Udyr 2,139 Napisano 16 Lutego 2022 @mojojojo elegancko, nie za nisko nie za wysoko. Te niżej możesz ciąć na 6 te wyższe na 4. Żeby buszu nie było 🙂 SadSadze że jutro już te odrosty będą wesoło rosnąć. Git majonez 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mojojojo 21 Napisano 16 Lutego 2022 10 przyciąłem, 2 na Lst zostawiłem i dwie tak jak były. Będę miał porównanie. Jutro, pojutrze wrzucę zdjęcia. Myslałem tez o treningu Scrog. Mógłbym na jednym piętrze, albo dwóch, rozciągnąć siatkę (mam gotową). Tylko czy warto? Czy duży stres? i kiedy najlepiej? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 16 Lutego 2022 Myślę że zA mało będzie czasu na scroga. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mojojojo 21 Napisano 16 Lutego 2022 3 minuty temu, Brazil Munster napisał: Myślę że zA mało będzie czasu na scroga. kiedy najlepiej zacząć?- tak na przyszłośc... i czy auto do scrog-a ok? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 17 Lutego 2022 @mojojojo scrog to żaden stres dla roślin, taka forma lst właśnie. Sam zrobiłem się ciekawy, jak to wyjdzie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 17 Lutego 2022 @doominik w pionie ? To może jak w starych werykalach jak na cmh/hps robili, siatka 5cm oko ocynk i taka fest ścianę zapleść na dłuższym wegu i kilka razy głowach ściętych. Gdzieś oglądałem takie stare fr, miałbym zbyt mało cierpliwości 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 18 Lutego 2022 @Udyr jeśli chodzi o zysk, to szkoda czasu, ale ciekawie to wygląda. Kiedyś gdzieś, chyba na uk420 był gość, który miał całe pomieszczenie właśnie w verticalu i hps+cmh w takich szklanych rurach. Podobno nawet wydajność światła w takim układzie była lepsza niż przy led @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 18 Lutego 2022 @doominik Z tego co pamiętam wykresy bez odbłyśnika to w stronę gwintu prawie zero światła, straty znikome to fakt. I barwa odpowiednią bądź co bądź. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mojojojo 21 Napisano 20 Lutego 2022 Siemanko. Dzień 22. W rezultacie trzynastoma krzakom, ściąłem łeb (jednym 4-5 dni temu innym przedwczoraj), Czternaście wczoraaj przeszło Lst.( rano po treningu wyglądały na bardzo słabe oklapniete) liście zaczęły zawijać się ku górze, wyglądaja kiepsko. Czy to nie przenawożenie?- . I skąd znowu te plamy na liściach (używałem calmag biobizz i przestały sie pojawiac ale znowu są)(Zmiejszyłem ec do 1.0 (było 1.2), przesunąłem lampę na 85cm). Czasem jest mi cięzko cowkolwiek ocenić, w róznych miejscach, różne gatunki, zachowują się inaczej. Ogólnie staram się reagowac na całość. Zdjęcia Lst, Plam na liściach, i i problemów, które zaczeły sie pojawiać. Poproszę o radę jak mam reagować, liście tracą wigor. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 20 Lutego 2022 @mojojojo identyczne jak tu. Jakie Ty im tam ec robisz ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mojojojo 21 Napisano 20 Lutego 2022 mam ec 1.1 (miałem 1,3 zmniejszyłem bo myslałem , że może w te stronę) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 20 Lutego 2022 @mojojojo nie znam się na hydro, ale trochę to wygląda jakby były głodne. @Dobry_Człowiek! Bawi się w hydro. On ma może jakieś tabelki na odpowiednie fazy wzrostu. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mojojojo 21 Napisano 20 Lutego 2022 18 minut temu, Udyr napisał: Jakie Ty im tam ec robisz ? apropo tego co dodałes o żółkniejących liściach: moje liście są mocno zielone, nie żółkną (tylko te plamki) , ale zawijaja się do góry i tracą wigor (jakby schły). Niektóre sa oklapnięte. wczesniej myslałem, że to lampa, ale jej moc mam na 60% i 85cm @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 20 Lutego 2022 @mojojojo a jak kondycja korzeni? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mojojojo 21 Napisano 20 Lutego 2022 Wczoraj sprawdzałem, mocne , długie (maja śladowe ilości różu ). Wczoraj tez sprzet cały czyściłem h2o2 30%, dodałem tez do pozywki 15 ml na 20L. ph-5,5 ec 1.1 właśnie prysnąłem liście calmagiem biobizz 4ml/L. może to je wzmocni @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 20 Lutego 2022 Dałbym sobie spokój z cal magiem bo na tym etapie roślina go nie potrzebuje. Bardziej na flo. Ja przez cale hydro nie dawalem żadnej dawki cal mag. Jak czesto konrtolujesz ph? Często ci skacze czy masz raczej stałe? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danczan 44 Napisano 20 Lutego 2022 @mojojojoróżowe ślady na korzeniach świadczą o pasożytach całkiem niepotrzebnych. Jaka masz temp pożywki? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mojojojo 21 Napisano 20 Lutego 2022 19-20C ale procentowo , to jest ich 2% na niektóry wogóle, a korzenie naprawdę sa dużę kurcze , zdjęc korzeni nie zrobiłem, teraz tam nie zajrzę, za pare dni dopiero @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mojojojo 21 Napisano 20 Lutego 2022 5 godzin temu, Dobry_Człowiek! napisał: Dałbym sobie spokój z cal magiem bo na tym etapie roślina go nie potrzebuje. Bardziej na flo. Ja przez cale hydro nie dawalem żadnej dawki cal mag. Jak czesto konrtolujesz ph? Często ci skacze czy masz raczej stałe? do 10 dnia ph skakało miedzy 5,2-6,2 później już stabilnie 5,5 do teraz. Za kilka dni przyjrzę się jeszcze korzeniom, bo naprawdę nie wiem czemu są oklapnięte liście- wszystko inne wyeliminowałem. Teraz jest lepiej, ale daleko od dobrze. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 20 Lutego 2022 @mojojojo a jeszcze może takie dziwne pytanie. Używasz wody kranowej czy takiej puszczonej przez filtr ro ? Bo chyba woda prosto z kranu ma jakieś ec startowe. Może tu jakiś problem też leży. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach