początkujący 113 Napisano 1 Lutego 2022 Siema co sądzicie o tańszych miernikach pH bo mam zamiar kupić ale się waham bo są różne opinie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bingobum 125 Napisano 1 Lutego 2022 równie efektywne jest wahadełko... kup płyn Helliga @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 1 Lutego 2022 Kup Milwaukee ph600 kosztuje 120 zł @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Niemedyczny_Użytkownik 88 Napisano 1 Lutego 2022 (edytowane) @początkujący co takie drogie wkleiles Za jedyne 22zl mozesz sie stac posiadaczem tego oto chinskiego cuda techniki, moj jest ze mna od ponad roku i dziala el klasiko taniero mierniko: Edytowane 1 Lutego 2022 przez Niemedyczny_Użytkownik @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
początkujący 113 Napisano 1 Lutego 2022 @Niemedyczny_Użytkownik ten o którym napisałeś to chyba jest do wody a ja potrzebuje do gleby :D @konopny_janusz jednak chyba wybiorę ten płyn helliga o którym pisał @bingobum wydaje mi się że jest dużo prostszy w użyciu, a te lepsze mierniki trzeba kalibrowac itd. Dzięki chłopaki za odp @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 1 Lutego 2022 @początkujący nie bierz płynu helliga będziesz żałować @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
początkujący 113 Napisano 1 Lutego 2022 @konopny_janusz oglądałem przed chwilą na yt o tym płynie nie jest taki dokładny i trochę ciężko rozczytać po tych kolorach chyba jednak trza będzie w milwaukee zainwestować @konopny_janusz a nie czekaj milwaukee to nie jest czasami tylko do pomiaru ph wody? Już się pogubilrm.. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 1 Lutego 2022 @konopny_janusz ja nie żałowałem nigdy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 1 Lutego 2022 (edytowane) @onyx ja żałuję bo przyczynił się do zepsucia mi uprawy 😄 Pokazywało pH w okolicach 5, 5,5, siedziałem do lustra z lupą i latarką patrzyłem na tą zasraną podstawke co to jest za kolor, mieszanka żółty pomarańczowo czerwony po bokach jakby czerwień łapało, w środku żółto ale gdzieniegdzie zielono, chuj wie stary, nie byłem w stanie z tej tęczy kolorów wydedukować jakie mam pH co było sygnałem do sypania dolomitu. Później wbiłem prawilny miernik i wyszło 7,8. Teraz lecę całą uprawę na mierniku cyfrowym bo wolę widzieć konretną wartość pH jako liczbę, a nie mix kolorów i nie mam problemów z pH a jedynie albo aż z niedoborami przez niedokarmienie 😄 Edytowane 1 Lutego 2022 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
początkujący 113 Napisano 1 Lutego 2022 Jeszcze dodam że ten miernik będzie na outdoor do zbadania gleby na spocie bo chce zmieszać pół ziemi spotowej i pół Kupnej, więc dużo nie będzie razy używany.. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 1 Lutego 2022 (edytowane) @początkujący nie, on jest do pomiaru roztworu ale też do gleby się sprawdzą tylko nie ma wymiennej sondy więc trzeba uważać jak się wbija do ziemi. Adwa ma wymienne sondy Edytowane 1 Lutego 2022 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Niemedyczny_Użytkownik 88 Napisano 1 Lutego 2022 @początkujący za jedyne 5,99zł sprzedam ci patent jak pobrac próbke gleby, rozpuscic w wodzie destylowanej i sprawdzic miernikiem do wody jego ph ;) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
początkujący 113 Napisano 3 Lutego 2022 Już kupiłem helige zobaczę w sobotę czy dobre, najwyżej się przejade na tym i kupie miernik @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
początkujący 113 Napisano 7 Lutego 2022 Siema nie chce zakładać nowego tematu, co sądzicie o tym kolorze? Raczej za niskie ph mam na spocie A kawałek dalej od spota jest idealny czarnoziem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,138 Napisano 7 Lutego 2022 @początkujący pierwsza próbka wygląda jak wzięta prosto z torfowiska. Kwaśno fest. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
początkujący 113 Napisano 7 Lutego 2022 @Udyr to właśnie ze spota ta pierwsza próbka,myślisz że dolomit by sobie poradził z odkwaszeniem czy jakieś wapno kupić np takie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,138 Napisano 7 Lutego 2022 @początkujący nie robię na out, i szczerze nie wiem jak to funkcjonuje 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
początkujący 113 Napisano 7 Lutego 2022 @Udyr ok dzieki to ide założyć temat na outdoor @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach