster Jak mi się uda zrealizować pomysły to chyba zawsze będę uprawiał bez treningów.Ale to się okaże w sumie.Można w taki sposób zebrać o wiele wiecej jarania tylko trzeba mieć przestrzeń. 2.5 m wysokości powinno wystarczyć ;) Aha i za jakiś czas, bliżej nieokreślony, wypowiem się w temacie jak zrobić dobry krzak nie lejąc nawozów ze sklepu.Ale to naprawdę za jakiś czas... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 644 Napisano 16 Marca 2022 Jak to się mówi : Najpierw rybki.Potem akwarium :) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 16 Marca 2022 (edytowane) Dałem wiatrak ogromny większy niż 120mm do chłodzenia serwerów podpiąłem go pod , 12 v ale temp nadal wysoka czy wytrzyma Konopka, w temp 35 stopni? Z mieszaniem? Edytowane 16 Marca 2022 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 644 Napisano 16 Marca 2022 Dużo. Poczytaj, może ta odmiana to zniesie... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 16 Marca 2022 @HeavyLung Ty to przy grzejniku trzymasz ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 16 Marca 2022 (edytowane) @Udyrmoże da sobie radę a w Afryce i na Jamajce też nieźle smaży i rosną tam konopie. Edytowane 16 Marca 2022 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 16 Marca 2022 12 hours ago, Lasir said: Jak to się mówi : Najpierw rybki.Potem akwarium 🙂 u mnie inaczej się mówiło, albo rybki albo cipki 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 16 Marca 2022 Cienko to widzę. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 16 Marca 2022 @Udyr to te twoje ledy tak grzeją mistrzu, swietlówki o tyle są dobre że się tak nie nagrzewają 😄 no ale już trudno kupiłem te to będą te. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach