Buuh 10 Napisano 9 Stycznia 2022 Witam Szukam Odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie . Co lepsze Automat czy sezon ? Jak długo rośnie do ścinki automat ? A jak sezon ? Czy duża jest różnica pomiędzy plonami ? 🙂 Chetnie usłyszę wasze doswiadzczenia 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Włóczykij 245 Napisano 9 Stycznia 2022 Sezon 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 9 Stycznia 2022 Sezon 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 9 Stycznia 2022 Sezon, chociaż to hipokryzja bo kiełkuje automaty 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 9 Stycznia 2022 4 godziny temu, Buuh napisał: Jak długo rośnie do ścinki automat ? A jak sezon ? automat w okolicach 3 miesięcy rośnie od kiełka do plonu, a fotoperiod zależy od czasu wegetacji dasz z miesiąc wega to może być podobnie jak automat a jak dasz krótkiego wega to i szybciej niż automat zbierzesz plony jeśli fotoperiod będzie w miarę szybko kwitnął 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Buuh 10 Napisano 9 Stycznia 2022 (edytowane) A co myślcie o boxie 60x60 i 80cm wyskosci? Xd nada sie to na sezon ? I ile tam wsadzić ? Mysle również nad doniczkami 😅 Myślałem by kupić 14-18 ltr doniczki i je ewentualnie przyciąć by nie były takie wysokie a litry odpowiednie 🙂 Dzieki takiemu zabiegowi myśle ze otrzymał bym doniczkę 10-11 ltr na 15 cm wysoka . Jest to jakiś pomysł ? Czy może coś innego pomyśleć ? Sadzil ktoś z was w doniczkach z matykosowej ? 4 godziny temu, Tester napisał: automat w okolicach 3 miesięcy rośnie od kiełka do plonu, a fotoperiod zależy od czasu wegetacji dasz z miesiąc wega to może być podobnie jak automat a jak dasz krótkiego wega to i szybciej niż automat zbierzesz plony jeśli fotoperiod będzie w miarę szybko kwitnął A Jak ze zbiorem ? Widziałem na forum ze niektórzy ładne wyniki kręcą na automatach . Czy fotoperiod przy krótkim wegu może dać więcej ? Co myślisz o wyskosci 80 cm ? -15 Cm lampa i -15 cm doniczka . Zostaje jakieś 50 cm dla rośliny . Czy wtym wypadku stosując trening LST dam radę z sezonem ? 😉 Edytowane 9 Stycznia 2022 przez Buuh @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 9 Stycznia 2022 Godzinę temu, Buuh napisał: Co myślisz o wyskosci 80 cm ? -15 Cm lampa i -15 cm doniczka . Zostaje jakieś 50 cm dla rośliny . Czy wtym wypadku stosując trening LST dam radę z sezonem powinieneś dać, ale boks 80cm czasami może być za mało Godzinę temu, Buuh napisał: Czy fotoperiod przy krótkim wegu może dać więcej ? może być różnie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 9 Stycznia 2022 (edytowane) @Buuh Niższe donice daj , góra na 20 cm wysokości, 8 litr góra doniczka , jak chodzi o pojemność, trening Lst i w ostateczności supercroping i dasz radę, jak chodzi o wysokość 80 cm, ale tylko z panelem led. Edytowane 9 Stycznia 2022 przez Zielone krainy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Buuh 10 Napisano 10 Stycznia 2022 @Zielone krainy Myślisz ze Mars Hydro ts 1000 bd odpowiedni ? Jest tam opcja regulacji ? Czy ts 600 ? Mozliwe ze kiedyś bd chciał zmienić boxa na większego trochę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aron 125 Napisano 10 Stycznia 2022 @Buuh Tak, TS 1000 ma regulację. Ja bym dołożył tę parę stówek i brał 1000 a nie 600. W Niemczech jest to różnica 50 - 70€. Nie wiem jak w PL. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 10 Stycznia 2022 @Buuh ja mam wysokość boxa 120 i ciężko mi się pomieścić z panelem i filtrem tak że przy 80 cm będziesz musiał ostro trenować i walczyć o każdy cm @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Buuh 10 Napisano 10 Stycznia 2022 @Aron wychaczylem lampe właśnie w tej cenie 🙂 w Polsce trzeba więcej zaplacic @onyx no nic pobawię się zobaczę 🙂 wpierw wszystko dokładnie skompletuje 🙂 Tez uważasz bym sezony tam wsadził i trenował ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 10 Stycznia 2022 @Buuh Definitywnie sezon bo będziesz miał więcej czasu na glebienie rośliny a przy automacie jak ci zacznie kwitnąć to nie powinno się już aż tak docinać, a i filtr raczej daj na zewnątrz będziesz miał więcej miejsca na lampę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Buuh 10 Napisano 10 Stycznia 2022 @onyx tak tez zrobię . Tak filtr będzie na zewnątrz w środku będzie tylko lampa i wiatrak mieszający . Myślałem również by lampe umieścić na stałe u góry a ewentualnie rośliny podnosić wyzej . Jak myślisz ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 10 Stycznia 2022 @Buuh tak też można, niektórzy stawiają doniczki na podwyższeniu jak mają na stałe umieszczoną lampę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Buuh 10 Napisano 10 Stycznia 2022 @onyx To git 😉 To nic dzięki za rady 👊😉 Jak coś będę pytal🤪 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Buuh 10 Napisano 10 Stycznia 2022 Jaka ziemia z Plagron polecacie ? 🙂 Widziałem ze jest dużo Light mix , grow mix itp A może macie jakieś lepsze propozycje ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 10 Stycznia 2022 Godzinę temu, Buuh napisał: Light mix miałem rosły bardzo dobrze krzaki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Buuh 10 Napisano 10 Stycznia 2022 @Andi 👍👍 To trzeba bd wypróbować 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach