Piotr111111 192 Napisano 9 Lipca 2022 @Wojmax ja bym zwiększył wilgotność ale nie jakoś dużo i jesli mozesz to zmniejszyl wentylator na nizsze obroty ja zawsze jak suszylem to normalnie bez wentylatorow suszylem w grow box i za kazdym razem wyniki niesamowite 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 9 Lipca 2022 (edytowane) @Wojmax Ja to bez łodyg to jakieś 70g obstawiam, ale się okaże jak bardzo się pomyliłem, ale gdybać zawsze można 😛 czemu nie. Edytowane 9 Lipca 2022 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojmax 92 Napisano 9 Lipca 2022 Wentylatory mogę wyłączyć ale to kurwić zielskiem będzie niesamowicie a pozatym stracę wszelką kontrolę nad wilgocią ale zobaczymy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 9 Lipca 2022 Odpowiednie warunki do suszenia to 18-20 stopni a ty masz tam 26-28. O spowodowało za szybkie wyschnięcie tematu. wiglotnosc 50-55% by tk tez spowolniło. jak główna łodyga będzie już strzelać to możesz już ładować do słoika. Bo topy wewnątrz mogą być nadal wilgotne. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojmax 92 Napisano 9 Lipca 2022 @Brazil Munster masz jakiś pomysł w jaki sposób mogę zmniejszyć temperaturę do 20°? I czy to wogole teraz w czymkolwiek pomoże czy nie jest już za późno, pozatym zamierzam kupić takie saszetki do słoików które utrzymują stała wilgoć to może po jakimś czasie stosowania wilgoć też się ustabilizuje? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 9 Lipca 2022 @Wojmax Ja mam, włącz wiatrak i obserwuj jak się ma temperatura do tego. 😛 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 9 Lipca 2022 Mamy lato wiec chujnia ogólnie. jedynie piwnica ale tam już musisz pilnować wilgoci. jak dasz już temat do słoików to wrzuc higrometr i patrz jaka będzie wilgotność po kilku dniach. Wrzucisz saszetkę to powinna tez ustabilizować. wilgotsnco oglnie zrobisz na te 55-60 tym się nie masz co martwić. Bardziej zjebie się smak bo za szybko wysuszylo się i chlorofil słabo odparował. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojmax 92 Napisano 9 Lipca 2022 Wjebałem garnek z wrzątkiem i topki się zrobiły wilgotniejsze, teraz nie zamierzam włączać wentylatorów żadnych i za dwa trzy dni powinienem mieć dobrej jakości równo wysuszony, bez pleśni temat @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr111111 192 Napisano 9 Lipca 2022 @Wojmax jestem ciekaw jakie ta odmiana ma efekty jak zajarasz to opisz efekt 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 9 Lipca 2022 Przy tej wilgotności nie ma szans na pleche. wysusz jak już będzie suche to tnij i daj do słoika jak będzie za suche po wrzuceniu saszetki to dasz skórkę id pomarańczy na kilkanaście minut i powinno ładnie wyrównać. nie działaj pochopnie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 11 Lipca 2022 @Brazil Munster Dokładnie dobrze mówisz ziomuś. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach