Tomaszszym 189 Napisano 11 Marca 2022 @Zielone krainy 2 z wata w przyszłości będzie ukoronowaniem pracy dla mnie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 11 Marca 2022 @Tomaszszym Wykręcisz więcej, byle tylko działać z dobrym pomyślunkiem, jak mawiają amerykanie "sky is the limit". @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zbyś123 1 Napisano 11 Marca 2022 a i zapomniałem wspomnieć że to 2 kg min na out. na indoorze nie ma naweg kilograma @Ważniak @Zielone krainy @konopny_janusz @mirecki @Tester @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 11 Marca 2022 @zbyś123 weź black Hulka, rosną do 3 metrów na wysokość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 12 Marca 2022 @zbyś123 wybierz i przygotuj dobrze spota + nawet nie wielki trening i będzie syto 😃 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zbyś123 1 Napisano 12 Marca 2022 @konopny_janusz a plon? wysokość sama w sobie jest wręcz wadą jak nie idzie w parze z dużym plonem @mirecki co można zrobić by zmaksymalizować plon? poza treningiem bo chyba wszystkie bede robic jakie są @mirecki a o co chodziło ci z tym dołem na 200l? strefa korzenna wpływa na plony? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ważniak 191 Napisano 12 Marca 2022 1 godzinę temu, zbyś123 napisał: strefa korzenna wpływa na plony? No przecież to najważniejsza rzecz zaraz po słońcu, to co Klaus Korner pokazywał tajemniczą metodę gdzie jedno drzewo miało koło metra a drugie ze trzy jak co nie pomieszałem. To ta metoda elektrokultywacji polegała na wykopaniu doła i tak sobie myślę nie trzeba żadnej elektrokultywacji bo jak na jałowym polu wykopiesz doła 200l i zasypiesz bogatą w minerały ziemią to taka sama różnica będzie. @zbyś123 A co do marichuany powinieneś już sadzić w boxie i jak się zrobi cieplej to przesadzić i wtedy jeszcze większy wynik moźna osiągnąć. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 12 Marca 2022 @zbyś123 im większe korzenie tym większe plony, im masz lepszą glebę tym masz mniej problemów z rośliną a i na plonie się to później odbija. @Ważniak ma rację, jeśli masz możliwość to już możesz zacząć w boxie, ja zaczynam gdzieś na początku maja w foliaku i takie 2-3 tygodniowe na docelowego spota ( praca nie pozwoli w tym roku na rozpoczęcie w boxie a szkoda :( ). Na początku maja mam plan iść i wzmocnić spota - mączka bazaltowa,, guano i docelowo przed posadzeniem astavit (mam nadzieję że nie przesadzę bo to pierwsze moje tak bogate połączenie, nie wspominając już o końskim oborniku 😁). W kwietniu zacznę robić gnojowice z pokrzyw, a na flo to się pomyśli (być może na samym pk polecę ewentualnie z foxfarm coś poleci). Oczywiście hesi super vit towarzyszyć mi będzie od początku aż do samego końca, canna cure też znajdzie swoje zastosowanie. Z treningów to planuje fim zrobić i pewnie lst ale kusi mnie też lolipoping, zobaczymy. Cropping też wleci a pod koniec super cropping. Taki wstępny plan mam. W maju rozpocznę już kolejną fotorelke i w tedy się wyklaruje na co się ostatecznie zdecyduje. Na ten moment brakuje mi tylko astavitu i oczywiście tego co najważniejsze czyli nasion ale na to mam czas jeszcze 😜 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 12 Marca 2022 @mirecki z tego co pamiętam masz dużą rękę (garść) 😉 uważaj z połączeniem tego astvitu (każdemu polecam stosować szczególnie na outdoor, zajrzyjcie na ich stronę, polski produkt) i guano (z czego bierzesz?). Ja co prawda, teraz w 12l to mam i trochę liście mi sygnalizowały że chyba mają za dużo tego fosforu. Z rozwagą podejdź do tematu, zawsze możesz podsypać. Pozdro @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 13 Marca 2022 @grolsch3 spokojnie 😎 tym razem z wyczuciem 😅 cały spot jest przekopany na ok 40 /45 cm więc wszystko się elegancko przeżre i nie będę szalał bo zdaję sobie sprawę z tego że będzie bogato @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 13 Marca 2022 @mirecki luzik, ja też na następny raz w namiocie już zrobię to bardziej z wyczuciem. Na razie widzę dwa błędy, które jakoś wypłynęły na gorszy rozwój niż oczekiwałem - za dużo wermikompostu i właśnie fosforu pod postacią astvitu i guanokalong. Mam nadzieję, że kolejna uprawa będzie tą idealną 😅 miała być ta, ale za bogata się okazała 😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 13 Marca 2022 @grolsch3 ja planuje astavitem podlać planty po posadzeniu. Guano mam z plagronu. Będziemy obserwować co tam się będzie działo 😃 kurcze jak ja Ci zazdroszczę indoora 😍 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 13 Marca 2022 @mirecki ja to zazdroszczę Ci outdoor, miejsca mam, wystarczyłoby je raz przekopać i podsypac je czym trzeba, pestki są, ale mogę mieć ciężko z czasem na to. Najwyżej zrobię na wariata🤦♂️ jak będziesz chciał płynny to nie jest to samo co ten sypki magiczny proszek, widziałeś to? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 13 Marca 2022 @mirecki o dolomicie nie zapominaj @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 13 Marca 2022 @Andi dolomit mam na spocie cały rok (mam opakowania hermetyczne więc wilgoci się nie obawiam przy przechowywaniu). @grolsch3 tzn ja to chciałem potraktować jako "booster" dla krzaczków na start. U mnie z czasem też tak o ale raz na 1,5-2 tygodnie czas się znajdzie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 13 Marca 2022 @mirecki nie wiem czy się zrozumieliśmy 😁 astvit w proszku to co innego niż astvit z butelki. Ten sypki też możesz rozpuścić i on ma wszystko co trzeba, a ten płynny to nic innego jak biohumus 😉 najlepiej ten sypki sypnac, działa też trochę mikoryzowo 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 13 Marca 2022 @grolsch3 myślałem żeby ten w proszku kupić i go rozpuścić 😎jesteś takim nawozowym specjalistą na tym forum 😃 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 13 Marca 2022 @mirecki taaa😂 ja dopiero uczę się nim być 😁 można go rozpuszczać, więc spoko. Dążę do ideału stworzenia mieszanki, że tylko będę lał wodę, ale to długa droga 🖐️ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ważniak 191 Napisano 13 Marca 2022 1 godzinę temu, grolsch3 napisał: Dążę do ideału stworzenia mieszanki, że tylko będę lał wodę, ale to długa droga 🖐️ No dobra ziemia tak ma, wystarczy przesadzać roślinę co jakiś czas do większej doniczki. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 13 Marca 2022 @Ważniak dokładnie, dlatego szukam mieszanki, która będzie odpowiednia i swoja a nie gotowa 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach