Różyczka 14 Napisano 5 Lutego 2022 @mojojojo daj 1.1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mojojojo 21 Napisano 5 Lutego 2022 tak, dlatego pytam, czy na pewno dać 1,5 ec dla tygodniowej siewki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Różyczka 14 Napisano 5 Lutego 2022 masz ec wody wysokie kup sobie osmoze @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mojojojo 21 Napisano 5 Lutego 2022 @Różyczka dziękuję, rozważę , myslałem o 0,9, ale skoro wy 1,1+ to może... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Różyczka 14 Napisano 5 Lutego 2022 przy ec 1.5 zabijesz je @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mojojojo 21 Napisano 5 Lutego 2022 @Różyczka tak własnie myslę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Różyczka 14 Napisano 5 Lutego 2022 jak masz ec 0.4 wody to od startu 0.9 powinna dostawac myślałam ze ec masz 0.0 wody bo przy hydro powinna byc osmoza @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 5 Lutego 2022 5 godzin temu, mojojojo napisał: @Udyr rozumiem, ale chodzi mi o sam kolor liści i zawijanie sie ich do góry lekko. Czego to może być oznaka? niedoborów?, przenawożenia? a może ph? Zwijanie się do góry takie jak na zdjęciu to chyba od światła, za mocno i za blisko. U mnie tak wyglądało. Ogólnie oprócz jednej to stan wizualnie nie jest zły. Ta najgorsza to może po prostu genetycznie uszkodzona. Co do ec w hydro to koleżanki i koledzy wyżej chyba dobrze radzą. Nie poddawaj się 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Różyczka 14 Napisano 5 Lutego 2022 na weg nie przekraczaj 1.3 tak w 3 tyg daj 1.3 jak juz beda duze @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mojojojo 21 Napisano 5 Lutego 2022 (edytowane) Do Rózyczki : była, ale własnie wtedy zaczęły się problemy Edytowane 5 Lutego 2022 przez mojojojo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Różyczka 14 Napisano 5 Lutego 2022 ja robie tak przy 0ec wody 0.6 start w 2 tyg 0.9 i tak w 4 tyg 1.1 i te ec trzymam az do 2tyg flo jak juz zaczynam podawac boost to 1.4 i w 5tyg flo 1.6 jak juz podaje pk @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mojojojo 21 Napisano 5 Lutego 2022 3 minuty temu, grolsch3 napisał: Zwijanie się do góry takie jak na zdjęciu to chyba od światła, za mocno i za blisko. U mnie tak wyglądało. Ogólnie oprócz jednej to stan wizualnie nie jest zły. Ta najgorsza to może po prostu genetycznie uszkodzona. Co do ec w hydro to koleżanki i koledzy wyżej chyba dobrze radzą. Nie poddawaj się 😉 Światło mam dość mocne fakt ale jest ustawione na 60 cm+ od roślin/ stan niezły bo mam telefon dobry i mi dobre foty robi. Oklapły strasznie tracą kolor, i liście zawijają sie troszkę do góry. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Różyczka 14 Napisano 5 Lutego 2022 @mojojojo tam mozna regulowac moc ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mojojojo 21 Napisano 5 Lutego 2022 Teraz, Różyczka napisał: @mojojojo tam mozna regulowac moc ? światła? tak @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Różyczka 14 Napisano 5 Lutego 2022 40% 70cm 🙂 i tak caly weg @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mojojojo 21 Napisano 5 Lutego 2022 Dżizzzza, naprawdę? przepraszam za brak wiary ale tylko 40% mocy? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Różyczka 14 Napisano 5 Lutego 2022 tak one nie potrzebują duzo swiatła zaufaj mi 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 6 Lutego 2022 Podwyższ ec do okolo 1. I trzymaj ph poniżej 6. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mojojojo 21 Napisano 6 Lutego 2022 Od dzisiaj 0:00, przesunąłem sadzonki na odległość 70cm, zmniejszyłem moc światła o 50% , a EC ustawiłem na poziomie 1.1. Obniżyłem też temperaturę z 25-6 na 22-3C. i Roślinki nabierają odpowiedniego zielonego koloru. Wracają do normalnego wyglądu. Żółte miejsca powoli zielenieją , a lekko zawinięte listki sie prostują. Z Ph zaś. z tego co widzę muszę "walczyć" (obniżać), co 2-3 dni, nie wiem czemu rośnie. Filtr jest, bąbelki są. W każdym razie, Dziękuję wszystkim za pomoc. Wszystko idzie w dobra stronę. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach