Włóczykij 245 Napisano 31 Grudnia 2021 (edytowane) Witam Pestki poleciały do wody, foty w najbliższym czasie Box: Homebox ambient PAR+ q100 1m2 Pestki: -Critical XXL -Cheese XXL -Afghan Dream -Do-Si-Dos -Shiskaberry Punch Oświetlenie: 360W LED (3 Panele LED po 120W) Wetylacja: -out Box Radialny 550m3/h + Filtr Can Lite 425-467m³/h -in pasywny +mieszacz Podłoże: -Zbiornik oxypot 110L Nawozy: -Plagron hydro Edytowane 31 Grudnia 2021 przez Włóczykij 3 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 31 Grudnia 2021 @Włóczykij powodzenia 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 31 Grudnia 2021 @Włóczykij Czy ja Cię nie widziałem przypadkiem kiedyś na # ? Bo mam takie wrażenie. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Włóczykij 245 Napisano 31 Grudnia 2021 @Udyr Możliwe @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 31 Grudnia 2021 @Włóczykij Jaki masz filtr RO na taki zbiornik 😄 A chu, poszukam Twojego setupu 😄 Powodzenia . 🐺 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Włóczykij 245 Napisano 31 Grudnia 2021 @Udyr Dzięki, ale nie mam filtra RO :) 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 31 Grudnia 2021 @Włóczykij Ty zmieniłeś nick? Bo byłeś @IntoSpace chyba @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Włóczykij 245 Napisano 31 Grudnia 2021 @konopny_janusz Tak 😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 31 Grudnia 2021 (edytowane) @Włóczykij widzę że zrezygnowałeś z HPSa i przerzuciłeś się na LEDY 😄 Też myślałem o tych zakupie boxu Homebox ambient tylko trochę mniejszego 60x60, zajebiście wyglądają w razie czego można go złożyć i mówić że to taki śpiwór 😄 Edytowane 31 Grudnia 2021 przez konopny_janusz 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 1 Stycznia 2022 @Włóczykij a co za panele led masz ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Włóczykij 245 Napisano 1 Stycznia 2022 (edytowane) @Tester Chińszczaki z ali, ale diody dobre :) Edytowane 1 Stycznia 2022 przez Włóczykij @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Włóczykij 245 Napisano 3 Stycznia 2022 Powoli lecim :) 4 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Włóczykij 245 Napisano 4 Stycznia 2022 Pestki powoli wychodzą, box się składa :) Napowietrzanie w zbiorniku zrobione, panele poskręcane, dołożone wentylatory. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 4 Stycznia 2022 @Włóczykij dobrze zrobione z tymi wężami na powietrze i kamienie. Irytują mnie jak w zbironiku korzenie sa poplątane w węże i kamienie napowietrzajace. Co do zbiornika ja mam 70 litrów i dwie rośliny i ciężko jest robic porzadki przy nich, strasznie gęsto. Juz sobie wyobrażam co będzie tutaj przy 5 roślinach. I jeszcze ciężko z wymiana wody przy czyms takim, rośliny jak będą miały sporo korzenia ciężko sie je wyjmuje przez te dość małe dziury w pokrywie zbiornika. Następne grow planuję jeden zbiornik na jedną roślinę tak jak chyba Ty miałeś wczesniej. Jedyny plus dużego zbironika to ze łatwiej utrzymać niższą temperature zupy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 4 Stycznia 2022 (edytowane) Do mnie dotarło że dużo roślin w boxie wcale nie musi się przekładać na wyższy plon. Planty potrzebują przestrzeni między topami. Jednak tutaj jest box 1m2, dla 5 roślin nie jest za mały, jest w sam raz. Ja miałem 6 roślin w 0,42m2 i wyszła kicha, ograniczone możliwości treningu, z każdej rośliny miałem tylko po 5 lub 6 szczytów, reszte ciąłem i do kosza bo nie miały dobrego dostępu do światła Edytowane 4 Stycznia 2022 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Włóczykij 245 Napisano 4 Stycznia 2022 Woda nie będzie wymieniana, chyba że coś sie zepsuje :) Chce jeden duży zbiornik na wszystkie, bo nie wyobrażam sobię mierzyć pH, ec, i dolewać wody każdej osobno ;) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 4 Stycznia 2022 @konopny_janusz nie porównuj uprawy w hydro w takim zbiorniku do uprawy w ziemi. Tutaj rośliny sa praktycznie koło siebie. Masz ograniczony ruch doniczek bo mają własne dziury. Krzaki sie strasznie krzaczą i to w bardzo szybkim tempie. @Włóczykij chyba ciężko bez wymiany wody przez cały okres. Ale będę obserwował, jestem ciekawy jak to wyjdzie. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 4 Stycznia 2022 @Dobry_Człowiek! nie uprawiałem w hydro, ale wydaje mi się, że to zależy od wymiarów zbiornika i rozstawienia otworów. Jeśli zbiornik jest idealnie pod rozmiar boxa, a otwory na planty znajdują się praktycznie w samych rogach + jeden w środku to przy wegu 27-30 dni nie powinno brakować miejsca. Albo i się mylę. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Włóczykij 245 Napisano 4 Stycznia 2022 @konopny_janusz niedługo się przekonamy jak to wyjdzie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 4 Stycznia 2022 (edytowane) @Włóczykij mi odwaliło i 6 roślin wepchałem do 0,42 😄 efekt taki że z każdej zbieram teraz po 30 - 35g 😄 Edytowane 4 Stycznia 2022 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach